28-10-10

Intervallekes

Er wordt hier natuurlijk niet alleen gezwommen, ook het schema van Mario wordt zo goed als mogelijk gevolgd. Ik ben me momenteel (tot eind december) aan het concentreren op de relatief korte afstand met als eindpunt de 12km in Leuven, waar ik op dit moment als doel 1u02min heb gesteld. Geen idee of het haalbaar gaat zijn; maar mijn schema werkt daar dus wel naartoe. Dat maakt dat er regelmatig behoorlijk stevige trainingen in staan.

Gisteren was er weer zo eentje waar ik al eventjes “schrik” voor had. Daar waar ik vorig jaar altijd intervallen deed van 5min/km om dat 12km/u tempo gewoon te raken; staan er nu intervallen van 4:20min/km in mijn schema, wat dus 13.8km/u is. SLIK toch een heel verschil! Maar wil ik op 6 november die 5K in Mol lopen op minder dan 24min zal dit toch moeten…

Ik kon de laatste tijd al oefenen met intervallen van 4:30; waarbij ik respectievelijk 100, 200 of 300m tegen dit tempo moest doen. Omdat dit een heel nieuw tempo is voor mij; vind ik het moeilijk in te schatten: het duurt altijd even alvorens de Garmin het juiste tempo aangeeft en tegen dat ik al meer dan 50m ver ben blijkt dat ik eigenlijk aan het lopen was tegen 4min/km of sneller! Véél te snel dus. Ik corrigeer dan rap; maar het maakt dat ik mezelf al half opgebrand heb tijdens die eerste meters. Het is dus nog wat leren hoe dat tempo aanvoelt.

Gisteren was het een hele zware reeks die in mijn schema stond: 3km inlopen, en daarna 4 keer: 200m, 400m en terug 200m tegen 4:20min/km met telkens 1 minuut rust tussen elke versnelling en 5min loslopen na elke reeks. En dan nog even 3km uitlopen. Jawadde!

Ik had eigenlijk al geen zin om te gaan op voorhand; ik moest me om de één of andere reden serieus opladen. Ik wist echter dat die versnellingen mij enorm veel sneller maken; het is pas sinds ik zo’n trainingen doe dat ik echt sprongen vooruit heb gemaakt. Niet nadenken, gewoon doen was dus de boodschap.

Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik de eerste en laatste 400m heb ingekort tot 300m. Het ging gewoon niet! Alle andere intervallen heb ik wel mooi het tempo van 4:20 gehaald (soms iets te snel) en daar ben ik dus echt wel blij om.

Moest ik op de piste hebben gelopen denk ik dat het nog beter was gelukt, maar de training was te lang om tijdens de middagpauze te doen en in de buurt van mijn huis is nergens een piste. Ik deed mijn training dus in het Vrijbroekpark; waar je hier en daar toch moet uitkijken voor modder, boomwortels die kort onder oppervlakte liggen en beukennootjes en kastanjes die gevallen zijn. Ik had ook op de dijk kunnen gaan, maar door mijn gevoelig linker scheenbeen

Al bij al ben ik heel blij dat ik de training heb gedaan en dat ik ze bijna helemaal heb uitgevoerd zoals het hoorde. Of ik geloof in die 5K op minder dan 24min binnen een dikke week? Nu nog niet; maar we zullen wel zien hé :-)

Straks weer een spinninglesje met Odile. Normaal ging ik ook zwemmen maar ik voel mijn linkerschouder een beetje. Het kan ook gewoon spierpijn zijn; omwille van het feit dat ik mijn armen voor het eerst in jaren eens echt gebruik tijdens het sporten. Maar voor de zekerheid ga ik toch maar even afwachten, ik wil echt geen ontstekingen!

18:20 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Met jouw trainingen en instelling ga je het halen, heb vertrouwen.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 28-10-10

Reageren op dit commentaar

No pain, no gain hé ;-) T is efkes op de tanden bijten om die tempo's gewoon te worden, maar je gaat er idd héél wat sneller door worden!
En de voldoening na zo een zware training is toch heerlijk...

Gepost door: Bart | 29-10-10

Reageren op dit commentaar

De voldoening is wel groot als je die trainingen gedaan hebt he, dan voel je je even superwoman!

Gepost door: Wendy | 29-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.