16-05-10

Luxemburg Marathon

Wauw... wauwwauwwauw!!!

Luxemburg marathon is EPIC! Echt niet normaal :-)

Het parcours was super mooi, zeker met al die parkjes, mooie gebouwen langs de kant, prachtige uitzichten af en toe... Langs het parcours stonden mega veel supporters die constant aan het roepen en klappen waren. Iedereen riep mijn naam, kindjes staken heel de tijd hun hand uit (of zo'n opblaasbare ING leeuwenpoot) om erop te klappen als je er voorbij liep... Ik zag oudjes in een rolstoel voor de deur van hun huis met houten lepels op potten en pannen slaan, uit alle ramen van appartementsgebouwen hingen mensen te roepen, ... Onbeschrijflijk hoeveel sfeer hier was. Ik dacht dat Eindhoven sfeervol was, maar Luxemburg heeft dit nog 10 keer beter gedaan. Geweldig!

Het parcours was op zich best zwaar, veel bergop, maar in feite heb ik dat niet echt zo ervaren. Ik liep de hele tijd tegen 6:30 ongeveer, wat maakte dat ik die hellingen heel vlot kon nemen. Tot km 38 liep ik nog steeds goed, met een gemiddeld tempo van 6:30. Mijn benen zaten best nog goed, en ik had tot dan heel de tijd ENORM genoten!

Helaas heeft mijn buikje het minder goed verteerd. Na 38km kreeg ik opeens een enorme kramp in mijn buik, waardoor ik even moest wandelen. Ik denk dat het een combinatie is geweest van het late uur - om 18u starten is moeilijk, want je slaat je avondmaal gewoon helemaal over - en ik vrees ook te veel water en te weinig "vast" voedsel. Ik nam onderweg wel gelletjes, maar ik had al na 20km echt honger omdat mijn maag te leeg was.

Ik had wel nog boterhammen met confituur en banaan gegeten een paar uur voor de start, maar ik denk dat het toch té lang geleden was. Onderweg lagen er ook bananen en repen aan de verfrissingsposten, maar ik ben niet gewend van deze dingen al lopend te eten, dus heb ik deze maar niet genomen; uit schrik dat ik er last van zou hebben. Misschien had ik dat beter wel gedaan, maar voor het zelfde geld was het dan nog erger geweest. Na 38km heb ik dus gewoon gewandeld, op zoek naar een wc, die langs heel het parcours voortdurend aanwezig waren, maar na 38km dus een hele tijd niet meer. Na 41km stond er eentje, en hoewel de finish nabij was, was ik toch blij dat die er stond :-)

Ondertussen was mijn schatje me ook tegemoet gekomen. Hij heeft de halve marathon gelopen als test voor de 20km van Brussel binnen 2 weken. Hij heeft dus niet doorgelopen, was binnen op 1u50. Mooie test voor Brussel! Hij is meegewandeld tot 500m voor de finish, toen heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt, mijn buikkrampen kei hard genegeerd en ben ik toch over de finish GELOPEN.

Mijn netto-tijd is nét geen 5u :-) Moest ik zijn kunnen blijven lopen was het ongeveer 4u30 geweest. Het was dus wel een beetje een anti-climax, maar ik heb tot 38km toch ONTZETTEND GENOTEN van alles, en daar was het mij uiteindelijk toch om te doen. Ik ben dus een ietsie-pietsie teleurgesteld dat mijn buik moeilijk deed, maar toch héél blij dat ik deze marathon gelopen heb. Het was ZALIG en ook ik heb een goede training voor Brussel gehad!!!

Ik heb onderweg nog gefilmd en foto's gemaakt, ga proberen het allemaal te monteren, jullie hebben dus nog een filmpje tegoed :-)

Nog even een heeeeeeeeeeeele dikke proficiat voor ons Eva, die gisteren het beste van zichzelf gegeven heeft tijdens haar allereerste halve marathon.

YOU DID IT GIRL!!!

12:55 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verslag van een mooie marathon... Die moet ik ook nog eens lopen!

Gepost door: Spencerwoman | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Kei goed gedaan! Ik had het volgens mij nog niet gekund na Antwerpen. Allé mss wel gekund, maar hoe ik me erna zou gevoeld hebben... Jij bent klaar voor uw volgende marathon ze!!

Gepost door: Carmen | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

knap ja ik heb dat in antwerpen ook voor gehad en dan kan je nog veel tijd verliezen de laatse 4km maar je hebt er toch weer eentje bij op denteller

Gepost door: gerry | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Mmm, die wil ook wel eens lopen, en euh zeer herkenbaar dat toilet opzoeken, ik herinner mij ook nog zoiets ;).

Gepost door: Wendy | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Goed gedaan Jess, je hebt genoten, da's 't voornaamste en toch weer een marathon erbij, chapeau meid !! :-)))

Gepost door: Chris | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

heel goed gedaan zene, zo amper een paar weekjes na Antwerpen! Had je die krampen niet gekregen, dan was je mooi binnen de 4u30 geëindigd, maar wat doet dat ertoe hé, je hebt genoten en da's 't belangrijkste! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

proficiat Jess, knap gedaan !

Gepost door: Filip | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

proficiat!

Gepost door: Geert | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Oops, ik wist helemaal niet dat jij nu al terug een marathon ging lopen zo snel na Antwerpen! Knap gelopen en leuk verslagske! Nu versta ik het waarom je ll vrijdag niet in de winkel stond! ;)) We zijn niet binnen geweest hoor want het moest allemaal nog al snel gaan. We hebben even in de vitrine geloerd maar zag niet direct mannenkleding en het was voor mij dat we op stap waren. ;))De kleding die in de vitrine hing was wel mooi.

Gepost door: gert | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Toch mooi een marathon uitgelopen en wat jammer van de mag.
Benieuwd naar je filmpje en deze marathon gat ook op mijn lijstje.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Mooi zo ! je hebt gedaan wat je moest doen ! Genieten natuurlijk ! Die ga ik dus ook eens lopen ! Volgend jaar ben ik in luxemburg !! Ik ben benieuwd naar de foto's en het filmpke !!
Ook aan bert een dikke proficiat om zich zo in te houden !! :-) En nu op naar brussel he !!

Gepost door: coach mario | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

knap Sterke prestatie hoor, om in deze omstandigheden dit tot een goed einde te brengen, chapeau.Proficiat.

Gepost door: natalie | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

Goed gedaan Jesske. Dikke felicitatie!!

Gepost door: Tiny | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

What the heck? Ik ben vier dagen weg en gij hebt ondertussen een derde marathon gelopen?

Whow Jess, Whow. Respect :-)

(en een grote portie jaloezie op je doorzettingsvermogen!)

Gepost door: Lime | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

't Was echt de max hé meid!!! Die sfeer was echt ongelooflijk, en idd, al die mensen die hun potten en pannen bovengehaald hadden, zo grappig!!! Eén keer zag ik een oud meneertje ook met een lepel op z'n pan kloppen, onbeschrijflijk!!! :-)
Super gedaan meid!!!

Gepost door: Eva | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

lap ! ze doet er weer eentje bij en dan nog "1tje voor de Fun" gekke meid !! maar petje af zenne ! amai 2 marathon in zo'n korte periode ,dikke proficiat !

Gepost door: Katrien | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

Luxemburg is idd één van de mooiste en gezelligste marathons die er bestaan, blij dat je er van genoten hebt ... en tijd ... van geen belang zenne ... als het maar plezant was! DIKKE PROFICIAT!!!

Gepost door: Koen | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

Heel herkenbaar, die problemen van de laatste km's. Niet dat ik ooit een marathon heb gelopen, maar ken wel het verschijnsel van buikpijn :-)
Jij loopt zomaar even een tweede keer op een paar weken tijd die pokke-afstand? En dan geniet je nog onderweg ook? Straffe madam! Wreed straffe madam!

Gepost door: Sandy | 17-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.