11-04-10

Generale repetitie

Vandaag stond de langste duurloop vóór de marathon op mijn schema: <onheilspellend geluidje> 32km!!!

Ondanks mijn smeekbedes voor een loopmaatje om mij te vergezellen, moest ik de klus toch alleen klaren, er waren nu eenmaal veel lopertjes die vandaag een marathon of andere wedstrijd gingen lopen. En hoewel Frank had voorgesteld dat ik mijn duurloop samen met hem in Egypte kon komen lopen ;-) voelde ik er weinig voor Tom Waes achterna te gaan (RESPECT) en koos ik voor -het iets frissere- Haaltert.

Hier werd "de wandeltocht der Denderstreek" gehouden, maar behalve het bordje "DENDER" dat ik zag toen ik nog op de E40 reed, ben ik de Dender wel nergens tegengekomen. Het was hoe dan ook een prachtige tocht, zeer mooie uitzichten, weinig drukke banen, veel tussen de velden, af en toe door een klein stukje bos, ... Echt super! Een redelijk zwaar parcours, door hier en daar wat moeilijke ondergrond (modder, kasseien, ...) en vooral door het feit dat het er toch wel redelijk heuvelachtig is.

Het verging me wel een stuk moeilijker dan vorige week met Carmen erbij. Niet alleen door het feit dat ik alleen was, maar ik kreeg ook na een 18tal kilometer een klein dipje, had te weinig gegeten en te weinig bij voor onderweg. De cola op kilometer 20 hielp wel, maar ik kreeg nadien wel wat steken in mijn zij, waarschijnlijk te snel op gedronken. De laatste 5km begon ik me echter terug sterk te voelen, en begon ik weer wat te versnellen, dus eigenlijk ben ik redelijk sterk gefinisht, met een tempo van 6:12min/km in de laatste kilometer en een gemiddelde van 6:54min/km over de hele afstand.

Mijn benen voelden eigenlijk nog goed, had weer meer last van mijn onderrug dan van mijn benen zelf. Deze keer had ik ook wat last van mijn heup, wat ik vroeger heel vaak had en wat eigenlijk was overgegaan sinds ik begon te lopen. Het lijkt dan alsof er in mijn rechterheup een zenuw gekneld zit waardoor ik mijn been moeilijk kan opheffen. Gelukkig voelde ik het pas toen ik begon te wandelen, tijdens het lopen zelf had ik er minder last van, gewoon pijn in mijn onderrug.

Nog een kilometer uitgewandeld tot aan mijn auto en toen rammelde ik echt van de honger, had echt iets moeten meenemen voor nadien, want eigenlijk heb ik niet geluncht en ondertussen was het al bijna drie uur. Onderweg naar huis bij een naftstation een "mongolenboterhammeke" gekocht, nog nooit heeft me dat zo hard gesmaakt!!! (zie http://www.youtube.com/watch?v=3yFyGI3Oy0I voor wie de aflevering van Neveneffecten over de mongolenboterhammekes niet gezien heeft ;-))

En zo zit mijn zwaarste training voor de marathon erop, de komende twee weken wordt er niet heel veel meer gelopen, redelijk korte trainingen, gewoon om soepel te blijven, en nog wat spinnen... Het aftellen kan nu dus echt beginnen! WHAAAAAAAAAAA

 

toerke100411

16:48 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Jeej!!! goed gedaan hoor!!!

Gepost door: Wendy | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Je hebt het maar gedaan! Kei goed! En nu aftellen... het gaat er snel zijn ;-)

Gepost door: Carmen | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Knap om dat helemaal solo af te leggen. Veel plezier met het afbouwen nu. Je bent er klaar voor.

Gepost door: Yves | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

schitterend ! Geweldig ! respect !

Gepost door: kaat | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

De lang duur is geweest en inderdaad wel voldoende energie nemen voor de inspanningen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben echt fier op wat jij de afgelopen weken weer gepresteerd hebt . De grote twijfel of je wel of niet voor de marathon ging kiezen . Ik ben echt blij dat ik je overhaald heb !
Ik geloof echt in jou ! Telkens ik je heb zien lopen , herken ik echt het doorzetten in je ! Om in Antwerpen te winnen , dat gaan we nog een paar jaartjes uit stellen :-) , maar dat jij super goed getraint bent om deze marathon uit te lopen op een manier dat het genieten op je gezicht af te lezen is , en tegelijker tijd een pr loopt , is een zekerheid !!
Vanaf nu is er geen enkele training nog waar je MOET voor moet zetten ! Ik MAG nog eens een toerke lopen , is een veel beter instelling ! Veel succes , en geniet ervan !!

Gepost door: coach mario | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

knappe training, moet verrekt ver zijn om zo'n eind alleen af te leggen (ik zou 't nie weten want heb nog nooit zo ver gelopen in een stuk) :)

Gepost door: Peter | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Aftellen kan beginnen. Gaat zeker lukken.

Gepost door: Wim | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

marathon Ik kom je zeker aanmoedigen in Antwerpen. Ik heb Wendy haar gsm nummer en zal jullie wel vinden voor de start van jullie marathon.

Gepost door: Gert | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Werk gedaan! Op naar de wedstrijd!!

Gepost door: Tiny | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

Antwerpen Het zware werk is achter de rug, nu rustig afbouwen en "Antwerp, here she comes".
We duimen voor een super marathon.

Gepost door: frank spencer | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

Misschien dat we in Antwerpen wel een kijkje komen nemen. Onze kinderen zijn de ganse dag weg met de jeugdbeweging. We zien wel of we er geraken. Als we nu eens wisten in welke kledij je gaat lopen en welk nummer je hebt. Misschien herken ik je wel aan Wendy die naast je loopt!

Gepost door: Spencerwoman | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

energie nemen Hopelijk ben je goed voorbereid voor je eerste marathon die voor de boeg staat. Zeker goed bevoorraden, tijdig. Maar met Wendy in de buurt loopt het wel prima. Veel Succes met je marathon.

Gepost door: steven | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

prachtig mooie training , nu de laatste loodjes ,jezelf goed (laten(Bertjeeeeeeeee) ) verzorgen en alles zal dik in orde zijn in Antwerpen !!

Gepost door: Katrien | 13-04-10

Reageren op dit commentaar

Duimen Succes in Antwerpen!

Gepost door: Wim | 13-04-10

Reageren op dit commentaar

ik ben een tijdje niet meer komen kijken hier, en via Wendy dus terug. Jij was in een ver verleden toch Jessjogt he ? Awel, knap dat je intussen al aan een marathon toe bent ! Heel veel succes !!!

Gepost door: jogginggirl | 13-04-10

Reageren op dit commentaar

wow! je bent er helemaal klaar voor me dunkt ;-) Veel succes in Antwerpen, ik duim vanop afstand mee!

Gepost door: Chris | 19-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.