15-06-10

Het licht gezien!

Om goed te kunnen lopen, heb ik gezwoegd. Na 1 minuut was ik al buiten adem, en de 3 minuten lopen aan het einde van mijn allereerste start-to-run lesje op 18 december 2006 ;-) waren echt de HEL! Maar ik hield vol, en stukje bij beetje werd ik beter en opeens liep ik zelfs marathons. HUH!?!? Ikke?

Om goed te kunnen fietsen, heb ik gezwoegd. Met de conditie was niets mis, maar ik moest wel bepaalde angsten overwinnen, welke me ook enorm deden zweten. Maar ik raapte al mijn moed bij elkaar, en kan nu echt genieten van fietsen, met heuvels en al :-) HUH!?!? Ikke?

En ja, om goed te kunnen zwemmen zal ik ook moeten zwoegen. Zo veel is duidelijk. Toen ik maandag voor de 4de keer in het zwembad kwam sinds mijn eerste les op woensdag, omdat ik persé die crawl wil kunnen, zei een redder met wie ik woensdag een praatje had gemaakt: "amai, gij komt voor te winnen zeker?!?"

"Winnen zal ik wel nooit doen", zei ik, "maar het frustreert mij als ik iets niet kan, dus blijf ik proberen, tót ik het kan!!!" En ik ploeterde weer gedurende 45min in het water, terwijl mijn frustratie niet afnam, maar zelfs nog toenam, want...het.ging.niet!! Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek, zoals jullie wel weten :-)

Vanmorgen lag ik opnieuw in het water, voor mijn derde zwemles. De trainer was content toen ik zei dat ik intussen al 2 keer zelf was komen oefenen, maar volgens mij dacht hij bij zichzelf: "dat zie je er dan wel niet aan"; want ik knoeide nog steeds.

Tot hij opeens doorhad wat ik fout deed!

Ik kwam pas boven om te ademen, als ik met mijn arm begon aan de uithaal, terwijl ik al moest beginnen te ademen vanaf het moment dat mijn arm begint aan de trekfase. M.a.w. véél te laat! En ja, vanaf dat ik hierop begon te letten, ging het opeens een PAK beter en slaagde ik er af en toe in om de volle 12.5 meter te zwemmen: zonder zwemvliezen, zonder pull buoy of andere hulpmiddelen! Soms knoeide ik nog, maar het algemene gevoel was opeens een STUK beter!!!

EUREKA!

Toen zei hij: "als er nu al af en toe van die goeie stukken inzitten, dan komt dat wel goed"

JAAAA!! IKKE!!!

16:39 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Way to go, Jess!
Volgens mij ben je enthousiast, of is dat maar een gedacht? :-)

Gepost door: Sandy | 15-06-10

Reageren op dit commentaar

Hawai Misschien nog heel in de verte maar Hawai hier komt Jesske aan!!

Gepost door: Tiny | 15-06-10

Reageren op dit commentaar

Go go go Jess !! :-)))

Gepost door: Chris | 15-06-10

Reageren op dit commentaar

Het is raar om dit te lezen. Bij ons wordt die slag in allerlei minieme stukjes ingedeeld en inderdaad, ge moet het soms maar weten. Dat is wel het voordeel, één keer je het weet kan je wel verder oefenen. Schitterend meid, en dat in 4 keer !

Gepost door: kaat | 15-06-10

Reageren op dit commentaar

de waarheid is allemaal de waarheid en winnen hoeft altijd niet om tekunnen genieten van de sport

Gepost door: gerry | 16-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.