21-12-10

Wueens!!!

Dat veel mensen er niet dol op zijn; heb ik onder andere mogen merken op facebook. Het gevloek en geklaag is niet van de lucht dezer dagen. Als ik 's morgens tegen 20km/u achter mensen die de sneeuw zwaar overschatten tjok met mijn auto denk ik ook wel eens: "ik zou zo veel sneller zijn zonder die sneeuw". En misschien heb ik geen recht van spreken; want ipv de gewoonlijke 25minuten doe ik nu 35minuten over mijn route; wat procentueel een groot verschil is, maar nog altijd echt niet onoverkomenlijk.

Een groot deel van de actieve facebookers zijn lopers, waaronder jij waarschijnlijk, geachte lezer van mijn blog. En onder die lopers zitten ofwel heel harde sneeuwhaters, ofwel vinden ze het praaaachtig! Net zoals ik dus :-)

Ook ik snak best wel naar een zonnige lentedag om mijn Trekkie nog eens iets anders te laten zien dan mijn slaapkamer gezien van op de rollen. Maar wat vind ik het prachtig om in dit landschap te lopen! Vorige week vrijdag liep ik 's morgens vroeg toen het nog maar net licht was langs de Zenne, tussen de besneeuwde weilanden. Witte sneeuw zo ver ik kon zien. Grijze lucht. Grijze Zenne. Zwarte takken. Zwarte kraaien. De wereld in zwart-wit. En dan mijn rood loopjasje. De enige factor die mij ervan overtuigde dat er nog kleur bestond en ik niet was wakker geworden in een stomme film van vroeger.

En vanmorgen! Hoewel het nog pikdonker was om 7u kon ik dankzij de witte ondergrond toch prima zien in het park in Schaarbeek; waar ik samen met nog één andere zot al lopend genoot van de frisse ochtendlucht en waar ik zowaar een tuimeling maakte over een bultje onder de sneeuw. Het leek alsof ik neerviel bovenop een donsdeken, zo'n dik pak sneeuw lag er!

De weersomstandigheden houden mijn marathonplannen in ieder geval helemaal niet tegen! Week 1 van de training zit er al op, week 2 is net begonnen! Ik kan al niet meer wachten!

19:00 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik hou ook wel van lopen in de sneeuw, het enige (grote!) nadeel is dat het zo glaaaad is!

Gepost door: Liz | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

Kijk voor mezelf lopen vind ik niet zo'n probleem maar het trainingen verzorgen voor groepen dat is een ander verhaal. Van mij mag het warm water regenen!

Gepost door: Tiny | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

niet te doen Jess ! geweldig !

Gepost door: kaat | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

groot gelijk, heb me vanmiddag goed geamuseerd op een besneeuwd parcours ! De natuur is prachtig, en als je echt wil kan je elke training afwerken, mits enige improvisatie.

Gepost door: Filip | 21-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.