14-03-10

21 is een rekbaar begrip

WOOPS! I've been a bad, bad blogger! Het is alweer even geleden dat ik hier iets postte hé... Ik geef toe, af en toe is het gemakkelijker gewoon het aantal km's op facebook te knallen en het daarbij te laten. Want net zoals een aantal anderen in het loop-blog-wereldje weet ik soms niet meer wat schrijven; mijn loopjes zijn meestal niet heel spectaculair en het is ook niet zo dat ik op de meest spectaculaire plaatsen ga lopen ofzo.Maar vandaag chatte ik nog even met Mario en ik beloofde dat ik hier nog eens iets ging schrijven en gelukkig héb ik deze keer ook nog eens iets om over te schrijven!

In mijn buurt ligt er veel water, héél veel water: de Zenne, de Dijle, de Leuvense Vaart, wat verder de Ruppel en dan nog een heleboel vijvers. Ik loop best graag langs het water, maar in dit winterse weer kan je dan wel al eens serieus veel last hebben van wind; waardoor je (vooral met intervals) soms echt wel moeite hebt om vooruit te geraken. Tenzij je de wind in de rug hebt, maar helaas kan je dit nooit een volledige training hebben en het is altijd beslissen in welke richting ik dan uitloop: een makkelijk begin met wind in de rug waarna ik me moedig genoeg voel om de terugweg aan te vatten met de wind vol in m'n aangezicht? Of toch maar een superzwaar begin; met het risico dat ik het na 3km al beu ben om op te boksen tegen de wind en met de moed in de schoenen vervroegd terugkeer?

Vandaag besloot ik het dus eens over een andere boeg te gooien en een loopparcours te zoeken dat me niet de hele tijd zou overleveren aan de krachten van de natuur. Aktivia biedt op zo'n moment raad, want je hebt daar steeds mooie tochten van verschillende afstanden, met controleposten op gezette tijdstippen; handig voor plotselinge aanvallen van dorstigheid of juist het tegenovergestelde.

Het toeval wou dat er juist vandaag een tocht ging vertrekken aan het Tivolipark in Mechelen, een 5tal km van mijn deur. Één van de afstanden was 24km; en vermits ik er 21 moest doen, verdeeld in blokken van 7km met 4min wandelen; was dit voo rmij ideaal, de overige 2km zou ik dan wel uitwandelen. Dus even met de auto naar daar, mezelf ingeschreven (handig voor als je in panne valt, dan ben je verzekerd) en hup met de beentjes. 

De tocht zelf was mooi; ik ontdekte stukjes rond Mechelen die ik nog niet kende, of die ik al had gezien tijdens mijn speurtochten op Google Earth naar mooi loopgebied; maar waarvan ik niet goed wist hoe er op een goede manier te geraken. Er zaten ook wel stukjes in die aan trailrunning deden denken; en mijn linkervoet is na 14km nooit meer terug drooggeraakt na een verraderlijk stukje ondergelopen gras, maar al bij al was het een mooie tocht, en de 21km (eigenlijk bijna 22km, incl. de 2 keer 4min wandelen) gingen echt heel vlot, vlotter dan verwacht.

Alleen begon het NET toen ik begon uit te wandelen toch wel te regenen zeker? En echt wel te hard, ik begon al af te koelen van het wandelen; en dan die regen.... het leek me dus niet verstandig om nog een goeie 2km wandelend in de regen af te leggen. Dus begon ik terug te lopen, wat is 2km meer of minder als je er al 21 hebt gedaan? Het werden echter 2 zeer lange kilometers, want tegen dat ik terug aan de start was, stond er net geen 26km te blinken op mijn Garmin. Zo werden 21km er dus bijna 26. Maar het belangrijkste... HET GING GOED!!!!

 

toerke100314

 

Cijfertjes voor de geïnteresseerden:

http://connect.garmin.com/splits/26953259

 

15:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Coole tocht!!! Ik zou soms ook wel willen dat ze in't midden van mijn training met drinken klaarstaan :-)

Gepost door: Eva | 14-03-10

Reageren op dit commentaar

plannen zijn om te wijzigen nietwaar ? :-) badbloggertje maar wel karakterloperke :-) goe bezig !!

Gepost door: Katrien | 14-03-10

Reageren op dit commentaar

Aktivia Jaren geleden waren wij lid van Aktivia. Inderdaad mooie wandelingen en alles is voorzien. Ik heb weer ontzettend veel zin om er zo eentje te doen, maar vraag me af of ik nog het geduld zou hebben om ze te wandelen (en dus niet te lopen). Kijken ze raar op als je loopt ? Het lijkt mij een aangename afwisseling.

Gepost door: kaat | 14-03-10

Reageren op dit commentaar

Zo...26 km dat liegt er niet om.

Gepost door: Tiny | 14-03-10

Reageren op dit commentaar

Aktivia Voor onze lange duurlopen kiezen we ook regelmatig een Aktivia-wandeling uit.
Het is eens iets anders dan steeds hetzelfde vertrouwde parcours.
Bij Aktivia loop je over mooie, rustige perfect bewegwijzerde baantjes en je hebt er om de 5 km controleposten om eens uit te blazen, iets te drinken of om overtollig vocht te lossen.

Goe bezig, nog een duwke en je loopt de Antwerp Marathon.

Gepost door: frank spencer | 15-03-10

Reageren op dit commentaar

Goed bezig hoor Jesske!! Ik heb een babysit kunnen regel dus zal 25 april mee lopen met jou!! Ik kijk er al naar uit! Groetjes!

Gepost door: Wendy | 15-03-10

Reageren op dit commentaar

Awel se , dat hebt ge weer prima gedaan se ! Je mag fier zijn op deze prestatie !
Antwerpen gaat een makkie worden !!

Gepost door: coach mario | 15-03-10

Reageren op dit commentaar

Drinken Een schoon toerke gemaakt, en zeer belangrijk drinken tijdens de lange tochten, wij hadden zaterdag een fietster meegenomen bij onze 31.5 km
en das pas handig

groetjes

Gepost door: RonKing | 16-03-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.