03-09-10

Ready or not...

Zondag de Triatlon van Balen! Een "echte" triatlon. Voor pro's zijn de afstanden een lachertje, maar alles in totaal zal ik toch ongeveer anderhalf uur bezig zijn, terwijl ik van een 10km wedstrijd op een goei 50min afben. Easy peasy zal het dus niet worden.

Ready or not is de titel en dat slaat op de niet zo ideale voorbereiding van de laatste weken. Vlak voor Pukkelpop nog zeer goed bezig, de donderdag dat Pukkpop begon 's morgens nog 8km gaan lopen; en de vrijdagmorgen samen met Bert naar het 50m openluchtbad in Hasselt wat baantjes gaan trekken.

Ik vrees dat het daar is misgelopen. Tijdens het zwemmen geraakte ik onmogelijk opgewarmd en na een tijdje deden mijn longen echt pijn van het koude water. Normaal is dat water in de zomer toch zo'n 23°, maar doordat het zoveel geregend had de dagen voordien; was het maar juist 20°. Het was dus niet echt een succes en het duurde nadien nog meer dan een uur vooraleer ik het niet meer koud had; terwijl het intussen buiten toch zo'n 24° graden en erg zonnig was.

Die zondag begon ik verkouden te worden en tegen maandag zat ik met een verstopte neus, keelpijn, hoesten, ... klassieke "herfst"verkoudheid dus.

Een week later (afgelopen dinsdag) was ik het beu en dankzij een flinke dosis hoestsiroop en pilletjes om mijn neus vrij te krijgen; was ik opgekikkerd en ging ik na het werk lopen "om te zien of ik het nog kon". Een half uurtje draaide uit op een uurtje omdat het wel ok voelde; maar het tempo van 6:30 voelde toch erg zwaar aan. Nadien ging ik met Bert nog even zwemmen; ik deed ongeveer 1300m waarin 1 keer 500m aan een stuk op 11min.

Woensdag ging ik tijdens de middagpauze zwemmen; wat tips gegeven aan een collega en zelf wat op techniek gelet.

Donderdag tijdens de middag wat intervals op de piste gelopen met 2 andere collega's; 3 keer 1000m tegen 5min/km. 's Avonds bij mijn onderbuur een les YOGA van P90x gaan meedoen. Jawadde! 1,5u waarvan 1u toch wel serieeeeus vermoeiend was. Wie denkt dat yoga voor watjes is: guess again! Ik stond te trillen op mijn benen omdat mijn spieren zo hard moesten werken en stond al heel vlug in het zweet.

Vandaag dan voor de eerste keer met 2 collega's mee naar 't werk gefietst. Zo'n 23km op een goei 50min. En 's avonds weer terug natuurlijk :-) 'k Ga proberen dat voortaan zeker 2 keer per week te doen, en mogelijk op termijn nog wat op te voeren.

 

Door die dikke week verkoudheid en sport-stop dus niet meteen de ideale triavoorbereiding, maar we zullen wel zien waar we stranden.

Voor 500m zwemmen reken ik zo'n 15min, 20km fietsen graag op ongeveer 45min, dan nog 5km lopen, pakweg 30min omdat mijn benen moe gaan zijn van het fietsen... Dan nog een minuut of 2 verliezen in de wisselzones; dus het zal ongeveer 1u32 zijn :-) Ben benieuwd!

Ik beschouw het vooral als een goede oefening voor Mechelen binnen 2 weken, waar ik hopelijk nog iets beter zal presteren! (maar daar is het wel 750m zwemmen!)

19:28 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik zal er ook bij zijn, samen met Tinne als Trio... Just for Fun tot zondag

Gepost door: wim | 03-09-10

Reageren op dit commentaar

Veel succes!!! Jammer dat ik niet kan komen kijken, heb familiale verplichtingen :(

Gepost door: wendy | 03-09-10

Reageren op dit commentaar

Ondanks de verkoudheid is rust ook training en het zal goed komen.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 03-09-10

Reageren op dit commentaar

Je gaat dat goed doen. Ik weet het nog niet, zondag weet ik het wel ;-) Maar ik heb alle vertrouwen in jouw kunnen ! Je kan dat echt en het is niet onwaarschijnlijk dat een tijdje rust ook in je voordeel werkt ! Want dan knok je nog harder !

Gepost door: kaat | 03-09-10

Reageren op dit commentaar

succes morgen Jess !

Gepost door: Filip | 04-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.