06-10-10

Wij zijn Iron Girls!

Zenuwen. Het klinkt waarschijnlijk onnozel, maar Odile en ik hadden zenuwen. We mochten eens proefdraaien met de Iron Girls, een speciaal triatlon team voor – u raadt het al – dames. Wij hadden geen flauw idee wat we konden verwachten. Sommige van de dames die we tot hiertoe al gezien hadden op de duatlon en de triatlons – de ene al wat “vrouwelijker” dan de andere – konden serieus van jetje geven in het water en daarbuiten. Wij zijn echter nog maar een paar maanden geleden beginnen te zwemmen en onze crawl staat op zijn zachtst gezegd nog niet op punt.

We lagen slechts met 4 andere dames in het zwembad; dat begon al goed. Nagenoeg privé zwembad! Nagenoeg privé training! De coach was geen drilsergeant; ook al goed! Dat hij een training gaf op ieders niveau was echt helemaal schitterend. Hij had best wat opmerkingen op onze zwemstijl, schaafde bij waar nodig (zo ongeveer overal ;-)), en tegen het einde had ik het gevoel dat ik echt veel had bijgeleerd.

Ik denk dus wel dat ik ook voor Odile mag spreken als ik zeg: WIJ ZIJN VERKOCHT! Zwemmen doen ze (en wij dus voortaan ook) op dinsdag van 19u15 tot 20u15 en op zaterdagvoormiddag wordt er gelopen, gefietst, of beide – al naargelang het weer en de te volgen schema’s; welke op dit moment wat rustiger zijn; omdat het triatlonseizoen er nu natuurlijk op zit. We kunnen zelfs nog kiezen: gewoon aansluiten en meetrainen, of ook persoonlijke begeleiding vragen; waarbij heuse triatlonschema’s op maat worden gemaakt, in functie van onze doelen op korte en lange termijn. Dolletjes!

Ik ga er in ieder geval zeer veel uit leren; en hopelijk kan ik de komende maanden serieuze vorderingen maken! Ik zwem nu wel met gemak 500m maar het kan dus allemaal nog sneller en efficiënter… en dat zal nodig zijn als ik volgend jaar……to be continued :-)

18:27 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

o ge maakt het mij zo moeilijk ... zeker omdat ik er hier - zoals al veel gezegd - 2 clubs heb op minder dan 5 km ! Grrrr !

Gepost door: kaat | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

... aan de Ironman gaat meedoen?

Gepost door: Gert | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

Klinkt goed zeg! Heb jij een idee waar we zondag kunnen afspreken, ik zou je niet graag mislopen daar!
Groetjes

Gepost door: wendy | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

Klinkt goed zeg! Heb jij een idee waar we zondag kunnen afspreken, ik zou je niet graag mislopen daar!
Groetjes

Gepost door: wendy | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

Veel succes bij jullie iron-girlavontuur ! :-))

Gepost door: Chris | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

Als je van al dat "Iron" maar niet roestig wordt in het water;-)

Gepost door: Tiny | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben met zoveel bezig de laatste tijd dat ik niks geen meer heb voor welke sport dan ook... inclusief lopen :-(
En ik begin het te merken (ben moeër dan ooit tevoren - al kan dat ook te maken hebben met het feit dat ik het zo druk heb); te voelen (mijn conditie is zoooo slecht); en te zien (die buik :s).

Ik mis het, en daarom heb ik me voorgenomen vanaf 1 januari terug tijd te maken voor het lopen. Tijd maken, want anders heb je toch nooit tijd genoeg, dat weet ik maar al te goed.

Waar is dat Iron Girls-clubje gelegen? Waar trainen zij? MIsschien, later, heel misschien, ooit, als ik in de buurt woon, kan ik dat ook in mijn gedachten houden.

groetjes!
Kato

Gepost door: Kato | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.