24-05-10

Zalig Zonnig Weekend!

Wat een hééééérlijke dagen heb ik achter de rug!!!

Zaterdag een dag met véél klanten in ons winkeltje en daarna met schatje een restaurantje in downtown Hombeek gaan uittesten. --> 't Archief = goedgekeurd! en vooral hun witte huiswijn mmmmm

Zondag rond de middag in La Roche En Ardenne toegekomen waar we een tochtje van 85km gingen rijden. Eerst wel een dikke merde om parkeerplaats te vinden, WAT een toeristische bedoening! Maar uiteindelijk toch ons autootje kwijtgeraakt, de fietsen vertrekkensklaar gemaakt en nog vlug wat bokes gegeten.

Het ging al meteen serieus bergop, kwestie van ons direct goed op te kunnen warmen:

helling100523

 

Tegen mijn verwachting in kon ik erg goed mee met Bert, hoewel hij toch al heel wat meer fietskilometers (vooral klimkilometers) in de benen heeft. Volgens mij heb ik dit te danken aan de marathons en de spinninglesjes. In ieder geval heb ik hem heel de tijd goed kunnen volgen, en heeft hij zich toch geen moment ingehouden.

Het was een behoorlijk zwaar parcours door het klimmen en de warmte, maar het was wel super plezant! Af en toe waren er wel mooie uitzichten, maar het was er minder weids dan we verwacht hadden; meestal zaten we langs weerskanten ingesloten door hoge bomen (wat de temperatuur ook weer wat draaglijker maakte).

Voor het eerst in mijn leven heb ik ook eens deftig kunnen afdalen met mijn koersfietsje. Ik had verwacht dat ik daar misschien nog wat schrik van ging hebben; maar eens ik doorhad hoe ik kon gaan liggen met mijn handen laag in die beugels was ik echt vertrokken. Heerlijk vond ik het om naar beneden te zoeven, ik haalde op een gegeven moment 54km/u! Dit smaakt naar meer!!!

 

 

toerke100523

Major LOLZ @ "Bertogne" :-)

Tegen het einde had ik het eerlijk gezegd wel gehad, ik was hongerig, ons drinken was bijna op en ik wist volgens mij ook wel van de warmte. En ook het zadel begon meer en meer pijn te doen ;-) Gelukkig volgde er nog een super mooie en relaxe afdaling naar La Roche, de laatste 5km ging nagenoeg helemaal bergaf, al liggend tegen gemiddeld 35km/u; niet trappen, gewoon cruisen. Echt goddelijk.

In totaal deden we 3u en 50min over de bijna 85km; een gemiddelde snelheid van 22km/u dus. Geen topsnelheid maar de klimmetjes waren natuurlijk ook wel behoorlijk pittig en dan viel de snelheid terug naar 12km/u. Ik vond het vooral erg leuk dat we dit samen konden doen; zonder dat ik té hard moest zwoegen en Bert zich moest inhouden, wat wél het geval is als we samen lopen (wat daardoor dus zelden gebeurt). IDEAAL!

 

Vandaag was het dan weer terug de beurt aan mijn loopschoentjes, welke ik boven haalde om in Kortrijk te gaan lopen met Odile. Ze had graag 34minuten gelopen over de 5km, wat neerkomt op een gemiddeld tempo van 6:48min/km. Ik was er zeker van dat ze sneller kon en probeerde haar tempo rond de 6:30 te houden. Het was verschrikkelijk heet en dan hadden die van Marie Jo - via wie we waren ingeschreven - er niet beter op gevonden om ons een ZWART nauwaansluitend T-shirt met korte mouwen en een hoge halssluiting te geven. Smart thinking, guys!!! Ik had gelukkig een Nike sport-BH aan dat nog best als topje kon doorgaan en na 300m ofzo was mijn zwart T-shirt al uit. AAAAH dat was beter :-) Odile hoorde nog een mannelijke toeschouwer zeggen "ha da begint hier al goe" ;-) maar daar trok ik mij niks van aan, mij nie gezien dat ik met zo'n temperaturen in een zwart shirt ga lopen zenne :-)

Onderweg speelde ik verder voor pompier door Odile's brandende kuiten en bovenbenen af en toe te blussen met een flesje water :-) Ze wilde soms wandelen, maar dat mocht ze van mij toch niet hoor :-) Sorry girl ;-) Het beul-zijn ging me wel goed af geloof ik en ik denk dat Odile mij een paar keer verwenst heeft :p

Uiteindelijk bleek dat het parcours maar ongeveer 4,5km was ipv 5 en ineens was de finish er al. We waren binnen op 29:16 waardoor haar gemiddelde tempo zelfs 6:23min/km was. GREAT JOB GIRL!! SOOOO PROUD OF YOU!!!!!!!

20:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Knap gehaasd. proficiat allebei :-)

Gepost door: Herman | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

Wandelen dat doen wij niet hé ;). Ben vooral onder de indruk van dat fietstochtje, echt knap gedaan! Grt

Gepost door: Wendy | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

sjiek sportweekend, en goed gehaasd ! en idd 't was warm om in 't zwart te lopen

Gepost door: jogginggirl | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

het leuke is tot hier te voelen!

Gepost door: kaat | 24-05-10

Reageren op dit commentaar

Jammer dat ik je niet even zag om een praatje te slaan. Ons Marie heeft ook verstandig gelopen: ze behaalde een tijd van 28'49" en staat als eerste 65-plusser in het klassement ;-) Ocharme, ze is amper 13 jaar...

Gepost door: Spencerwoman | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

super gedaan ! jammer dat we elkaar niet zijn tegengekomen ! toen ik die MarieJo-lopers zag dacht ik ook, amai die zullen zweten in het zwart :-)

Gepost door: Chris | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

Weet ge, ik kijk echt op naar u: gij maakt zoveel tijd vrij om te sporten! Veel meer dan vroeger ook denk ik!

Ik ben ook gaan fietsen dit weekend, maar eerder 'toeristenfietsen', aan de zee :-) Toch 40 km gedaan en daar was ik al trots op :D En heb toch ook een 13 km gelopen!

Heb je dit met je koerfiets gedaan of met de mountainbike? Was het enkel op asfaltwegen?
En een laatste vraag waar haal je je fietstochten en hoe onthoud jij de weg op de moment zelf? Kaartje? Fietsknooppunten? Of op goed geluk een weg zoeken en in je garmin steken?

Gepost door: Lime | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

tegen 54 naar beneden .....ik bibber al van eraan te denken ! Prima gehaast ! Niet wandelen , en streng zijn , zo hoort het ! Wilde jij niet gehaast worden door mij ? :-) Als dat moest doorgaan , zulde afzien zalle !! Ik ben wendy niet he !! :-)

Gepost door: coach mario | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

Keurig haaswerk. Voor die job moet je streng zijn.

Gepost door: Tiny | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

knappe fietstocht zeg, en goeie voorbereiding voor de Ventoux! Tegen dat tempo naar beneden sjeezen...brrr...zou ik toch niet durven denk ik! 'k Lig gegarandeerd weer tegen de vlakte dan ;-)
en mooi haaswerk in Kortrijk!!

Gepost door: Ruthje | 26-05-10

Reageren op dit commentaar

Mooie tocht en het afdalen ging zo te lezen goed!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-05-10

Reageren op dit commentaar

WHOOT WHOOT Thank YOU girl, het was MEGA PLEZANT :-) Konden we maar alle wedstrijden smaen lopen :-) lolz ;-)

Gepost door: Dilly | 27-05-10

Reageren op dit commentaar

WHOOT WHOOT Thank YOU girl, het was echt SUPER PLEZANT :-) Konden we maar alle wedstrijden samen lopen :-) Jammer genoeg zie ik de 10 nog niet zitten :-) Working on it :-)

Gepost door: Dilly | 27-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.