28-12-10

IJsschaatsen

Ik kan niet ijsschaatsen. Nooit gekund. Een jaar geleden deed ik het nog eens; na zeker 10 jaar niet meer geschaatst te hebben mij op een ijspiste vasthoudend aan de kant voortgeschuifeld te hebben. Na 10 keer vallen op nog geen uur tijd was ik het dik beu en heb ik gezworen het nooit meer te gaan doen.

Vandaag tijdens mijn middagpauze had het echter handig geweest moest ik die kunst wél onder de knie gehad hebben. Jeetje wat was het glad! Dat het op de voetpaden glad was had ik 's morgens al gemerkt tijdens het korte stukje van mijn auto naar kantoor. In Schaarbeek kennen ze de wet niet; of ze passen hem niet toe, waarschijnlijk het laatste.

Vorige week was het in het park echter goed te doen geweest dus trok ik daar nu nog eens naartoe. Een half rondje op een aangestampte ijslaag deed me realiseren dat het echt niet verantwoord was: te groot risico op blessures. Een groot hellend grasveld van 200m waar nog losse sneeuw lag, bood mij wat intervaltraining: 3 keer liep ik omhoog en terug omlaag. Daarna ging ik nog wat freestylen in de buurt; waar ik vooral op straat liep in plaats van op de voetpaden. Het was 's middags dus licht genoeg en ik had een knalrood jasje aan. Dankzij de sneeuw reden de mensen ook rustig genoeg om me op tijd te zien dus was het prima te doen om in rustige straten op de sneeuwvrije asfalt te lopen.

En zo kwam ik uiteindelijk toch aan 40min "loslopen" en zag mijn training er als volgt uit:

toerke101228.jpg

 

maar dan in't wit :-)

17:23 Gepost door Jessica Berden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.