21-10-10

Jongleren

salvador_dali_twirl_klok.jpgToen ik enkel nog maar liep, was het redelijk makkelijk mijn trainingen in te passen in mijn agenda. Zeker toen ik in het begin nog maar 3 keer per week ging lopen. Eigenlijk paste ik mijn agenda zelfs aan in functie van het lopen. Ik ging bovendien vaak 's morgens vroeg lopen, het was meestal toch maar 40minuutjes, en dan maakte het totaal niet uit wat ik 's avonds deed.

Toen begon ik meer te lopen toen ik voor de marathon van Eindhoven trainde, maar ik woonde op 5min fietsen van mijn werk dus had ik ook zeeën van tijd. Tijdens het eerste half jaar van 2010 had ik met het werk voor de winkel ook een flexibele agenda waardoor ik mijn trainingen steeds ingepast kreeg.

Nu werk ik weer full time en heb ik ook woon-werkverkeer van een goed uur per dag. Zeker en vast niet onoverkomelijk, ik hoor wel ergere verhalen van collega's. Maar het scheelt toch met vroeger en dat voel ik in mijn agenda. De reden dat mijn woonwerkverkeer zo kort is, is ook omdat ik al om 6u40 in mijn auto kruip; om de files vóór te zijn. Ook 's avonds probeer ik op tijd te vertrekken op het werk, anders is het aanschuiven geblazen.

Ik moet dus creatief omspringen met mijn tijd en ook nu geef ik sport een prominente plaats in mijn agenda; anders zou het er gewoon niet van komen. Want niet alleen loop ik nu 3 à 4 keer per week; ik probeer ook een keer of 3 te gaan zwemmen en als het even kan ook nog een keer of 2 te fietsen of te spinnen. Ik zit zo ongeveer aan 8 à 9u à 10u sport per week en dat moet natuurlijk ergens een plekje krijgen.

Zo gebeurt het dus dat ik om 6u 's morgens 14km ga lopen met een hoofdlamp vóór ik naar een cursus ga. Of dat ik elke donderdag tijdens mijn middagpauze intervals ga lopen op de piste vlakbij mijn werk. Of dat ik meteen na het werk vlug 10km ga lopen om dan vrijwel meteen naar de Iron Girls zwemtraining te vertrekken.

Het is puzzelen, maar ik heb het er erg graag voor over. Gelukkig ben ik gezegend met een vriend die zelf ook veel sport en die er bijvoorbeeld niet om maalt dat we pas om 20u eten omdat er eerst nog gesport moet worden door mij, hem of ons beide. Bovendien zijn er hier alleen nog maar kattenkindjes en die kunnen iets beter hun plan trekken dan die minder harige variant: een kindje dat hier waarschijnlijk binnen een paar jaar wel gaat rondlopen, maar voorlopig dus nog niet (sorry papa ;-)).

Ik blijf dus vrolijk sporten en genieten van de endorfines, het gelukzalige gevoel dat ik ervan krijg, de tevredenheid als ik merk dat ik vooruitgang boek, de vreugdesprongetjes die ik onder water maak als ik opeens 1000m crawl kan zwemmen en de zonnestraaltjes die ik meepik wanneer iedereen binnenzit omdat het slechts 8 graden is maar ik dat i-de-aal loopweer vind!

21:06 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Met een beetje puzzelen kom je er wel, dat is hier niet anders. Iedereen die graag sport zorgt er wel voor dat dit perfect kan ingepland worden ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 21-10-10

Reageren op dit commentaar

Wauw ! Chic meisje ! Met zoveel trainingen gaat dat nogal wat worden het komend jaar ! veel succes ! (en zoals men zegt : tijd is prioriteit !)

Gepost door: kaat | 21-10-10

Reageren op dit commentaar

dit zouden velen eens moeten lezen ! Met en beetje goede wil ezn de juiste planning kan iedereen sporten !!

Gepost door: coach mario | 22-10-10

Reageren op dit commentaar

Als je maar wilt dan kan alles!

Gepost door: Tiny | 22-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.