02-06-10

Zzzzzz

Slaap. Een noodzakelijk kwaad. Je slaaphygïëne is naar 't schijnt erg belangrijk. Genoeg slapen, regelmatig slapen, ... Vroeger lag ik elke avond al om half tien te knorren in de zetel. Ik stond elke dag om 6u op zodat ik om 7u kon beginnen te werken en vroeg naar huis kon. Ik was dat zo gewoon, had nooit moeite om op te staan, maar het resultaat was dus wel dat ik geen enkele film kon uitkijken 's avonds :-)

Sinds ik pas om 10u begin te werken en ben gaan samenwonen met liefje, is mijn ritme helemaal veranderd. Liefje staat nog steeds om 6u op, en in het begin stond ik mee op, zodat ik 's morgens nog allerlei dingen kon doen voor ik begon te werken. Ik kwam echter veel later thuis dan ik gewend was, rond 19u. Tegen dat je dan gegeten en opgeruimd hebt, is het al héél gauw 22u en vond ik het zonde dat ik liefje precies nog niet eens écht gezien had. Ik vocht dus 's avonds tegen de slaap, zodat ik nog wat langer wakker kon biljven. Met als gevolg, dat ik 's morgens niet uit mijn bed geraakte. Het feit dat het niet moest maakte het nog moeilijker.

Sinds een tijdje heb ik het dus opgegeven van mee op te staan; 's avonds nog iets aan mijn avond hebben is mij meer waard. En ik kan nu ook echt enorm genieten van lang te slapen. Tot 8u 's morgens of later, wat een luxe! Zelfs als we er dan toch eens om 22u inliggen. Wat betekent dat ik soms 10u slaap haal. *verbijsterde blik*

En nog, blijf ik enorm enorm moe.

Aan mijn ijzerprobleem ligt het niet (pas nog laten controleren). Extreem veel sporten doe ik ook niet. Voorjaarsmoeheid dan?  

Volgens dit artikel moet ik voldoende bewegen (check), vitamines nemen (check), verse producten eten ipv geraffineerde (check), producten zoals rood vlees en schelpdieren mijden (ben sinds een maandje weer full time vegetariër, dus check! De moeheid heerste daarvoor al, dus geen vooroordelen over vegetarisme aub ;-))), maar het artikel raadt aan vooral ... genoeg te slapen...

decoration
Maar één nadeel van meer te slapen: minder tijd om te sporten!

 

EDIT @Kaat: m'n moeheid dateert eigenlijk al van waaay daarvóór, I'm talking January/February-ish...

13:18 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zeggen ze ook iets over mensen die in anderhalve maand 2 marathons lopen en nog es een halve ? ;-) Zou 't kunnen ? * * * * ;-)

Gepost door: kaat | 02-06-10

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook nogal veel slaap nodig, 8u is zelfs niet genoeg, zeker niet als er stevig getraind wordt. Als het echt hevige moeheid is, toch maar ééns naar de dokter, had dat 2 jaar geleden ook en bleek klierkoorts te hebben.

Gepost door: Wendy | 02-06-10

Reageren op dit commentaar

Hey Jess,

Ik denk toch een beetje in de richting van "2 marathons en nog es een halve..." dan heeft het lichaam toch ook wel wat tijd nodig om terug te herstellen. Ik kamp nog steeds met mijn herstel van de Antwerp marathon en jij hebt intussen zeker niet stilgezeten...Mss tijdelijk een beetje rustiger aan met trainen ??

Gepost door: Janneman | 03-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.