15-08-10

Eindelijk echt zwemmen

Tot hiertoe was "gaan zwemmen" vooral: proberen die crawl onder de knie te krijgen en vaak waren er een heleboel mislukte baantjes nodig, om af en toe eens een baantje het gevoel te hebben dat het gelukt was.

Vorige week zaterdag had ik voor het eerst 6, 8 en zelfs 10 baantjes na elkaar weten te zwemmen, en nadat ik ook maandag en donderdag goed had gezwommen had ik me al voorgenomen eens wat structuur aan te brengen in mijn zwemtrainingen. Toevallig had Bert hetzelfde idee en had hij een piramidetraining uitgedracht: 2 baantjes "inzwemmen" op 't gemakske en daarna 2, 4, 6, 8, 10, 8, 6, 4, 2 baantjes gewoon zwemmen (met telkens even rusten ertussen) om dan nog eens 2 baantjes "uit te zwemmen".

Normaal gingen we vrijdagavond zwemmen, maar door een file op de E40 hadden we niet genoeg tijd meer om naar het zwembad te gaan. Dus de training zou niet doorgegaan zijn; maar toen stak moeder natuur een stokje voor onze Efteling plannen door voor veel regen te zorgen, waardoor we vandaag alsnog konden gaan zwemmen.

Het.Ging.Super! We hadden allebei van in het begin een prima ritme te pakken en nadat we de piramide succesvol hadden opgebouwd en weer afgebouwd, hadden we allebei het gevoel dat méér er nog wel inzat. Dus zwommen we nog eens 12 baantjes. En toen daagde ik hem uit om 14 baantjes te zwemmen; maar onderweg geraakte ik de tel kwijt en deed ik er voor de zekerheid nog eens 2 baantjes bij. Bert, die vlak achter me vertrokken was; deed maar mee, maar zei nadien dat we er inderdaad 2 te veel gedaan hadden, 16 dus (ofte: 400m). Nadien nog een paar baantjes loszwemmen, waarmee we alles bij elkaar meer dan 2km gezwommen hebben, whohooow!

De zwemleraar stond vanop de kant toe te kijken, en beiden kregen we complimenten dat we het heel goed deden, zeker gezien het feit we nog maar 2 maanden bezig zijn. Joepie :-)

Bovendien schreef hij nog 3 trainingen voor ons op een papiertje die we de komende weken kunnen doen, gesteld dat we 3 keer per week gaan zwemmen dus :-)

Ook super leuk: nu zijn mijn armen super moe, wat ik tot hiertoe nooit echt had na een zwemtraining. Eindelijk gebruik ik mijn bovenlichaam dus ook eens, wat bij fietsen en lopen niet bepaald het geval is.

FUN!!!

Ik ben dus wel héééél benieuwd of ik in Balen 500m crawl in open water zal kunnen ;-)

16:30 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Natuurlijk ga jij dat kunnen !! En ik kom zeker kijken en supporteren .
veel succes nog verder

Gepost door: coach mario | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

500m piece of cake ;-)

Gepost door: wim | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.