26-09-10

Dwars door Mechelen!

Vandaag de eerste keer meegedaan aan Dwars door Mechelen. Een thuiswedstrijd; die kon niet ontbreken op mijn lijstje! Gisterenavond had ik nochthans spijt dat ik al ingeschreven was, want we waren op een super leuk feestje en we lagen pas om 5u in ons bed. Auch. De 3 glaasjes witte wijn had ik misschien beter ook niet gedronken, maar och, eigenlijk was ik toch niet echt getraind en ging ik maar gewoon lopen tegen 5:30 of trager.

Mijn lichaam blijft mij verbazen... Ik verschiet telkens opnieuw van wat het kan!

Ik startte redelijk rustig, de eerste km tegen 5:21. Ik dacht: oh het gaat precies wel iets sneller dan 5:30; maar ik wist dat er 6km lang naast de Dijle moest gelopen worden en als je daar wind langszij hebt; zou het daar wel eens zwaar kunnen worden. Het leek echter behoorlijk windstil en inmiddels was het zachtjes aan't regenen. Ideaal loopweer eigenlijk, you all know I looooove running in the rain!

Km 2 versnelde ik nog beetje meer, ik had intussen iemand in het vizier gekregen die ik niet wilde lossen en die versnelde, dus ik ook, want ik voelde dat het wel lukte. De 2de km klokte ik af op 5:16. Daarna ging het tegen 5:14; 5:17, 5:14 en zo zat er al 5km op na 26:22.

Ik stond op dat moment al versteld van mezelf en ervaarde iets merkwaardigs: mijn conditie vertelde me dat ik véél meer kon. Maar mijn benen gingen niet sneller. Stilaan voelde ik ze ook wat stijfjes worden. In mijn schema stonden donderdag nog versnellingen van 100 en 200m tegen 4:30 en doordat ik dat tempo nog niet zo goed ken, had ik ze véél te snel gelopen (eerder tegen 3:30 à 4min/km) Ik voelde deze intervalletjes dus ook nog wat in mijn benen.

Na die 5km begon ik nog wat te versnellen, want ik wist dat de laatste 3km in het centrum waren en dus sowieso sneller door de ambiance en het feit dat de finish nabij is.

Km 6 ging dan tegen 5:07 en 7 zelfs tegen 4:55. Dat was toch iets te hoog gegrepen, ik viel in km 8 terug naar 5:11, daarna 5:03 in km 9 en de laatste halve kilometer ging tegen 4:52!

Ik ging de finish dus over na 49:14 wat een dik vet PR zou zijn; ware het niet dat het volgens mijn Garmin slechts 9,5km was (volgens de organisatie 9,7). Gemiddeld kom ik op 5:10, wat technisch gezien alsnog een PR is, als ik het extrapoleer naar 10km = 51:40 en mijn PR staat op 52 :-)

Niet te geloven dus; want ik heb helemaal niet afgezien behalve de laatste kilometers en eigenlijk had ik de eerste kilometers nog sneller kunnen lopen. Voor Hasselt ga ik dus heel duidelijk onder de 50 duiken als alles goed gaat!

Ik had helemaal niet verwacht dat ik dat nu al terug zou kunnen. Het feit blijft dat ik sinds mei niet zoooo veel gelopen heb en meer gefietst en gezwommen heb. Dat looptrainingen belangrijk zijn blijkt nu wel: mijn benen waren echt niet zo sterk als een half jaar geleden. MAAR mijn conditie zit wel zéér goed en dat heb ik echt wel te danken aan het fietsen (en misschien ook een beetje aan het zwemmen). JOEPIE!!!!

18:49 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

'k ga mijn dieet moeten aanpassen denk ik ;-)
Knappe tijd Jess

Gepost door: wim | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

wowkes, heel goed gedaan Jess, veel succes in Hasselt !!!

Gepost door: Chris | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan hoor! Toch leuk dat je jezelf kunt verbazen. Tot in hasselt! Zeg breng jij supporters mee? Zoek iemand om mijn bagage veilig te kunnen bewaren, dan kan ik mijn computerke meenemen op de trein. Groetjes!

Gepost door: Wendy | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Eventueel in kluisje in 't station ?

Gepost door: kaat | 26-09-10

Had ik het niet op voorhand voorspeld! Chique gedaan joh!

Gepost door: Sandy | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Schitterend ! ik had niet anders verwacht, maar dat is natuurlijk makkelijk spreken ! Ik denk dat er nog heel wat in 't verschiet ligt ! Go for it !

Gepost door: kaat | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Prima gelopen ! In hasselt duik je vast en zeker onder die 50 min.
Maar wel oppassen met je versnellingen he ! Een tip . Op een piste van 400 m staan normaal gezien de 100 m punten aagegeven . Laat je horloge elke 27 sec piepen . Ben je op het 100 m punt zit je goed , anders bijsturen !! Maar dan 100 m kan je nooit te snel lopen !
Veel succes verder he !!

Gepost door: coach mario | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

sjieke dinges!! :-)

Gepost door: Ruthje | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Heel sterk gelopen hoor. Hasselt komt zeker goed! Om onder die 50' te raken moet je wel 10"/km sneller gaan maar zoals jezelf schreef: die eerste kilometers kon ik nog sneller dus toi, toi, toi!

Gepost door: Spencerwoman | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.