04-07-10

Miss Smooth

Vandaag was ik even Miss Smooth. ZALIG!!! 

Ik lag voor de 4de keer deze week in het water. Lopen deed ik heel de week niet. Geen goesting, te warm, de excuses zijn legio; maar eerlijk: ik had echt gewoon meer zin om te zwemmen dan te lopen. En sporten moet toch vooral leuk zijn; ik ben toch geen beroepssporter en heb niet meteen een mega belangrijke wedstrijd in de nabije toekomst. Dus doe ik vooral waar ik het meeste zin in heb!

Ik had verwacht dat er op een zondagochtend véél volk zou zijn in het zwembad. En dat was ook zo; maar dat volk lag vooral met hun kids in de kleine zwembadjes te plonzen. In de baantjes zwom amper volk; wat een luxe! In het begin ging het nog een beetje stroef; maar toen zag ik naast mijn een meisje bezig (Hoi Ellen, als je hier geraakt bent ;-)) dat zooo mooi zwom :-) Ik observeerde haar af en toe en het viel me vooral op hoe beheerst en gracieus zij zwom; echt volmaakte slagen.

Vanaf dat moment concentreerde ik me enorm op mijn vorm, op de soepelheid, en een relaxed manier van ademen vooral. Opeens voelde ik me echt als een vis in het water, en kon ik vrijwel moeiteloos een paar baantjes achter elkaar plakken; iets wat me tot hiertoe nog steeds niet gelukt was. Op een gegeven moment volgden er zelfs een stuk of 8 na elkaar.

Ik ben nu een maandje bezig, op 9 juni volgde ik m'n eerste crawl les. Ik ben intussen een keer of 12 gaan zwemmen. Ik had nooit gedacht dat ik zo vlug crawl zou kunnen! Het voelt heerlijk om iets nieuws te leren en ik kijk weer telkens uit naar mijn volgende zwembeurt; een beetje zoals het lopen in het begin. Niet dat ik lopen beu ben, maar het nieuwe is er wel een beetje af. Ik hou van afwisseling en uitdaging en voilà, ik heb ze gevonden!

Vanavond nog een fietstochtje met Odile en morgen eens kijken wat mijn beentjes waard zijn in Tessenderlo! En daarna: de Vogezen! 4 ritjes hebben we gepland; variërend tussen de 50 en de 70km. Lekker sportief, maar vooral: nog eens quality time met ons tweetjes *AAAAAAH* 

Are we there yet?

16:46 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

gelijkaardig haha, ik heb vandaag iets gelijkaardigs op mijn blogje geschreven. Over die afwisselen en zo. Ik kijk ook dikwijls naar andere mensen die goed zwemmen. Ik vind dat je er veel kan van leren.

Gepost door: kaat | 04-07-10

Reageren op dit commentaar

amai goe bezig!! super dat die crawllessen zo'n meevaller zijn!
en geniet volop van jullie tripje naar de Vogezen!!

Gepost door: Ruthje | 04-07-10

Reageren op dit commentaar

Wanneer voor de Ironman nar Hawai?

Gepost door: Tiny | 04-07-10

Reageren op dit commentaar

knap zie maar dat je nioet verslaafd word aan fietsen en zwemmen beter aan lopen he .neen chapau met je trainin,gen hoor

Gepost door: gerry | 05-07-10

Reageren op dit commentaar

Leuk dat je weer een nieuwe uitdaging hebt gevonden, zo blijf je lekker sportief bezig!! Jammer dat ik je gisteren niet gezien heb!

Gepost door: Wendy | 06-07-10

Reageren op dit commentaar

Hey merci voor het compliment :-) Ik ben dus op je blog geraakt. Tof seg.
Was benieuwd naar je uitslag van De Classic in Tessenderlo, maar staat pas vanaf donderdag op het net .. Wat meegevallen?

Gepost door: Ellen | 06-07-10

Reageren op dit commentaar

ja jess de loopkriebels zijn zo precies verdwenen hopelijk komen ze terug en kan je terug genieten van de loopkm toch fijn dat je die andere sporten dioet doe zo verder meid

Gepost door: gerry | 15-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.