09-06-10

Zwemmen of verzuipen

Mijn eerste les CRAWL zit erop!

Ik leerde schoolslag zwemmen toen ik op 6-jarige leeftijd op vakantie was in Tunesië en het zwembad de enige uitkomst was om enigzins fris te blijven. Toen we toekwamen kon ik nog niet zwemmen, toen we naar huis gingen wel. Echte zwemles heb ik zodoende nooit gevolgd, en crawl heb ik ook op school niet leren zwemmen.

Jongens toch... Ik ben zo ongeveer verzopen, proef nog steeds het chloor, en volgens mij zit er ook nog wat water in mijn luchtpijp. Hoewel ik het gevoel had, dat ik er echt NIKS van bakte, zei de instructeur dat ik het best goed deed voor iemand die het nog nooit gedaan had. Oef, nog een kleine geruststelling.

Op de armen en benen wordt nog niet al te veel gelet, eerst maar eens die ademhaling onder controle zien te krijgen. Nooit gedacht dat ik het daar zo moeilijk mee ging hebben. Mijn grote probleem tot hiertoe is dat mijn adem stokt onder water: ik adem niet genoeg uit. Dus als ik terug boven kom om te ademen, krijg ik het na een 15tal meter steeds moeilijker om nog rustig te ademen. Oefenen, oefenen, oefenen, dat is het enige wat zal helpen. En de neusknijper, die ik tegen het einde van de redder kreeg, deed ook veel af.

decoration
Morgen en overmorgen heb ik alvast nieuwe lessen gepland, kwestie van het wat vooruit te doen gaan. De pull buoy is mijn beste vriend de komende weken!

11:39 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

puzzel plots gaat het lukken, je gaat dat zien, alle stukjes vallen dan gewoon in elkaar.
Tussen haakjes, ik ben niet zo'n goeie zwemmer hoor. Ik kan wel hele baantjes na elkaar crawl zwemmen, maar dat betekent niet dat ik snel ben.
Leuke maar confronterende test was voor mij het 'blind' zwemmmen, dus met ogen toe. Ik week nogal van mijn baan af. Voor triatlon is dat wel belangrijk, want daar zijn natuurlijk geen koordjes ;-)
Vanaf volgende week ergens ga ik eens 'buiten' zwemmen denk ik, kijken wat dat geeft.
Veel succes !

Gepost door: kaat | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

Jammer dat je geen kieuwen hebt dan had je onder water kunnen ademen;-) Je leert het wel!

Gepost door: tiny | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben een thriatleet Ik heb de reeks “Ik ben een thriathleet” op ATV ook met spanning gevolgd.
Online uiteraard, want als westvlaming hebben wij geen ATV op de kabel.

Straf hé, nooit gedacht dat ze alle vijf de finish gingen halen in Lanzarote en wat Vinnie gepresteerd heeft is quasi een mirakel.
Iets in mij zegt me dat je ooit in het jaar 201...? aan de start van de "Iron Man van Lanzarote" zal staan.
Wedden ?

Gepost door: frank spencer | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

Knap dat je je kan opladen om naar het zwembad te gaan, hier zijn het enkel de kinderen die mij naar het zwembad kunnen sleuren en dan nog onder luid protest van ondergetekende. Echt niks voor mij, toch niet zolang ik kan lopen, wie weet bij een blessure :/

Gepost door: Wendy | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

Ik zie je dus ook nog zoiets te doen als die van ATV !

Gepost door: kaat | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

Kijk eens aan wat een plannen en Zwemmen is nog niet eens zo eenvoudig.
Leuk en dat gaat wat beloven in Augustus.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

straffe plannen Ja allemaal straffe plannen. Lijkt me allemaal heel leuk! alleen zwemmen is ook mijn beste kant niet en ik zou niet weten wanneer ik daar nog tijd voor zou hebben. Heel veel succes met al je plannen!

Gepost door: Carmen | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.