19-10-10

Brussel's Ekiden - aflossingsmarathon!

Jullie hebben nog een verslagje van de aflossingsmarathon tegoed. Kaat en Herman beschreven het al geweldig op hun blog; maar het was echt zooooo leuk! Ik vond het op zich echt al machtig dat alles zich afspeelde rond het Koning Boudewijn stadion. We waren met 3 dames (Odile, Kaat en ik) en 3 heren (Herman, Jeroen en Wouter). Wouter was een vriend van Jeroen; die in de plaats van Eva ging lopen; omdat zij haar enkel omgeslagen had. Daardoor werd er onderling een beetje geschoven met de afstanden; maar ik heb wel de 10km gedaan zoals ik gepland had.

Ik liep als 2de loper, na Odile die de eerste 5km voor haar rekening nam. Ik zag haar gelukkig al van ver komen; en geraakte perfect tot bij haar om het lint over te nemen. Er stonden heel wat lopers met het lint te zwaaien dat je moest doorgeven aan de volgende loper. Het was ook een hele massa die daar stond te wachten in die eerste wisselzone; want er waren meer dan 700 ploegen ingeschreven! Maar onze wissel verliep dus vlot en ik begon enthousiast aan mijn eerste ronde.

Mijn enthousiasme werd al vlug ingetoomd toen ik die eerste paar honderd meter had gelopen. De eerste beklimming was meteen erg pittig! SLIK! Ik had die vorig jaar al een aantal keer gelopen toen we daar met Nike waren gaan trainen voor de 20km van Brussel. Alleen was dat dus tijdens een training en maakte het niet uit hoe snel je hem nam! Nu moest er doorgelopen worden! Ik geef me altijd al behoorlijk hard tijdens een wedstrijd, maar nu wilde ik mijn team niet teleurstellen; dus duwde ik nog wat harder door! Na 2km gaf ik het wel op mijn kilometertijden rond de 5min/km proberen te houden; dat was gewoon onbegonnen werk. Ik stopte met naar de Garmin te kijken (behalve voor de afstand) en concentreerde me vooral op mijn ademhaling. Die had behoorlijk te lijden onder de combinatie van het zware parcours en de stevige wind die er stond; maar toch heb ik alles gegeven wat er in zat.

Na 27min kwam ik in het stadion aan; onder luid gejuich van mijn teamgenoten. GEWELDIG! Helaas moest er nog een rondje gelopen worden en nu ik perfect wist wat mij te wachten stond dacht ik enerzijds: “sh*t nog eens die bergopkes” maar anderzijds kon ik nu wel iets beter doseren en kon ik beter anticiperen op de volgende keer dat ik moest stijgen of even kon dalen. Ik liep heel egaal, want ook het 2de rondje ging in 27min waardoor ik na 54min de fakkel (allez, het lint) kon doorgeven aan Kaat; die ik al goed op voorhand zag staan springen en dansen in de wisselzone :-)

Odile zei het goed: wanneer jouw deel erop zit ben je daar heel blij om maar je geeft met het lint precies de miserie door aan je teamgenoot :-) want inderdaad, nu was het aan Kaat om te gaan afzien en het waar te maken. Ook zij liep heel goed en ook de wissels nadien gingen allemaal zeer vlotjes. Iedereen liep echt goed, nergens ging iets mis en we haalden een super mooie eindtijd! Vooral Herman zijn spurtje in de laatste meters was schitterend om te zien!!!

Over mijn eigen prestatie ben ik dus best wel tevreden; gezien het parcours! Ik vond de hele dag echt de moeite en zeker voor herhaling vatbaar! Van die loopwedstrijden zijn eigenlijk altijd heel individuele events maar op deze manier hadden we echt dat teamgevoel. Super! Bedankt aan iedereen die meedeed voor de toffe dag, en aan Martine van Herman voor het gezelschap en de leuke foto’s ;-)

18:06 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Lijkt mij inderdaad heel leuk om te doen, ik mocht ook meedoen met dames uit hulshout, maar had al een weekendje gepland aan zee.

Gepost door: wendy | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Las het idd. al bij Kaat en Herman van jullie leuke dag maar ook van jullie prima prestaties!!

Gepost door: Tiny | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Ja, 't was super en ik heb ook afgezien ;-) Aanvankelijk dacht ik : hoe kan 5 km nu moeilijk zijn na al die lange trainingen ? Maar 't is wedstrijd én heuvel op heuvel af ! Ik wil volgend jaar best weer meedoen als we weer een ploegje bij elkaar trainen, en dan denk ik dat ik zelfs expliciet heuvels ga trainen !
Super meid wat jij weer gedaan hebt ! Als jij het in je kopje hebt ! ...

Gepost door: kaat | 20-10-10

Reageren op dit commentaar

Zoiets vind ik nu eens knap se . Lopen moet plezaant zijn . En op deze manier kan dat niet stuk !
geweldig !
doe zo verder !

Gepost door: coach mario | 20-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.