26-07-10

De dag dat ik de camelbak ontdekte...

Kan er iemand mij vertellen waarom ik al anderhalf jaar heb zitten sukkelen met die drankbelt? Die drankbelt waarmee ik ocharme 600ml kan meenemen, wat dus maar nipt volstaat voor een 8tal kilometer voor mij; en dan mag het nog niet te warm zijn; vorige keer was hij al leeg na 3km. Waarom hebben jullie mij nooit wat gezegd? ;-)

Die camelbak gaat mijn leven veranderen, ik zweer het jullie. Geen enkel loopje in dit tropische weer dat ons landje teistert, gaat nog hetzelfde zijn!

Ik had de camelbak (die officiëel geen Camelbak, maar een nepperd van Decathlon is, maar wat mij betreft even goed gerief maar dan betaalbaar, dus ik noem hem gemakshalve camelbak met een kleine c, allrighty? :-)) gevuld met een dikke liter water, terwijl er 2 liter in kan. Maar ik ging maar een 7tal kilometer doen, en het is vandaag redelijk normaal weer, dus laten we wel wezen: zelfs ik drink geen 2 liter op 7 kilometer. Ik trok de zak nog eerst vacuüm; om klutsen en klotsen te vermijden en nadat ik had uitgevogeld hoe ik water uit dat slangetje kon krijgen, vertrok ik.

Met de auto, want de dag dat ik de camelbak ontdekte zal vanaf nu in mijn geheugen gegrift staan als de dag dat ik ook het domein van Hofstade ontdekte. Wanhopig op zoek naar spannender hardloopterrein dan op en af langs de Zenne, en vooral: schaduwrijk hardloopterrein, besloot ik Hofstade eens aan een strenge Jess-test te onderwerpen.

Dat ik ongepland 10 kilometer liep (op 1u en 1min) ipv de voorziene 7 kilometer is het bewijs dat zowel de camelbak als het domein van Hofstade mijn test glansrijk doorstaan hebben!

1) De camelbak schudde niet, zorgde niet voor irritatie, en plakte niet op mijn rug. Hij bevat allerlei handige zakjes e.d. waardoor ik niet alleen constant lekker fris water ter beschikking had (vereiste numero uno van het kleinood), maar ik ook met gemak mijn sleutel kon wegsteken op mijn rug en mijn ipod in het borstzakje. Voortaan zullen ook GSM, kodak, gelletjes, energierepen en misschien zelfs onze Professor regelmatig meekunnen op mijn avonturen.

2) Het domein van Hofstade is Z-A-L-I-G! Zachte ondergrond? Check! Grote oppervlakte waardoor ik geen rondjes van 2km moet lopen? Check! Schaduwrijk? Check, check and double check!!! Slechts 10min met de auto, dus voortaan zal mijn ouwe getrouwe Frits de fiets mij naar dit nieuwe hardloop-walhalla brengen.

 

Hopelijk zullen deze twee nieuwe ontdekkingen verandering kunnen brengen in een nieuw verlies van mijn hardloopmojo. Yep het is weer zover, maar dat hadden jullie misschien al gemerkt... Fietsen en zwemmen, yes please! Lopen, euh.... als het dan echt moet...? Het is ook zo verrekt warm hé... Ik mis Heverleebos dus zoooo hard, waar ik vorig jaar al mijn lange trainingen in de heerlijke koelte kon afleggen. Hofstade is dan wel geen Heverleebos, maar ik geloof dat ik toch een waardige vervanger heb gevonden en verklaar mijn mojo bij deze dan ook TERUGGEVONDEN!

20:01 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

héhé, ik heb na m'n eerste marathon die drankengordel weggesmeten en overgeschakeld op de Camelbak. Zou het niet meer kunnen missen op zo'n warme dagen. Ook bij 't fietsen heb ik hem altijd bij :-)

en wat Hofstade betreft: kan je alleen maar gelijk geven, een zalig terrein om te lopen. Nu vind ik het nog niet echt de moeite om tot daar af te zakken, maar van zodra die 5 km een feit is, rij ik eerst tot daar om daar dan die km's te lopen. Veel beter voor m'n knie ook, die wisselende ondergrond en oneffen terrein :-)

Gepost door: Ruthje | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

Normaal als je < 1uur loopt heb je geen water nodig, maar als je zich daar goed bij voelt waarom niet? ik ben een beetje bang dat het de rug overbelast bij een wedstrijd van 21 of meer km

Gepost door: RonKIng | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

ik ben een ZEER dorstig persoon; haal makkelijk 3 à 4 liter op dagen dat ik zelfs niet sport; gewoon aan mijn bureau; dus lopen zonder drinken is geen optie vanaf het meer dan 15 graden is..

Gepost door: Jess | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

Ik heb er ook ene, maar gebruik hem zelden, ben er wel tevreden van hoor, maar ik drink zoveel niet en vind het nogal een heel gedoe om uit te kuisen dat ik steeds naar mijn gordel grijp! Veel plezier ermee!

Gepost door: wendy | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook niet zo'n fan... beetje zelfde redenen als Wendy. Voor het fietsen vind ik het wel goed, voor mountainbiketochten kan je niet anders, want een beetje een zware tocht en je bidon vliegt er toch uit. Lopend zweet ik mij te pletter met zo'n ding op. Toch als 't warm weer is. Maar hé, als een mens maar iets vindt waar hij zich goed bij voelt !

Gepost door: kaat | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

ik heb me altijd een beetje van de camelback weerhouden omdat ik vrees als ik 20k of meer met zo'n ding op m'n rug moet lopen je dan toch wel geweldig moet gaan zweten onder die rugzak... misschien is het waanangst en moet ik het gewoon es proberen...

Gepost door: Peter | 26-07-10

Reageren op dit commentaar

Gelukkig gevonden en je kan meteen voor de ultra's gaan ;-).
En ik dacht dat je Hofstede bedoelde?, namelijk Martine Hofstede die veel over camelbacks heeft geschreven http://runtodream.web-log.nl/
Maar het is ee omgeving uit je buurt!.
Veel loop plezier en proost!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 29-07-10

Reageren op dit commentaar

Uw doel voor Sterk Peer : 1u30

te verdelen als :
zwemmen: pas begonnen met crawl, in open water zwemmen, hopelijk mag je met wetsuit zwemmen, maar dit zal wel je minste goede onderdeel zijn, maar ik durf het toch zetten op 18min
fietsen : een gemiddelde van 28km/u moet haalbaar zijn, dus ongeveer 45min. Maar forceer je niet in het fietsen, als je hier reeds diep gaat, zal je dit zeker bekopen in het lopen.
lopen : voor dit laatste onderdeel zul je toch meer overschot hebben dat in een duatlon. Het loopniveau in een duatlon is zeer hoog, en vooral de eerste loop is reeds tot op het bot. Maar je zou toch moeten proberen om tussen de 5 à 5m15 te kunnen lopen. Geen probleem als je rapper kan. Ik zie dat je op een 5km onder de 5min gaat. In principe zou dit op een triathlon ook moeten lukken. Eens oefenen, fiets een 30à45tal minuutjes, mag gerust op het gemak zijn en dan direct erna een 5tal km lopen @ eerste 2km à 4m30 en dan elke km een 15tal sec trager.

Gepost door: Kris Duhayon | 30-07-10

Reageren op dit commentaar

De ene ontdekking is al leuker dan de andere! Mijn torenhoog favoriet is het Domein van Hofstade, waarschijnlijk door een zéér groot portie jeugdsentiment. Vergeet Heverleebos :) Hopelijk beleef je er evenveel plezier als ik ooit had in de speeltuin, rond en in de vijvers, toen ik nog een klein manneke was! En dat je er héél véél hardloopmajo mag beleven! Véél loopplezier, Jess!

Gepost door: slakje | 01-08-10

Reageren op dit commentaar

Erg handig die waterrugzakken. Ik heb zelf een Camelbak rservoir voor in de rugzak die ik al had. Werkt top! Aanrader voor iedereen, je drinkt vaker en kleinere slokken.

Gepost door: Tom | 15-04-13

Reageren op dit commentaar

reservoir* gekocht via http://www.waterflessenwinkel.nl

Gepost door: Tom | 15-04-13

De commentaren zijn gesloten.