04-05-10

When did THAT happen?

Mijn lange intervallen voor de marathon lagen tussen 5:45 en 6min/km; en omdat ik nogal een streverke ben (zelfkennis ;-)) deed ik ze meestal eerder tegen 5:45 dan tegen 6min/km. Die intervallen waren in het begin dan 1 à 2km lang; de laatste weken waren ze 4km lang. En AFZIEN dat dat was!

Als ik dan eens mocht loslopen was ik super content: cruisen tegen 6:30min/km; dat voelde zalig: nét iets sneller dan het tempo van mijn duurlopen (6:45), juist voldoende pittigheid om de endorfinen te laten gieren, maar niet zodanig rap dat mijn tong op de grond hing en ik er over struikelde.

Vandaag stond er in het schema: "10km loslopen met na elke km 2 x 20/40" (=20sec vlammen, 40sec wandelen)

Zonder al te veel naar de Garmin te kijken (want dat betekent loslopen ook) begon ik eraan. 's Morgens vroeg meteen na het opstaan, want ik had geen tijd om eerst nog te ontbijten en dat eventjes te laten zakken. Groot was dus mijn verbazing toen ik merkte dat die kilometertjes "loslopen" sneller dan 6min/km gingen!

Even dacht ik: "oei, ik ga te snel; ik hoor trager te lopen". Maar de essentie van loslopen is volgens mij dat het een goed tempo moet zijn dat je op gevoel loopt, toch? En mijn gevoel zei me dat ongeveer 5:45min/km prima was. Dus heb ik mijn gevoel gevolgd en bleven de kilometers rond dat tempo gaan; de laatste zelfs tegen 5:30!

Dus ... wanneer is dit tempo, dat vóór de marathon nog betekende: "alle hens aan dek mannekes, we gaan moeten doorbijten"; opeens een losloop-tempo geworden? When did THAT happen???

11:34 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Lol!!! Je vloog!!!

Gepost door: Wendy | 04-05-10

Reageren op dit commentaar

Leuk toch ?? je volgende marathon zit je onder de 4u ! ;-)))

Gepost door: Chris | 04-05-10

Reageren op dit commentaar

Gevolg van je eerdere trainingsdiscipline.

Gepost door: Tiny | 04-05-10

Reageren op dit commentaar

eigenlijk normaal da's normaal ... ik heb ook al gemerkt dat ik eigenlijk he best in vorm ben 1 tot 2 weken nà de marathon. 't Zou niet goed zijn om op dat moment een marathon te lopen, maar een 10k afstand lopen terwijl je getraind bent om 4 keer zoveel te doen ... 't klinkt bijna logisch hé!?
Hou het gevoel maar even vast!

Gepost door: geert | 04-05-10

Reageren op dit commentaar

Goe bezig meid ! Maar dat loslopen .....dat is eigenlijk wel bedoeld als traag lopen ! Nu als traag bij jou 5.30 min/km is , ben ik hier zeer tevrede mee ! Dus een marathon van 3.50 u in eindhoven !! :-) Ik ga je schema dadelijk aanpassen !! :-)
op het gevoel lopen is oke !! Maar laat het dan eerder naar de trage kant afhellen ! En laat anders speciaal voor mij .....die tempo's van je blog bij loslopen !! Ik krijg daar grijze haren van !! Allee die spieren die er toch nog overschieten !! :-)

Gepost door: coach mario | 04-05-10

Reageren op dit commentaar

goeie conditie ! je bent je marathonconditie duidelijk nog niet kwijt he. Profiteer ervan, is best leuk !

Gepost door: Filip | 05-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.