26-04-10

Jesske vs Antwerp marathon: 1-0!

Jongens jongens, wat een dag! Na een verbazingwekkend goede nachtrust ging mijn wekker om 6u45. Nog even langs de bakker. Mario had gezegd dat ik best een 4-tal pistolets kon eten. Ik dacht: 3 pistolets en een croissant zal ook wel goed zijn, maar in de praktijk kreeg ik niet meer binnen dan 2 pistolets; puur zenuwen denk ik. Nog wat extra carboload geslurpt en dan naar Antwerpen vertrokken.

Daar al snel Wendy, Benny en Gert gevonden, maar ik moest mijn personal drinks nog eerst even gaan afgeven. Ook had ik vrijdag op de Marathon Expo Saucony Hurricane's gezien die normaal 150€ waren en nu maar 109. Dus die ben ik toch maar eens gaan uittesten; het is eigenlijk een model dat heel hard lijkt op degene waar ik al 4 paar van heb gekocht, maar dan hoogwaardiger. En ze zijn MOOI! Zwart :-) Heb er even zo heen en weer mee gelopen en ze voelden heel goed, dus de keuze was rap gemaakt. Koopje!

Dan terug naar de anderen, nog wat staan stressen en naar de start vertrokken. Inmiddels was Carmen er ook al bij komen te staan. IMG_1786 - kopie

Compression sleeves zijn in :-) Ik heb ze dus toch gedragen en ben er heel blij om. Vooral het stuk aan mijn enkel spande voordien wat te hard, maar ik had ze de vorige dagen dan nog gedragen met het lopen en de elastiek aan de enkel wat uitgerokken. Zo waren ze echt ideaal, het voelde zéér goed!

Carmen en ik waren super zenuwachtig, Benny gaf geen kick :-) en Wendy hoopte denk ik vooral dat ze zo LANG lopen vol ging houden.

Het duurde niet lang of het startschot was al daar, we stonden nog te keuvelen toen het ging, eigenlijk hadden we helemaal niet door dat het al zover was! Omdat mijn Garmin om onbekende redenen gewoon niet aan wilde gaan, zou Wendy dus perfect het tempo moeten aangeven; maar dat heeft ze schitterend gedaan! Carmen was na een 500m al weg met de pacers van 3u59. Wij hebben heel de tijd gehoopt dat we haar onderweg niet moesten oprapen; en we zijn haar gelukkig niet tegengekomen. Ze had het wel moeilijk gekregen, maar heeft toch 4u09 behaald! Poficiat!

Bert stond ons aan te moedigen aan de start en ik zou hem terugzien aan de rechteroever wanneer wij er al een 6tal kilometer hadden opzitten. Die eerste 6km vlogen voorbij, door de Konijnepijp, Wendy vond het daar wat benauwd, ik vond het vooral chique dat we daar doorgingen. Toen we eruit kwamen zagen we iemand in volle koers-tenue wuiven, maar we waren niet zeker wie dat was. "Was dat nu Wim?" vroeg ik aan Wendy? Maar zij was ook niet helemaal zeker.

Op dat moment liepen we samen met de pacers van 4u15 maar vlak na de tunnels lieten we ze achter ons toen zij tijd verloren aan de bevooradingspost.

Na een 5tal kilometer stond Mario daar, met zo'n spuitbus die TUUUUT zegt; HEEEEL tof!! En inderdaad: na 6 kilometer zagen we Bert. De GPS-Goden waren ons niet gunstig gezind, want hij had het parcours op zijn fiets-Garmin geladen, maar ook zijn Garmin weigerde dienst. Echt bizar. Hij wilde om de 5km ongeveer supporteren, maar dat is niet handig als je Antwerpen niet goed kent en geen idee hebt waar het parcours loopt. Een beetje verderop stond Wim opnieuw - het was dus inderdaad Wim geweest - en begon hij een heel stuk met ons mee te rijden. Want vanaf dat moment was het volk al serieus uitgedund en was er plaats genoeg voor fietsers. Af en toe zag ik Bert opduiken en nam hij wat fotootjes, echt leuk om hem regelmatig te zien.

5km

Op den duur begon Bert dan mee te fietsen en nam Wim afscheid. Bert heeft dan eigenlijk heel de tijd tot de finish kunnen meefietsen; wat ik echt zalig vond. Zo had ik Wendy bij mij om het tempo aan te geven, en me de nodige peptalk te geven; en ook Bert zei af en toe bemoedigende dingen en hield mijn water vast. Wat een service hé :-)

IMG_1796 - kopie

We bleven eigenlijk heel de tijd mooi rond de 6min/km lopen en ik verwachte heel de tijd een klop te krijgen, maar dat bleef in feite heel lang uit. Op het halve marathon punt zaten we nog altijd mooi op schema. Met een brutto-tijd van net geen 2u7min (netto was dit ongeveer een minuut minder) kon het gewoon niet mooier.

IMG_1797 - kopie

 

Tot kilometer 30 ging het eigenlijk heel goed; we liepen echt een vlak tempo en ik had nergens last van. Vanaf de 30 begin je dan vanalles te voelen hé, je rug doet pijn, je benen worden zwaar, een verkeersdrempel voelt veel hoger dan hij is... Maar toch slaagde ik er redelijk goed in het tempo vol te houden. Vanaf dat moment wist ik dat ik een PR ging vestigen, of er moest al echt iets erg gebeuren. Want in Eindhoven had ik na 32km zo veel pijn in mijn knie dat ik begon te wandelen; en nu was daar echt geen sprake van.

Op dat moment was ik eigenlijk heel de tijd alleen maar mensen aan het inhalen; en veel hebben er mij niet meer voorbijgestoken. WHOHOOW. Erg voor hen, maar echt motiverend voor mij.

Na een tijdje kwamen we eindelijk aan het Rivierenhof. Hier had ik naar uitgekeken, wat groen! Maar in de praktijk liepen we een heeeel lang stuk over een verharde baan juist tegen het Rivierenhof, en daar hadden ze dan nog zitten werken enzo; dus eigenlijk was dit totaal geen mooi stuk. Toen het eindelijk wat groener begon te worden moest Wendy even naar de wc. Ze zou ons wel terugvinden zei ze. Ik schoot even in paniek: mijn pacer!?! Garmin-loos als ik was probeerde ik het tempo erin te houden, maar ik had al een hele tijd het gevoel dat ik sneller liep dan 6min/km terwijl dat niet zo was. Gewoon gevoelsmatig leek het sneller. Ik focuste me op een dame voor mij in een Total tshirt. Die liep al kilometers lang op exact dezelfde afstand voor mij en ik was vastbesloten die afstand niet groter te laten worden.

Toen ik het Rivierenhof uitliep was Wendy terug bij mij, en moesten we een brug over de Ring oplopen. Dat voelde echt zwaar en ik geloof dat we toen op ongeveer 34 kilometer zaten. Ik begon toen echt kortaf te worden, veel kwam er niet meer uit :-) Bert en Wendy vroegen of zeiden af en toe iets, maar sorry, er kwam amper nog reactie van mijn kant. "Zwijg en laat me lopen" was zo'n beetje wat ik dacht. Grappig hoe je op dat moment de rest van de wereld begint af te sluiten en je alleen nog maar kan concentreren op: de ene voet voor de andere plaatsen en liefst nog aan een deftig tempo ook.

Ik denk dat het bij 39 kilometer was, dat de pacers van 4u15 ons opeens terug voorbij staken. De moed zakte me even in de schoenen; maar het gaf mij toch een boost om vooral het tempo erin te proberen houden. We waren toen al een tijdje trager dan 6min/km aan het lopen; maar volgens Wendy zat de 4u15 er nog altijd in als ik bleef doorlopen; en waren de pacers eigenlijk wat te snel. Dus het werd toen echt tandenbijten en doorzwoegen. Ik had zooooo graag gestapt, maar ik wist: als ik begin te stappen, geraak ik niet meer terug in gang. Concentreren, concentreren...

In mijn hoofd dacht ik heel de tijd: "als dit makkelijk was, zou iedereen het doen"; en dat hielp wel om de moed erin te houden. Het bordje van de 41km liet lang op zich wachten, maar toen het daar was werd ik zoooo blij. Op dat moment begonnen er stilaan EINDELIJK wat supporters te komen, maar toch was het echt maar magertjes. Heel het parcours lang stonden er nauwelijk supporters; en degene die er stonden; moedigden totaal niet random mensen aan ofzo, die waren alleen maar op zoek naar hun eigen lopers. Tof dat Gert er stond, Sven zag ik ook en Mario stond er ook opnieuw. Zij hebben mij een paar meter vooruit geduwd door hun aanwezigheid.

Ik zat al redelijk diep op dat moment, maar die laatste kilometer heb ik echt alles gegeven. Ik was doodop, ALLES deed pijn en ik wou er gewoon echt vanaf zijn! Geen idee hoe snel ik op het einde gelopen heb, maar ik had toch het gevoel dat ik terug 6min/km haalde of misschien zelfs sneller? Enorm groot was dus mijn opluchting toen ik eindelijk de finish zag en besefte dat de 4u15 binnen was!

De officiële tijd in de krant vandaag bedraagt 4:15:26. Ik kan het gewoon nog altijd niet geloven dat ik het gehaald heb!

IMG_1798 - kopie

Na de finish voelde ik me even wat misselijk, maar dit trok redelijk snel weg. Wat op dat moment nog het meest zeer deed; waren mijn tenen :-) Ik had al langer het gevoel dat mijn schoenen een half maatje te klein waren en nu voelde ik het heel duidelijk. Bijna al mijn nagels behalve die van de grote teen, zien nu knalrood en er zitten blaren onder. Tot zo ver de sexy voeten van een marathonloopster :-)

Ik had graag een massage gekregen en ik heb daar even staan aanschuiven, maar het duurde mij toch echt te lang dus zijn we toch maar doorgegaan. Het terugwandelen naar de auto ging verbazingwekkend goed, behalve mijn tenen voelde ik eigenlijk niet veel. Thuisgekomen nam ik een wisseldouche, dan een bad met bitterzout (goed tegen stijve spieren) en dan terug een wisseldouche. Daarna heb ik een uurtje geslapen waarna ik me voelde alsof ik helemaal geen marathon gelopen had. Ik was niet stijver dan bijvoorbeeld na de Ten Miles vorig jaar. Bizar hoor, want na Eindhoven was ik echt meteen een stijve hark en geraakte ik geen meter vooruit.

huid
Vandaag ben ik wel wat stijf en wandel ik niet zo soepel, maar verder voel ik me prima! Wat nu nog het meeste pijn doet, is mijn huid. Overal langs de randen van mijn topje is het opengeschuurd en ook aan mijn onderrug en op mijn billen zijn er allemaal schuurplekken (hier ga ik geen foto van tonen hoor ;-))

Maar teennagels die ik mogelijk ga kwijtraken, een huid die helemaal openligt en een beetje stijve spieren,... ik heb het er allemaal graag voor over! Zooo'n voldoening heb ik nog nooit gevoeld. Na Eindhoven was ik doodblij dat ik hem uitgelopen had. Maar het feit dat ik nu mijn doel behaald heb; dat ik niet gewandeld heb; en dat ik hiermee mijn 2de marathon in the pocket heb... Da's GOUD waard!!!

 

Bedankt aan Wendy voor het gezelschap en het prima haas-werk, aan Bert om er voor mij te zijn tijdens de marathon maar ook in de weken ervoor, aan Mario voor zijn schema's en het vertouwen in mij, en aan alle supporters en mensen die me succes of proficiat gewenst hebben.

En hiermee is het PR van langste blog post ooit volgens mij ook weer verbroken :-)

10:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Commentaren

Nog eens een dikke proficiat. Op naar de volgende uitdaging!

Gepost door: Spencerwoman | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben zoooooooooooo trots op je!

Gepost door: Tania | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

geweldig gelopen !! Dit heb jij echt verdient ! proficiat !!

Gepost door: coach mario | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

knap gedaan! superdikke proficiat voor het overwinnen van de verkeersbergen op km 30, het verslaan van schuurplekken op plekken allerhande, maar vooral proficiat met je mooie eindtijd & de overwinning op jezelf!!

Gepost door: geert | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Supergoed gedaan meis!! Overal waar ik lopers heb gezien (toen ik naar Antwerpen aan't rijden was) heb ik heel hard zitten roepen in de auto :-)

Gepost door: Eva | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Heel mooi verslagje van een geslaagde dag, loon naar werken, proficiat !

Gepost door: Stofke | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Fantastisch gewoon, je hebt dat ronduit schitterend gedaan!!! Dikke proficiat ! :-)))

Gepost door: Chris | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Antwerpen De voldoening is terecht groot.
You dit it ... en dan nog in de gewenste tijd.
Schitterend, geniet maar van je roze marathonwolk, dik verdiend!

Gepost door: frank spencer | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Proficiat Mooi verslag van een knappe prestatie!

Gepost door: Wim | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Super! Proficiat meid, supergoed gedaan!

Gepost door: Julie | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

proficiat idd meiske goed gelopen .voila nu dat ik uwe site ook heb heb ik deze toegevoegd bij mijn fav ik had al veel over u gelezen op de blog van wendy dus

Gepost door: gerry | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Hoi,

Dat is straf, je moet juist voor mij gelopen hebben, ik ben 1 plaatsje achter je gestrand in 4u15'33". Mooie prestatie en dikke proficiat...ik had dus beter met je meegelopen haha

Gepost door: Janneman | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Echt super Jess!!

En mag ik nog eens iets zeggen? :-) 't Is al een tijd geleden dat ik jou gezien heb dus ik mag dat zeggen: AMAI gij zijt superslank geworden en superbruin :-) Ge ziet er echt gigantisch goed uit!

Gepost door: Lime | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Het was een geweldige dag, en ben stiekem toch heel fier op gisteren, we zijn een prima team hé!!
Groetjes en geniet nog maar wat na van je prestatie!

Gepost door: Wendy | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Proficiat

Gepost door: RonKing | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Proficiat!! Mag je trots op zijn deze marathon!!

Gepost door: Tiny | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Beste Jess,

Deze week staat jouw blog in de kijker op de Skynet Blogs Home Page!

Neem ook een kijkje op onze nieuwe Facebook Fan Pagina.

Van harte proficiat & nog veel blog plezier!

Groeten,

Gepost door: Dennis van Skynet Blogs | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Super gedaan dikke proficiat met je resultaat. Wat ben jij bekend aan het worden, zelfs op Tv................

Gepost door: steven | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Prachtig, prachtig, prachtig! Zowel het resultaat als het verslag, als de strijdwonden :-)

Gepost door: Sandy | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Super, super, super gedaan! Geniet maar van deze knalprestatie.

Gepost door: Gert | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

proficiat hoor ! Geniet maar met volle teugen van je result !

Gepost door: jogginggirl | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

drankbevoorading Proficiat,
ik hoop volgend jaar voor de eerste maal mee te doen.
Daarom een vraagje ,is er voldoende bevoorading en verloopt dit vlot , of heb jezelf nog voorzien.
En als je eventueel nog nuttige tips hebt mag je me die u altijd laten weten.
Geniet de komende dagen nog maar van je prestatie!

Gepost door: Leen | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

héél dikke proficiat Jessica, echt supergoe gedaan!! En een schitterend PR zeg!! Geniet maar na van deze overwinning!!
En die schuurplekken: stond er ook na elke marathon helemaal vol van, met zelfs littekens hier en daar....oorlogswonden hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

proficiat Je hebt da geweldig goed gedaan. Als het gevoel na de marathon positief is dan is het ne goeie marathon. Op naar de volgende.

Gepost door: stefke | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Dikke proficiat met je prestatie van zondag. Ik heb er ook van genoten en het was tof om een stukje met jullie mee te bollen.

Gepost door: Wim | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

mooi verslagje, proficiat met je prestatie

Gepost door: peter | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

Super ! Schitterend gelopen hoor...geniet ervan !!!

Gepost door: Peter | 26-04-10

Reageren op dit commentaar

well done super gedaan Jess, wanneer staat de derde op 't programma ?

Gepost door: Filip | 27-04-10

Reageren op dit commentaar

proficiat Proficiat Jess .. ik heb dikwijls aan jou gedacht. Je hebt het fantastisch gedaan en blijf nog maar wat op je roze wolk .. geniet van je prestatie, de reacties, de foto's .. gewoon, super !!!

Gepost door: Edith | 27-04-10

Reageren op dit commentaar

Gefeliciteerd en een top prestatie en je ziet er fris en goed uit op de foto's.
Geniet ervan en pak je herstel.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 28-04-10

Reageren op dit commentaar

beetje aan de late kant... maar nen dikke proficiat! Ferm prestatie!!!

Gepost door: De Graef Kris | 02-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.