13-10-10

10 op 10/10/10 maar helaas geen 10/10!

Ik schreef al een korte samenvatting op facebook over mijn wedstrijd van zondag; nadat ik per ongeluk heel mijn bericht verloor dat ik speciaal voor jullie geprepareerd had:

"tging ni; twas te waaarm, mijne neus zat toe, kmoest bijna k*tsen... gij (= Wendy) hebt gewonnen en da was 't zo'n beke :-)"

Dat was inderdaad zo’n beetje de conclusie van zondag; maar jullie bleken toch wel benieuwd naar die langere versie, dus hier gaat-ie opnieuw!De herfst en de winter staan voor mij zo’n beetje synoniem met het woord “verkouden”. Nu is een verstopte neus en wat keelpijn geen reden om een wedstrijd af te blazen, dus zondag stond ik inderdaad al snotterend aan de start. Maf genoeg was het zomaar zomer in de herfst en was ik dus voorzien van mijn camelbak. Mij niet gezien dat ik de eerste 5km dorst zou gaan lijden alvorens een drankpost tegen te komen. Waar ik echter niet van voorzien was, was mijn tijdsregistratiechip. Rooky mistake, gewoon domweg vergeten aan mijn veter te binden!

Maar ook als er niemand in het bos is; maakt een vallende boom volgens mij wel degelijk geluid, dus ook zonder chip ging mijn deelname echt wel bestaan; hij zou alleen niet officieel in het Belang van Limburg verschijnen. Nu zou Limburg toch niet te veel belang hechten aan een tijd van 50 minuten en bovendien twijfelde ik er zelf sterk aan of ik die 50 minuten wel zou halen; dus echt ontzettend triest werd ik er heus niet om.

Ik begon dapper aan een tempo van 5min/km en na een tijdje had ik door dat ik al even samen liep met iemand anders. Blijkbaar wilde hij ook voor 50min gaan; dus bleven we even samen. Helaas; nog vóór we het 5km bordje bereikt hadden werd mij al duidelijk dat het tempo onhoudbaar was voor mij in die omstandigheden. Ik wilde het echt; maar ik had het oh zo WARM! We liepen in de volle zon langs het kanaal, waar ook nog eens lekker veel zijwind stond. Ik vertelde mijn ad-hoc-kompaan dus dat hij maar alleen verder moest; later hoorde ik dat hij wel mooi onder de 50min gefinisht is! Proficiat!

Ik probeerde iets te vertragen in de hoop dat ik me dan beter ging voelen, maar veel hielp deze tactiek niet. Rond kilometer 7 wandelde ik zelfs heel eventjes, omdat ik het gevoel had dat mijn eerder genuttigde havermout-met-sojamelk-en-een-banaan er in de foute richting weer uit ging komen. Ik had meer geluk dan ons Kaatje, en bij mij bleef mijn ontbijt waar het hoorde, maar ik zou er niet van schrikken dat ik er groener dan Vera Dua uitzag; jammer voor jullie - er bestaan geen foto's van die bewuste episode.

Moest Bert op dat moment langs de kant gestaan hebben; ik zou misschien zelfs gewoon gestopt zijn. There, I said it. Ik was wanhopig! “Gelukkig” stond hij pas te supporteren op een kilometer of 8 en nadien nog eens rond de 9 km en toen liepen we al terug in het centrum. Daar was er schaduw (voelde goddelijk aan op dat moment) en bovendien was er zeer veel ambiance. Dit maakte dat ik toch maar volhield, maar mijn tempo was intussen echt serieus gezakt.

Geheel anoniem ben ik dus de finish overgelopen; zeer opgelucht dat ik er eindelijk vanaf was maar lichtjes teleurgesteld omwille van de tijd die onverbiddelijk op mijn Garmin prijkte, nl. 51:49.

Dus toch niet de 50min waar ik op gehoopt had. Ik denk dat ik er met frisser weer misschien wel in geslaagd zou zijn, maar het is nog even wachten om dat opnieuw te proberen. Er staat niet direct een 10km op “normaal parcours” op het schema. Nu zaterdag loop ik mee in de Brussels Ekiden; maar het parcours daar is niet echt snel te noemen; dus ik zal al blij zijn met 54 minuten ofzo.

In ieder geval zal ik de komende maanden toch ergens proberen die 50 minuten nog eens aan te vallen!

En ja; de climax van mijn korte samenvatting... Ons Wendy... niet te doen hé ;-) Ze kwam, ze zag en ze overwon, terwijl ze geen flauw idee had wat ze kon en dacht dat ze veel snelheid was verloren na haar recente marathon. Proficiat!!!

Terwijl de kindjes de reclamebrochures, die dezer dagen onze brievenbus doen dichtslibben, verknippen om hun brief aan de Goedheilig Man kracht bij te zetten met duidelijke foto's van de door hen gewenste rotzooi die al na een paar uur kapot is, bereid ik ook alvast mijn eigen brief voor.

 

Liefste Sint,

ik ben echt niet veeleisend.

Ik hoef geen sportwagen, onbeperkt shoppingbudget of een wereldreis. Ik besef ook dat het oplossen van de honger in de derde wereld of het uit de wereld helpen van oorlog en armoede een beetje veel gevraagd is. Maar als U binnen een kleine 2 maanden passeert in Hombeek... Wil U mij dan zo’n stel Wendy-benen brengen als het U belieft?

Dat is alles.

Bedankt en veel liefs,

JessP.s.: U moet wel gewoon via de voordeur; want wij hebben geen schoorsteen.

P.s.II: En past U a.U.b. een beetje op dat Professor niet buiten glipt wanneer U binnen glipt?

P.s.III: Mocht U toevallig toch nog wat budget over hebben dit jaar, mag die wereldreis ook eventueel wel, zolang die benen dan maar mee mogen.

17:51 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Even goed als de korte versie :-)

Zijt ge wel braaf geweest van't jaar?

Gepost door: wim | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

ik ben een engeltje, dat weet ge toch?!?

Gepost door: Jess | 13-10-10

Geweldig geschreven! Ik vrees dat je die beentjes aan Moeder Natuur had moeten vragen ipv aan de Sint :-)

Gepost door: Sandy | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik vind het nog altijd geweldig knap gedaan ! Ik denk (alweer !) dat er nog veel in zit, talent is er zeker ! In hele stukken van het verhaal kan ik mij goed herkennen : zelfs IK (die goed tegen de warmte kan) had het warm.
Merci voor 't verslagje, ik vreesde al dat het niet meer zou komen !
Tot in Brussel!

Gepost door: kaat | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

superleuk verslagje !! En die benen, als hij er toevallig twee paar in zijn zat zitten heeft mag je hem gerust doorsturen naar Astene ;-)

Gepost door: Chris | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Superleuke post!
Je moet niet vergelijken met anderen, want dan wordt sport héél frustrerend hoor :-)

Gepost door: Bart | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

een "b"engeltje zekers ;-)

Gepost door: wim | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Je wensen komen uit en je bent welkom op 14 Januari in Nederland op het starnd van DenHelder, ik zal je ene zaklantaarn kado doen zodat je de weg over het strand terug kan vinden ;-).
Groet Sint.

Gepost door: Sinterklaas | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Als ik dan je fiets en zembenen mag hebben ;). Komaan he Jess, je hebt dat schitterend gedaan, vergeet niet dat je de voorbije zomer niet veel gelopen hebt, dus ook niet veel op snelheid hebt getraind, als je nu even stevig doortraint dan loop je met gemak je pr. En ik voel mij dan wel even schuldig dat ik niet tevreden was met mijn tijd, maar ik wil ook mijn pr verbeteren, we zijn dus beiden aan hetzelfde doel aant werken, en binnenkort lukt het ons, zeker weten!!! Tot 6 november in Mol, vergeet je dan mijn trui niet ;). Groetjes!!!!

Gepost door: Wendy | 14-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.