27-06-10

Dwars door Geel!

Heet, ontzettend heet! De hele dag dacht ik: "da komt hier niet goed in Geel vanavond, mijn plan om die 50min te behalen kan ik vergeten". Ik dacht nog even mijn inschrijving te veranderen naar de 4,5km; want iets in mij zei dat ik misschien wel eens op het podium zou kunnen geraken als ik goed doorvlamde tegen 4:30min/km. Toch besloot ik om maar gewoon voor de 10km te gaan, we zouden wel zien wat het gaf.

De start was enorm druk, vooral omdat ik geen zin had om al vroeg te gaan klaar staan en bijna helemaal achteraan startte. Ik moest 500m lang mensen ontwijken, waarbij mijn tempo op die 500m rond de 5:30 lag. Toen was er ineens een stuk meer ruimte en trok ik wat door, waardoor de eerste km toch tegen 5min/km gemiddeld ging.

Op dat moment dacht ik: "foert, we gaan zo lang mogelijk 5min/km proberen aan te houden, wie weet lukt dat wel 10km lang en is de 50min alsnog in de sjakosj!" Dat ik al na 1km snakte naar water, probeerde ik eventjes te vergeten, op 2,5km zou er water volgen en ik wist dat ik daar zuinig mee ging moeten zijn; de volgende bevoorrading was pas op 7,5.

Na een 3tal km begon het tempo echter terug te vallen, 5:15; 5:20... Het ging echt de foute kant uit. Mijn benen waren verzuurd, het was te warm, ik wist op dat moment dat de 50min er niet meer in zat en dat ik gewoon ging blijven lopen zo snel als mijn benen nog mee wilden.

Eigenlijk heb ik vanaf dat moment een paar keer zitten spelen met het idee van te gaan wandelen; en toen we halverwege de markt van Geel een keer passeerden had ik zelfs heel veel goesting om te stoppen; het was gewoon te warm en hoewel dat voor niemand aangenaam was, is dat voor mij een extra kwelling; ik loop al niet meer graag vanaf het meer dan 20 graden is, laat staan bijna 30!

Het toeval wilde dat rond km 5 een man bij mij aansloot tegen wie ik nog voor te lachen zei: "waarom doen wij onszelf toch zoiets aan?" en die zei dat zijn vorige PR 58min was; en dat hij heel blij zou zijn moest hij dit evenaren. Mijn missie werd vanaf dan: die man naar een dik vet PR leiden, want als hij bij mij bleef en ik ging niet trager dan 5:30 dan zat er nog altijd een mooie tijd voor hem in. Ik spoorde hem dus aan om vooral bij mij te blijven; en hij was mee!

Grappig hoe je op dat moment een kracht terug kan vinden die je vlak ervoor nog niet had, ik voelde me opeens "verantwoordelijk" voor hem; en daardoor duwde ik veel harder door; dan ik gedaan zou hebben als ik enkel nog voor mezelf liep.

Hij is dan de hele tijd bij mij gebleven terwijl ik mijn uiterste best deed sneller dan 5:30 te blijven. Ik hield de hele tijd mijn water bij mij, en gaf hem zo'n 500m vóór de finish nog even mijn flesje om een goeie slok te kunnen nemen voor de eindsprint. Hier was hij echt blij mee, maar ik herinnerde me hetzelfde gebaar dat iemand voor mij in Brugge had over gehad; en weet hoe welkom dat op zo'n moment is! Na ongeveer 52min (exacte tijd nog onbekend) spurtten we samen de finish over!

Er volgde nog een high five met deze onbekende mijnheer, wie ik naar een PR geholpen heb, maar die mij - zonder dat hij het wist - ook aan een PR geholpen heeft! Zonder hem; had ik nooit zo hard mijn best gedaan om te blijven sleuren!

De exacte tijd is dus nog niet bekend, maar mijn vorige 10km PR lag op 52:51 (Mol - augustus 2009) en dat is er dus zeker en vast aan gegaan! YIIIHAAAA!!!

Volgende week start ik in Tessenderlo, normaal voor de 10km maar ik heb nu toch goesting om eens te vlammen op de kortere afstand en misschien wel een podium plaats in de wacht te slepen, dus ga ik mogelijk mijn inschrijving veranderen naar de 4,5. Tenzij het echt opmerkelijk frisser is dan gisteren; dan ga ik toch die 50min nog eens proberen aan te vallen :-)

Nog even een foto van de eindspurt, samen met de onbekende mijnheer :-) Met dank aan Frank voor de paparazzi rol :-)

 

dwars door geel

19:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

chic gedaan hoor ! Je bent er toch weer helemaal voor gegaan, ondanks de dipjes in je hoofd (ga ik wandelen ?) toch doorgezet !

Gepost door: kaat | 27-06-10

Reageren op dit commentaar

Een mooie tijd gelopen in warme omstandigheden ennne die meneer was waarschijnlijk bèretrots!

Gepost door: Spencerwoman | 27-06-10

Reageren op dit commentaar

Ja, ik had ook spijt toen ik de 4,5km lopers zag passeren, had bijlange zo niet moeten afzien om het podium te halen:D, maar dan hadden we er ook niet zoveel voldoening van gehad zekers. Je hebt dat schitterend gedaan, en een prachtig pr gelopen!

Gepost door: Wendy | 27-06-10

Reageren op dit commentaar

Die PR's blijven maar sneuvelen bij jou! En dat met zo'n warmte! Ferm doorzettingsvermogen!

Gepost door: Sandy | 27-06-10

Reageren op dit commentaar

Super gedaan Jess in die warmte, en nog haas gespeeld ook. Proficiat !!

Gepost door: Chris | 27-06-10

Reageren op dit commentaar

Jij bent een doorzetter , dus kunnen de pr's niet uitblijven ! Je zal zeker nog wel eens een podium beklimmen ! En nog vele pr's lopen !!
Zit jij ook al aan volgend jaar te denken ? Ikke wel !! :-)

Gepost door: coach mario | 28-06-10

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan hé! Supertijd gelopen én nog een goeie daad verricht :-)

Gepost door: Bart | 28-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.