02-10-10

Keep Rollin' Rollin' Rollin'

Het is gebeurd! Wij zijn gezwicht! Deze herfst en winter gaan wij géén fietsconditie verliezen, integendeel! De baan mag nat en glad zijn, het zal ons niet kunnen deren! Want wij hebben... ROLLEN!!!

Dit model is het geworden: http://www.futurumshop.be/product/6119-0035-N0610/tacx-cy...

rollen.jpg

Ze stonden in promo bij Decathlon dus zijn we er maar meteen voor gegaan. 1 van de voordelen van dit model is dat je ook je cadans kan zien; wat wel nuttig is om te leren op souplesse te rijden.

Los daarvan ga ik vanaf volgende week ook weer spinnen, en hopelijk zitten er ook mooie herfstdagen tussen; waarop ik toch eens buiten kan fietsen ook. 2 à 3 keer per week zou ik toch willen fietsen de komende maanden, in de ene of andere vorm. Ik merkte al dat ik redelijk makkelijk snel fiets, dus wil ik dat zeker goed uitbouwen, om er mijn voordeel in te halen in de triatlons die volgend jaar op het programma staan.

Zwemmen, dat deed ik gisteren nog. Het was lang geleden, door ziekte en tijdgebrek, en ik was bang dat het niet meer zo goed zou lukken. In het begin was het ook weer even wennen, en moest ik echt zoeken naar de juiste positie in het water en t.o.v. het water. Maar al gauw was ik weer vertrokken en alles bij elkaar deed ik toch weer 2000m waarin 2 keer 500m aan een stuk.

Ook zwemmen zal ik de komende herfst/winter dus veel doen; ook weer in functie van de triatlons van volgend jaar natuurlijk. Dinsdag gaan Odile en ik een eerste keer proefdraaien bij de Iron Girls Mechelen, die trainen in het zwembad in Duffel. We mogen gratis een paar keer mee doen om te kijken of het wat is; waarschijnlijk gaan we dan binnenkort aansluiten!

Maar lopen blijf ik natuurlijk ook doen: de afgelopen week liep ik dinsdag 8km los, donderdag pittige intervals op de piste, vanmorge 8km wisselduurloop en morgen staan er nog 12km los op het programma; welke zullen volgen nadat ik eerst een uurtje heb gezwommen.

De komende maanden staan er nog leuke wedstrijden op het programma; er zijn er nog een paar bijgekomen zelfs!

  • volgende week 10km in Hasselt, doel: 50min
  • 16 okt: 10km in de Brussels Ekiden, als ik daar ook 50min haal zal ik heel blij zijn :-)
  • 6 nov: 5km in Mol, doel: 23min
  • 19 dec: 10km Gaston Roelants, doel: geen idee, zwaar parcours
  • 26 dec: 12km eindejaarscorrida Leuven, doel: 1u2min (haalbaar???)

En dan in januari, februari waarschijnlijk nog hier en daar een Natuurloopje in Lier en Ruthje stuurde me ook de link van een natuurjogging in het domein in Hofstade. LEUK LEUK!!!

 

20:03 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Back on track ! veel plezier met je rollen. Vincent heeft zich dat ook een tijd geleden aangeschaft voor deze winter. Maar geef mij maar loopschoenen en een dik shirt en de benenwagen :-)))

Gepost door: Chris | 02-10-10

Reageren op dit commentaar

Wij hebben een fiets met van alles op (weerstand, cadans) en hé, ik vind dat zalig om niet af te hangen van het weer. In sommige weersomstandigheden (winter, vorst) lijkt het me zelfs gevaarlijk. En dan heb je nog de korte dagen met weinig licht !
Zet nu nog een DVD'ke op en je fietst de kilometers voorbij ! Geniet ervan !
Ik zie je in Leuven, maar ga daar niet voor de 12. Ik heb het parcours bekeken en 't is eigenlijk een soort 8 + 4. Ik heb er mijn halve leven gewoond en ik zou zowat het gevoel hebben dat ik ter plekke sta te trappelen ! Het is wel een zwaar parcours, je moet een heel zware helling pakken (Antoniusberg) omhoog, op kasseien. Dat is sedert vorig jaar zo, de vorige jaren was het eenvoudiger. Misschien zie ik je in Mol ook, wat een doelstelling ! Ik heb geen idee wat de invloed van mijn lange-afstandstrainen is op een 5km. Het is een eeuwigheid geleden dat ik nog 5 km gelopen heb ! In Brussel zie je zeker ook, 't gaat leuk worden ! Lier staat bij mij ook op het programma, ik vind dat rustige en mooie natuurlopen. Daar ben ik je voor 't eerst op 't lijf gelopen ;-)
Hoe dan ook veel succes !

Gepost door: kaat | 02-10-10

Reageren op dit commentaar

Mooie plannen hoor!! Denk dat de poesjes raar opkijken als jij in de living fietst :)

Gepost door: wendy | 02-10-10

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er goed uit de komende dagen en handig die fietsband in huis!.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 05-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.