19-10-09

Het kortere werk

De komende weken staan helemaal in het teken van de kortere afstand. Waar ik in september mijn hand niet omdraaide om 18, 25 of zelfs 30km te gaan lopen; is de langste afstand die de komende weken in mijn schema staat… 12km! De kortste? Vandaag: 5km loslopen. Super schattig vind ik dat, zo’n mini training. Waar is de tijd dat ik moest zwoegen en zweten om dit te kunnen?!? Van Start-to-run met Evy naar een marathon; hoe relatief toch allemaal. :-)

Eerlijk gezegd ben ik even blij dat het allemaal weer wat korter mag. De komende tijd gaat al druk genoeg worden (verhuis etc) en tegen het einde van de marathonvoorbereiding wist ik ook niet goed meer waar ik telkens naartoe moest, welke muziek ik elke keer moest luisteren, en mijn blaar-gevoelige voetjes zullen ook content zijn met wat minder lang lopen.

De focus ligt nu voor een tijdje op snelheid, met een eerste poging tot het verpulveren van mijn PR op de 10K op 7 november in Mol. Ik heb al hier en daar gelezen dat er nog andere bloggers zullen aanwezig zijn; dus dat wordt weer een gezellige boel! Minder leuk vind ik, dat het 4 rondjes van 2.5 zijn. Mijn PR staat op 52:51, die 51sec zou ik er toch graag kunnen afsnoepen. Dus een tempo van 5:12min/km. Het zal hard worden; maar ‘k ga er voor hé!

Maar dat is nog 3 weken ver; dus 3 weken lang flink wat interval trainingen om mijn benen die lange duurlopen te doen vergeten en weer wat sneller te worden! Speedy Jessy is on her way!

14:48 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-10-09

The future looks bright

Aan het avontuur van zondag hield ik - behalve prachtige herinneringen - ook nog steeds stijve bovenbenen en een dikke snotvalling incl. keelpijn over. Maar als ik dat zo lees op facebook ben ik niet de enige, Julie had het al, Edith heeft het nu te pakken; en Nico kreeg het zondag al. De microbekes zijn in't land en ik denk dat de stortbuien van zondag er ook geen goed aan gedaan hebben!

Gelukkig heb ik niet alleen last van vieze ziektemicrobes; ook de loopmicrobe heeft in alle hevigheid toegeslagen! Ik heb alweer enorm veel goesting om erin te vliegen, om te trainen in dit heerlijk zonnige herfstweer, en om persoonlijke records te doen sneuvelen! Het jaar zal rap teneinde lopen, de komende periode wordt voor mij héél druk, en ik ben (zoals gezegd in vorig berichtje) héél erg aan het uitkijken naar volgend jaar.

Ik mag nu niet lopen en heb veel tijd om na te denken over ... lopen :-)) Ik broed dus ook al op plannetjes voor volgende wedstrijden, want toegegeven; ik loop graag om mijn gedachten te verzetten enzo, maar wedstrijden lopen kan mij toch nog een niveautje hoger tillen!

Eerst en vooral zal ik op 24 oktober meelopen met de Nike+ Human race 10K in Brussel; hoewel dit wel geen wedstrijd is; wil ik hier graag bij zijn! En natuurlijk ook de RUN FOR PARAGUAY op 14 november!

Daarnaast zou ik nog ergens willen vlammen in november op een 10K (liefst plat - in Mol?) en dan op 20 december de Gaston Roelants 10K lopen. Eens zien wat we op die twee wedstrijden kunnen presteren!

Indien mogelijk zou ik 27 december voor de gezelligheid al lopend afscheid willen nemen van anderhalf jaar in Leuven met de eindejaarscorrida (12K) :-)

Vanaf januari woon ik dan (terug) in het Mechelse, wat niet ver is van Lier, alwaar de natuurlopen gehouden worden. Ik weet niet hoe vaak dit plaatsvindt, maar ik zou daar toch een paar keer mee willen doen met de 20K,

en dit als voorbereiding naar mijn volgende GROTE doel: de Antwerp Marathon op 25 april! (samen met Kato ;-) hé Kato? ;-)))

Daarna ga ik Eva hazen op haar allereerste halve marathon op 15 mei in Luxemburg...

en dit dan weer als training voor... De 20km van Brussel!

Om daarna een maandje later in Geel te proberen 10K te lopen op 50min!

Dit allemaal overgoten met een flinke portie zwemplezier en een serieuze berg fietskilometers,

om klaar te zijn voor mijn allereerste iron sprint in Antwerpen in Augustus!

 

Je ziet, aan inspiratie geen gebrek ten huize Jess! Nu maar eerst even verder herstellen en binnen anderhalve week weer voorzichtige eerste stapjes zetten :-)

20:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-10-09

Over dromen die uitkomen

 

groepsfoto
Dit was een weekend om nooit te vergeten! Zaterdag nog een beetje geshopt in Eindhoven met vriendje, en daarna aangeschoven aan tafel met een boel andere bloggers in het Eden Crown Hotel. Wat een super toffe en kakelende bende :-)

Na een redelijk slechte nacht (al om 5u wakker van de zenuwen!) en een lekker uitgebreid hotelontbijt; stonden we rond 10u te bibberen aan de ontmoetingsplaats waar we nog een boel bloggertjes gingen zien. Het waren er te veel om op te noemen, zoals je kan zien op de foto, en dan was nog niet eens iedereen er!

polonaise

spontaan
Er werd natuurlijk een beetje zot gedaan (de polonaise dansen enzo :-)) en dan vertrokken we dan met een paar man naar het startvak. Nog een beetje bibberen en zenuwachtig zijn en dan om 11u EINDELIJK het startschot! Nog rap liefje een succeskus geven en toen kwam heel die meute in beweging. Katrien, Tiny en nog een paar anderen hadden het mij al gezegd: eens dat startschot gaat, zijn de zenuwen weg! En inderdaad; vanaf dat moment kon ik alleen nog maar genieten en mijn enige gedachte was: ik ZAL finishen!

Na een kilometer of twee zag ik de pacers voor 4u15 en ben ik daarbij beginnen lopen. Dit ging bijzonder goed; we liepen een heel strak schema van 6min/km. Na een tijdje kwam ik Eva tegen en begon zij met ons mee te fietsen. Heb een paar keer goed gelachen; een greep uit haar aanmoedigingen:

Een knipoog naar Obama met “JESS WE CAN!”,

lekker gebroken Engels met “Good busy” en “Do it but after hé!”.

En dan nog paracommandogewijs:
“I don’t know but I’ve been told,
Jess is running and I am cold”.

pacers

Ja, het ging er daar vrolijk aan toe en het was geweldig om met zo’n groepje te lopen; allemaal hetzelfde tempo; dat gaf een special gevoel! Ook heel leuk om hier en daar BB’s (bekende bloggers) tegen te komen tussen de supporters! Bedankt voor al jullie aanmoedigingen, jullie geroep, en gewoon het feit dat jullie er waren!

alles gaat nog goed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen wij net het halve marathonpunt voorbij waren gestoken op 2u en 6min hoorden we de commentators roepen dat de eerste man er al aankwam! Het parcoursrecord ging sneuvelen! Ik kreeg daar toch wel even kippenvel van :-))

Tot ongeveer 32km kon ik mooi bij de pacers blijven lopen en zat ik nog altijd op schema voor 4u15. Toen kon Eva niet meer meefietsen en ik vroeg haar een smsje naar mijn papa te sturen om hem te melden dat ik nog steeds leefde, want hij was toch zo ongerust :-) Intussen was het wel enorm beginnen gieten; en op een paar seconden tijd stond het water in mijn schoenen SOP SOP :-)

Ik begon toen wat last te krijgen van mijn onderrug en ook mijn linkerknie deed wat moeilijk; ik zakte er zo af en toe doorheen. Ik wandelde een half minuutje aan een drankpost en liep dan nog wat verder. Vanaf 35km was het even echt overleven; omdat ik telkens door die knie zakte. Maar ik bleef lachen; wat kon het mij schelen dat mijn tempo terugviel doordat ik af en toe efkes (maar 50m ofzo) moest wandelen; ik was zoooo dichtbij de finish! Onderweg riep iedereen mijn naam; zoooo leuk! Vooral heel veel leuke reacties gekregen van de supporterende vrouwen à la “GIRL POWER”. De vrouwelijke marathonlopers waren inderdaad serieus in de minderheid!

nog altijd

En dan opeens kwam er het 40km punt en toen was ik niet meer te houden hé; ik voelde opeens niks meer en liep in één rechte lijn door al het volk heen. Dat was echt kicken! Zooo veel volk en zoooo veel sfeer!! Ik zag opeens ook mijn liefje staan en Eva die luid aan het roepen waren. SUPER! Ik finishte in 4:25:48 met een giga smile op mijn gezicht.

Een beetje daarna kreeg ik zowaar traantjes in mijn ogen; zo content was ik; ik pakte mijn ventje maar eens goed vast. Hij had het ook geweldig gedaan met een prachttijd van 3:15:52!!!

Dit is echt een droom die is uitgekomen! En hoewel ze zeggen dat je op het einde van de marathon en meteen erna denkt ”NOOIT MEER” was ik al tijdens de laatste (zware) kilometers aan’t denken: “volgende keer kan het alleen maar beter gaan” en nu weet ik dus al zeker dat er nog marathons gaan volgen ;-)

Met dank aan Frank en Herman voor de foto's!

 

 

 

 

 

En over dromen die uitkomen gesproken… In Januari komen er zelfs nog twéé dromen van mij uit!

De eerste: mijn liefje en ik gaan samenwonen! We verhuizen het laatste weekend van december naar een prachtig appartement in Hombeek (vlakbij het Vrijbroekpark in Mechelen ;-))


De tweede….? Die verklap ik binnenkort wel :-)

 

16:56 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

08-10-09

As ready as I'll ever be

De laatste kilometertjes zijn gelopen

De eerste liter Leppin Carbo lode is binnen

De pedicure heeft mijn voetjes onder handen genomen

 

Ik heb geen idee hoe de marathon zal verlopen.
Heb geen idee wat ik ervan mag verwachten.
Heb geen idee wat 42,195 betekent, hoe 42,195km voelt.

 

Morgen kan        ik zeggen: overmorgen loop             ik mijn eerste marathon!


Hopelijk geen blaren
Hopelijk geen kramp
Hopelijk geen kniepijn

 

 

18:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

29-09-09

Recap (+ kleine twijfeltjes)

Waarschuwing: dit wordt een lang bericht :-)

Laat ik met het leukste beginnen:
onze vakantie was ZAAAALIG!!!

Beeld je in:

Gaan slapen wanneer je moe bent en opstaan wanneer je vanzelf rustig wakker bent geworden omdat je echt uitgeslapen bent!

Combineer dat met:

  • Een zonnetje dat elke dag hard zijn best doet en amper wolken te bespeuren.
  • Tijd om te gaan lopen langs Canal Du Midi ’s morgens als het nog (redelijk) fris is.
  • Een stel mountainbikes om de omgeving mee te gaan verkennen.
  • Een dikke stapel boeken (de 2 eerste boeken van de Millennium trilogie van Stieg Larsson, De Engelenmaker en Waarover ik praat als ik over hardlopen praat).
  • Daarbij ook nog ettelijke etentjes, zowel op restaurant als zelfgemaakt in ons huisje, lekkere lokale wijn, op tijd en stond een ijsje, …  


En dat allemaal in het beste gezelschap dat je je kunt wensen…

 

temp

 

 

 

 

Snap je dat ik liever niet naar België terugkeerde???

Maar helaas, all good things come to an end... :-(

De vakantie is alweer achter de rug en binnen de kortste keren zitten we weer in de sleur van het werk en zal zelfs onze (opnieuw bleke) huid al niet meer verraden dat de afgelopen twee weken ooit hebben plaatsgevonden. Maar natuurlijk hebben we er heerlijke herinneringen en een paar leuke foto’s aan overgehouden!

collage2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verlof werd er dus zoals gepland veel gelopen en wat gefietst. We zaten op 2km van Canal Du Midi en als we daar aankwamen konden we twee kanten uit

a) rechts:

+ ideale zandgrond, mooie en rustige omgeving, weinig verkeer in de buurt

- bijna geen bomen dus echt amper schaduw, geen gelegenheid om extra te drinken als de drankbelt leeg was (wat in die temperaturen bij mij héél vlug het geval was)

b) links:

+ 95% van de tijd bomen dus heel veel schaduw, elke 5km een kraantje om je drankbelt weer te vullen

- heel de tijd asfalt, aan de overkant van het water liep soms een redelijk drukke baan, minder afwisselende omgeving

 

Omdat de combinatie drinken+schaduw voor mij toch zwaarder doorwoog dan een zachte ondergrond; ben ik dus bijna altijd naar links gegaan (en weer terug ;-)). Er was verder weinig andere gelegenheid om (in de schaduw) te lopen; dus ben ik telkens langs het kanaal gaan lopen. Dat begon op de duur wel een beetje te vervelen; maar mijn Ipod zorgde voor de nodige afleiding en bovendien werd het pad door veel andere lopers en fietsers gefrequenteerd en zeiden die allemaal goeiendag :-) Ik maakte er ook een hobby van om te zwaaien naar de bemanning van de talrijke bootjes die voorbij kwamen varen; want zij zwaaiden allemaal terug :-)

De eerste keer dat ik ging lopen, had ik ’s morgens ontbeten en liet ik dan mijn eten een uurtje of twee zakken, zodat ik rond half elf op pad was; maar dan was het al véél te warm (zeker als je nog 2u moet lopen) dus de dagen erna ben ik elke keer meteen vertrokken met een banaan en soms een prince koek in m’n maag. Dat ging me eigenlijk goed af, ik heb eigenlijk nooit last van honger tijdens het lopen. Bovendien aten wij elke avond wel heel laat (Zuiders ritme hé), dus ’s morgens had ik volgens mij nog wel wat reserve van de vorige avond.

Op de dag van de Leiemarathon 20/09/2009 stond er bij mij 28km op het programma; maar omdat ik daar toch graag een drietje had zien voorstaan heb ik er 30km van gemaakt. 15km het kanaal aflopen en dan weer omkeren… Eerlijk gezegd was mijn kaars na 26km al uit, mijn benen waren loodzwaar. Maar de gedachte aan ons Wendy haar eerste marathon die dag heeft mij daar echt doorgesleurd! Ik ben dan rechtstreeks naar het strand gelopen om een paar minuten met mijn benen in de koude zee te gaan staan, dat deed deugd!!!

Omdat ik toen dus rond die 30km al zooo’n zware benen had; begon ik al wat te twijfelen… Ga ik over drie weken wel klaar zijn om er nog 12 meer te doen??? Maar liefje had er 32 gedaan en die zei dat hij toch ook kapot was, dus dacht ik: dit is wel normaal.

Gisteren had ik er dan een duurloop van 32km opstaan. De Rock Werchter fietsroute die bijna langs mijn voordeur passeert, is zo’n 35km en ik dacht: ik loop zeker 32km en als het enigszins gaat loop ik de volle 35km. Wel… de twijfels zijn nu nog veel sterker aanwezig!!!

Mijn benen waren op het einde echt compleet verkrampt, voor een groot stuk doordat ik na een 25tal kilometer zooo’n grote blaren had; dat ik heel geforceerd begon te lopen. Het liep echt niet soepel meer en ook mijn rechterknie begon een beetje te zeuren. Uit schrik om die te forceren heb ik de laatste 5km een loop/wandel intervaltraining van gemaakt; zodat ik de knie niet voortdurend belastte, en zo geraakte ik na 35km wel thuis. Maar het voelde echt niet 100%; en ik heb nu het gevoel (ook al heb ik het schema nagenoeg helemaal gevolgd) dat ik er totaal niet klaar voor zal zijn binnen twee weken!!!

Ik weet dat ik altijd twijfels heb over mijn wedstrijden; maar dan twijfel ik of ik de vooropgezette snelheid wel zal kunnen volhouden. Nu is het gewoon de afstand die me zorgen baart, en dan vooral: hoe mijn benen en voeten zich gaan gedragen! Mijn vel doet echt moeilijk: op elk plekje waar er ook maar iets schuurt lig ik meteen open. Mijn Ipod armband kan ik al niet meer dragen omdat de binnenkant van mijn bovenarm daarvan open gaat liggen; en doordat ik een keer gelopen heb met een plakker op die wonde, heb ik dan weer een wonde gekregen onder mijn oksel waar de plakker tegenkwam! Zelfs op de plek waar de kabel van mijn koptelefoon langs mijn huid loopt, gaat de huid kapot. Gewoon absurd! Ik gebruik al Bodyglide en dit helpt een beetje maar dus niet voldoende…

Eva is zo lief om mij te begeleiden met de fiets tijdens de marathon (super hé!!!) en ik denk dat ik in haar fietstas een extra paar schoenen en kousen ga steken; en gewoon halverwege mijn voeten afdrogen en met frisse sokken en schoenen verder lopen. Misschien kan ik de blaren zo proberen te beperken. Ik zal er wel een beetje tijd mee verliezen, maar met moeten wandelen omdat je pijn hebt verlies je meer tijd! En dan maar hopen dat mijn benen meewillen die dag en dat het niet te warm is!!!Ik maak me in ieder geval absoluut geen voornemens wat de tijd betreft. In mijn schema gokt Mario op 4u30 zonder echt af te zien en 4u15 als ik ervoor ga; maar ik denk dat ik 4u30 zelfs niet zal halen. Wat ik ook geen ramp zal vinden; mijn eerste marathon zal er zo gene worden zoals Wendy hihi  J (een prachttijd van 3u15 en 2de dame…. Chapeau!!!!)

 
Och; als ik de finish oversteek is het voor mij al lang goed; ookal is dat na 5u pas (zit er wel in ;-))

 

Amai als je tot hier hebt volgehouden om alles te lezen: ook chapeau :-)

19:04 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

10-09-09

1 maandje nog maar

Toen begin mei het plan vorm begon te krijgen om de Marathon van Eindhoven te lopen; leek 11 oktober nog ver weg. Zeer ver. En opeens is het nog maar een maandje trainen en dan is hij er! AAARGH! Omdat ik graag in het krantje wil staan omdat de mensen langs de kant mijn naam dan gaan weten ;-) heb ik me vandaag ingschreven. No way back :-) Heb ook het t-shirt besteld, doe dat normaal nooit; maar voor mijn eerste marathon vond ik dat precies wel tof :-)

Soms spoken er twijfels door mijn hoofd; als ik een lange duurloop doe; en tegen het einde echt mijn benen wel hard voel. Langs de andere kant, heb ik nog een serieuze trainingsmaand te gaan en zou ik daar volgens Mario heus wel op voorbereid moeten zijn. Bovendien denk ik dat mss 50% van zo'n (eerste) marathon lichamelijk is; en 50% mentaal.

Voor mezelf weet ik wel dat ik redelijk goed ben in doorbijten. Opgeven doe ik niet gemakkelijk, daar ben ik veel te trots voor :-) Zelfs als ik gewoon train zal ik niet gauw afwijken van mijn schema; ookal zou geen kat het weten als ik er gewoon niets over schrijf :-) Maar ik hou mezelf ook niet voor de gek; en doe netjes wat in mijn schema staat, of het zou écht écht écht niet lukken (en dan probeer ik het op een andere manier te compenseren).

Dinsdag zag ik er bijv. tegenop om te gaan lopen. Niet dat de goesting er niet was of dat ik nog stijf was van de 29km van zondag. Maar ik vond het zo warm en benauwd, en ik kon enkel maar gaan lopen om 17u, dat ik naar Mario mailde of mijn training niet voor één keer eens mocht vervangen worden door een fietstraining; als dat even goed was als marathon voorbereiding.

Wat een service, ik kreeg zeer snel een mailtje terug: Doe maar! Kan zeker geen kwaad! Goed voor je conditie en minder kans op blessures! Er werd een beetje geschoven met mijn andere trainingen en zo kwam het dat ik dinsdag de Rock Werchter route fietste. 34km op 1u20min. Niet overdreven snel; maar de gemiddelde hartslag was toch 160 dus op zich wel een goeie training. Misschien wat veel kleine bochtjes en wat veel stoplichten die mij afgeremd hebben. Ik wil in ieder geval die route nog af en toe doen; en dan steeds sneller proberen te zijn.

Vandaag stonden er lange intervallen op het programma; 8 keer 1km tegen 5,45, met 2km in- en uitlopen. Ik fietste naar Sportkot en begon daar aan mijn training. En weer realiseerde ik mij; dat ik nooit geniet van de eerste 3 à 4km.

Hebben jullie dat nu ook?

Nadien vergeet je dat eigenlijk altijd, maar tijdens dat ik loop zie ik altijd op tegen dat eerste stuk; wanneer het nog stijf en stram voelt en ik meer loop te zuchten en puffen dan iets anders. Of ik nu opgewarmd ben (door eerst kwartier te fietsen) of niet, dat maakt geen verschil: telkens opnieuw gaan de eerste kilometers van geen kanten.

Misschien een hart onder de riem voor lopers die nog geen lange afstanden lopen en er misschien eigenlijk niet zo van genieten: hoe langer je loopt, hoe vlotter het gaat! Dus hou vol; bouw op en merk dat je vanaf een kilometer of 7 in een onbeschrijflijke flow komt die je het gevoel geeft alsof je de wereld aankunt!!!

21:39 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-09-09

Weblogtraining in Mol!

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de 28km, die in mijn schema stond, mij toch wel een beetje bang maakte. Niet alleen had ik vorige week alles bij elkaar al 44km op de teller staan, maar 28km was ook meer dan ik ooit al gelopen had. 22km was mijn langste afstand tot dan toe; dit jaar in Mei gelopen in het park van Laken als voorbereiding op de 20km van Brussel.

Maar ik ging mij niet laten kennen hé; dus voorzien van drankbelt en squeezy, massa’s goed gezelschap en mijn nieuwe (lelijke ;-)) schoenen, vertrokken we gisteren onder hevig gebabbel om 10u ’s morgens op weg. De paden rond het Zilvermeer van Mol werden onveilig gemaakt door een bende losgeslagen webloglopers, elke Vlaamse provincie was vertegenwoordigd, en zelfs Nederland had een afgevaardigde gestuurd onder de vorm van onze aller Tiny.

Iedereen deed zijn uiterste best in de afstand die voor hem/haar het meest geschikt was; maar iedereen liep wel hetzelfde tempo. Het tempo van de traagste uiteraard, en laat ik zeggen dat ik mezelf wel tot deze categorie reken ;-) Maar niemand vond dat erg en dat vond ik echt ongelooflijk super. Ik moest af en toe wel even aan hun broek gaan hangen om ze wat trager te laten lopen ;-) maar in het algemeen lag het tempo mij heel goed. BEDANKT!!!

Vanaf 22km werd mijn record dus telkens verlegd; en toen we na 29km (het was nog een km extra!) aankwamen aan de drankpost (Julie’s auto) was ik best trots dat ik het gekund had! De blijdschap straalde er vanaf!

weblogtraining molMerci voor al het leuke gezelschap en merci Mario om dit te organiseren!

 

Mijn benen voelden tegen het einde echt wel stram aan; maar eigenlijk niet veel erger dan na de 20km van donderdag. Zo zie je maar hoe snel je je grenzen kan verleggen! 73km is dus mijn weektotaal van vorige week; amai mijne frak ;-)
Vandaag ben ik wel stijf maar een pak minder erg dan na een wedstrijd zoals de 20km van Brussel. Ik ga wel sporttape kopen om sommige delen van mijn voetjes in te tapen voor zo’n lange duurlopen, want de laatste tijd krijg ik weer de ene blaar na de andere!

Deze week staan er weer 4 trainingen op het programma:

  • dinsdag: 2km inlopen, dan 8 x 1000 m tegen 5,45 min/km met 2 min rust, en nog 2km uitlopen
  • donderdag: wisselloop van 15 km: 500m loslopen en 2km tegen 6 min/km
  • vrijdag: tempoloop van 12km tegen 6,20min/km
  • zondag: duurloop van 25km tegen 6,45min/km

Deze laatste zal niet op Belgische bodem gelopen worden, maar in het zuiden van Frankrijk! Vanaf zaterdag zal deze blog twee weken stilliggen (tenzij ik ergens een onbeveiligd draadloos netwerk tegenkom ;-)) wegens een hoognodige vakantie voor liefje en ik!

16:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

05-09-09

PR's bij de vleet

De komende weken zal het ene PR na het andere sneuvelen. De langst gelopen afstand per training, het meeste aantal kilometers per week ooit, ... Deze week staan er maar liefst 4 trainingen van formaat in mijn schema!

De training van maandag was wel niet helemaal je dat. Het klonk nochtans goed: ik moest 12km doen tegen 5.45min/km (best pittig voor mij), vriendje moest 25km ook tegen 5.45min/km (lekker relax voor hem ;-)). Het plan was dus dat we een toer van 12km samen gingen doen (dat lukt anders eigenlijk nooit omdat ik zo traag ben en hij zo snel!) en dat hij die daarna nog eens zou herhalen. Ik reed dus eerst een dikke 5km met de fiets naar het bos en toen begonnen we eraan.

Mijn benen wilden echter totaal niet mee, ze waren nog super stijf van de wedstrijd; en ik werd heel de tijd misselijk. Ik denk dat ik toch met een virusje zat of zo, want de dagen vóór de wedstrijd en tijdens de wedstrijd zelf deden mijn maag en darmen ook al behoorlijk moeilijk. Ik had al na 3km door dat 5.45 er echt niet inzat dus heb ik vriendje laten doorlopen en ben ik zelf wat rustiger gaan lopen. Toen ging het beter, maar toch moest ik af en toe wandelen want anders moest ik kokhalzen. Heel vreemd. Ben dan na 7km gestopt met lopen en heb nog een dikke 3km gewandeld naar mijn fiets. Mijn drankbelt volledig leeggejoeberd en toen was het ietsje beter. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik maar 7km had gelopen ipv 12 dus heb ik een 11km lange route naar huis gereden met de fiets, ipv de 5 die ik anders moet doen.

Dinsdag en woensdag heb ik gerust; en dat heeft blijkbaar deugd gedaan; want donderdag heb ik 20km gelopen in mijn “Leuvense Ardennen” en dat ging verbazingwekkend vlot! De eerste 2 à 3km liep het nog een beetje stroef, maar vanaf dan begon ik te zweven en hupste ik gezwind de heuvels op en af. Ik deed er uiteindelijk 2u en 15min over; dus perfect het tempo van 6.45 dat in mijn schema stond.

Ik voelde mij heel sterk, ik merkte natuurlijk wel dat ik bergop ging, maar diezelfde bergop ging een half jaar geleden nog een pak moeizamer. Tegen het einde van die 20 begon ik mijn benen wel serieus te voelen, maar na een paar minuten ijskoud water in de douche was ik weer zo goed als nieuw.

Vrijdag stonden er lange versnellingen van 2km tegen 6,15min/km op het programma, dit 5 keer met 2km in- en uitlopen. Ik had geen tijd om naar het bos te rijden, en de andere parcours die ik hier vaak loop zijn ofwel in het Provinciaal domein of mijn "Leuvense Ardennen". Om geen rondjes te moeten lopen en niet opnieuw bergen te moeten doen, moest ik dus op zoek naar iets anders, iets platters.

Ik liep richting de Leuvense vaart, en herinnerde me toen dat het Rock Werchter fietsparcours daar loopt, heel mooi, rustig en platter dan plat. Dus liep ik de helft van de training in de ene richting, en de andere helft in de andere richting.

Het was een stevige training, eigenlijk niet zozeer de training zelf, maar er stond weer veel wind en halverwege begon ik wel duidelijk te voelen dat ik de dag ervoor ook al 20km had gedaan. Maar toch ging het heel goed; alles bij elkaar bijna 17km (nog een km wandelen na de training tot ik thuis was).

Vandaag toch wel behoorlijk stijf; mijn quadriceps staan heel gespannen. Hopelijk voel ik die tegen morgen niet meer! Dan wordt er namelijk 28km gelopen met de webloglopertjes!

Wel grappig als ik besef dat de training van donderdag en vrijdag SAMEN nog niet eens de afstand van de marathon zijn. Dan denk ik: oei oei waar ben ik aan begonnen HAHAHA. Maar och, ik heb nog wel wat tijd en de komende weken staan er zo véél trainingen op; dus ik wen er wel aan zeker? :-)

08:09 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30-08-09

To PR or not to PR? :-)

Afzien! Doodgaan! Creperen! Dat was de centrumloop in Mol voor mij gisteren :-) Na 2 à 3 km begon ik me echt af te vragen waar ik in godsnaam aan begonnen was; en waarom ik mezelf toch zo uitput :-) Het liep écht niet soepel en ik voelde dat ik het tempo van 5;15 echt moeilijk kon vasthouden.

Ik loop mijn wedstrijden met de Garmin ingesteld op het ronde schermpje en links bovenaan laat ik altijd mijn gemiddelde tempo van die km weergeven. Zo kan ik km per km afwerken en hou ik daar telkens in 't oog dat het tempo van de voorbij km toch goed zit. Dat gemiddelde zakte telkens richting 5:20 en meer dus ik dacht al heel vlug: da komt hier ni goe!!!

Toen ik na bijna 5km Wendy zag klaarstaan, die mij de 2de ronde zou vergezellen was dat echt een godsgeschenk want ik zat er volledig door. Mijn benen waren verkrampt, mijn darmen lagen al heel de dag in de knoop, en ik was echt zo mottig als ik groot was! Na een 6tal km had ik het gevoel dat mijn maaginhoud kennis zou maken met het Molse asfalt, maar heel even wandelen en uitblazen zorgde ervoor dat ik er weer tegen kon.

Bij de volgende drankstop hielp Wendy mij super goed, even water over mijn benen gieten en goed drinken en ik kon weer doorlopen; al was het tempo echt te traag. Dan weer even door het centrum van Mol en toen begon ik er weer door te komen. Nog één keer drinken en toen dacht ik dat het nog 2km was. Ik liep al lang niet meer om mijn doel te halen; dat leek sowieso onmogelijk. Maar Wendy schudde mij wakker: hela nee 't is nog maar 1km hé!! Okay das vlammen voor mij hé! Het tempo werd weer opgedreven en de laatste km liep tegen 4:44min/km. 'k Had duidelijk mijne jus terug gevonden :-)

Ik ben uiteindelijk gefinished in 52:51!!! NET mijn doel gehaald dus! Ongelooflijk; ik had het echt niet meer verwacht!! Heb met die eindspurt nog veel goedgemaakt; ben daar ook héél diep gegaan. Mijn hartslagmeter had ik na 6km al afgedaan; die zakte heel de tijd af en zorgde voor irritatie aan mijn huid. Dus geen idee hoeveel de hartslag was, maar het was hoooooog!

Bij aankomst heb ik echt een paar minuten moeten recupereren, het duurde toch wel even voor ik mij terug een beetje ok voelde. Kreeg daar een pak rijst en een handdoek in mijn pollen gestoken en het enige wat ik kon denken was: LUCHT! WATER!!! LOL

Fijn om daarna iedereen te zien; allemaal goeie tijden gelopen, check de blogjes maar :-) Nog even ietske gedronken; maar we waren van zin thuis te douchen en bovendien moesten wij nog een uur naar huis rijden; dus het is niet te laat geworden.

Het was een leuk parcours in sommige opzichten; omdat je soms parallel liep met lopers die al verder in het parcours waren, of met lopers die nog achter jou waren. Zo kon ik telkens uitkijken naar diegenen die ik kende, mijn liefje natuurlijk maar ook Mario, Wendy, Stef, Kaat en Slakje. Langs de andere kant waren er soms lange rechte stukken en op een gegeven moment moest je een lang stuk in een straat lopen; om dan op het einde van de straat even een U-turn te maken en helemaal terug te lopen. Voor de moraal is dat toch even slikken vind ik persoonlijk.

Ja en dan de vraag... Is het een PR of niet? Het is mij niet helemaal duidelijk :-) Gent was op 53:15 maar dat was geen exacte 10km... Dus, wel, laat ons zeggen dat het er niet toe doet :-) Ik heb gisteren eens zo hard gemerkt dat ik liever het langere, rustigere werk verkies dan zo 5 of 10km lang doodgaan :-) Marathon here I come :-)

Nog een super harde merci aan Wendy om mij te vergezellen; zonder jou zou het echt niet gelukt zijn! THANKS!!!!

10:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

28-08-09

'k ga kik da nooit ni kunne!!!

decoration
De titel van deze blog... Da's weer mijn gevoel voor de 10K in MOL die er morgen op staat :-) Allez, 10K is al een eeuwigheid geen prob meer :-) maar de snelheid (aankomen in 52 à 53 minuten)....???

Even rekenen... 53min; da's lopen tegen 5:18min/km ofte 11,32km/u. En 52min das 5:12min/km ofte 11,54km/u. Tegen beide tempo's zeg ik momenteel: NO WAAAAAAY!

Het is ongeveer de snelheid van in Gent; maar ik heb het gevoel dat ik momenteel in een véééééél slechtere conditie ben tov toen; en bovendin zal het warmer zijn...

Daarboven (en ik ben niet preventief al excuses aan 't zoeken ofzo ;-)) heb ik al 3 dagen keelpijn en had ik eergisterenavond een koortsaanval van jewelste; waardoor ik gisteren maar niet gaan lopen ben; maar heb wel gelezen dat de laatste trainingsweek voor een wedstrijd niet echt bijdraagt tot de wedstrijd...

Maar toch... Ik weet het weer allemaal niet meer en heb gewoon besloten dat ik er een lap op ga geven; mijn hartslag in het oog houden (niet boven de 195 behalve op de eindspurt) en dan zien we wel waar het schip strandt :-)

Lieve Wendy heeft wel gezegd dat ze mij tijdens mijn tweede rondje (nadat zij de 5km gewonnen heeft ;-)) zal vergezellen! Zo tof! Ik ga haar wel serieus moeten in toom houden; ze moet mij ook niet naar 16km/u hazen hé ;-)

Wat denken jullie dat mijn tijd zal zijn?

 

17:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-08-09

Alternatieve cardio

U denkt misschien dat de hete zomerdagen mijn loopdrang dan toch klein gekregen hebben en dat de enige vorm van cardio die ik nog in mijn schema's incorporeerde het heftig shaken op Pukkelpop is geweest. Het is tenslotte al anderhalve week geleden dat ik hier voor het laatst berichtte.

Niets is echter minder waar, beste vrienden!

Ik heb inderdaad ettelijke uren staan zweten op Pukkelpop, shaken deed ik sowieso; en in de hete temperaturen (vooral van donderdag) was dit vergelijkbaar met oefeningen in zo'n geschifte Bodystyling warmtekamer.

temp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edoch, de loopschoenen kwamen ettelijke malen in aanraking met de bosgrond van Heverleebos en het 1400m lange parcours rond de grote vijver in het Provinciaal domein van Kessel-Lo.

Ik liep ook 15 heerlijke kilometers samen met Kate door het Heverleebos; alwaar een volledig nieuwe wereld voor haar open ging. Een wereld waarin ze eens niet verdwaalde dankzij mijn teerbeminde Garmin Forerunner; welke ze dan weer vrijwel meteen als de wiedeweerga ook ging bestellen op Futurumshop. Girls and gadgets... :-)

Er werd bovendien ook nog ergens 25km afgelegd in wandel (snelwandel volgens sommige bloggers ;-)) tempo met onze "nieuwe vrienden" :-D

Dixit Euraudax kerel: "Tof hé; zo wandelen in groep?!?"

Dixit Eef: "NEE!!!"

Eva's gezicht nadat we te horen kregen dat het een groepswandeling bleek te zijn was HILARISCH!!!

wandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo zijn we alweer aanbeland bij het vooruitkijken naar een wedstrijd a.s. zaterdag: in mijn schema staat 10km, aankomen in 52 of 53 minuten.

Mag ik even AAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH zeggen?

En de marathon is al binnen 6,5 weken.

Mag ik even AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH zeggen!?!?!?

18:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-08-09

Bike-Run-Bike

Ik loop sinds december 2006. Ik ben beginnen lopen in de winter en heb het express niet uitgesteld tot de lente "omdat ik dat dan al gewoon word en dan heb ik volgende winter alvast geen excuus om niet te moeten lopen omwille van de kou. Want ik ken mezelf!!! En ik ga ook regenkleren kopen om in de regen toch te kunnen lopen; want als je in België alleen maar kan gaan lopen wanneer het NIET regent; dan zal er ook al niet veel van in huis komen!!!"

Wat wist ik toen weinig :-) Want wat bleek: toen de zomer van 2007 eraan kwam; vond ik lopen in de zomer af-schu-we-lijk! Ik vond er echt niets aan, veel te benauwd, te warm, te weinig regen... Die zomer heb ik misschien 5 keer gelopen. Hetzelfde herhaalde zich de zomer van 2008. Ik deed nog liever de groepslessen binnen in de fitness waar de airco zijn werk kon doen, dan dat ik mijn loopschoenen aantrok.

Ook nu kijk ik stiekem wel hard uit naar een goeie, koude, natte herfst, en een ijzige, maar zonnige winter. Want lopen als je bij elke ademhaling dampwolkjes uitblaast vind ik nog altijd super; en lopen in de regen het allerleukste.

MAAR! Eerder deze week schreef ik op het smoelenboek hoe content ik toch ben dat er bossen zijn; want dit is de eerste zomer dat ik lóóp!!!

temp

 

 

 

De tip van Wouter probeerde ik vandaag dus uit.

 

 

 

 

temp2

 Een twaalftal kilometer fietsen; ideaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


temp3

En wat hebben wij vandaag geleerd Piet?

 

 

 

 

 

 

 temp4


1) Mensen zijn geen paarden

Deze bordjes staan er niet om ons, lopers, te pesten. Als het rechtse bordje voorkomt, maar het linkse niet: neem het pad dan toch maar niet. Tenzij je graag vrijaf wil van het werk door je voet te breken. Ruiterpaarden zijn niet geschikt voor lopers. Zeker niet als je een snelheid van 5:20min/km wenst te lopen.

temp5

2) Frits-De-Krakkemikkelige-Fiets is geen mountainbike

De verbinding tussen knooppunt 76 en 78 is niet lief voor Frits. Ik krijg nu beeld zonder klank van Frits; nadat hij zo ongeveer uit elkaar gerammeld was en de stoute ondergrond een aanslag was op zijn tere bandjes!

Noot: de fiets op de foto is niet Frits, maar u snapt het plaatje

 

Other than that?

Het was wel nog altijd heel warm, en mijn benen wilden echt niet mee. Bovendien vond ik het Meerdaalwoud precies niet zo tof als het Heverleebos. Na 7km ben ik terug op de fiets gesprongen en heb ik een dubbel zo lange weg terug naar huis gepakt, op zoek naar meer Frits-vriendelijke paden.

 

 

En Nico, de kazerne ligt dus in het Meerdaalwoud en ik vond al die prikkeldraad ook al niet zo gezellig!

16:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-08-09

Hug a tree

decoration

Onlangs las ik ergens een onderzoek, dat wandelen en lopen in het bos gelukkig maakt. Een uur of twee per week tussen de bomen wandelen zou al genoeg zijn om je héél gelukkig te maken.

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar bij mij gaat dat vast en zeker op! Wat een verschil is het toch om in het bos te lopen tov op de straten. Lopen is sowieso zalig en verslavend. Dat in combinatie met de zon die tussen al het groen probeert door te schijnen, de heerlijke geur van hout, de koelte die lijkt te kleven aan de bomen, de malse ondergrond met de zachtje krakjes van brekende takjes... Ik zou er bijna bomen van gaan knuffelen!

 

090813

 

Cijfertjes voor de liefhebbers. Doel was 10km, wisselduurloop van 500m loslopen en 500m à  5:20min/km. De eerste snelle keer niet helemaal gelukt omdat ik pas na 200m door had dat ik al dromend al aan de tweede ronde begonnen was :-D Weet je nog dat andere onderzoek waaruit bleek dat je minder verstrooid bent als je loopt --> het tegendeel werd wederom bewezen :-)

19:33 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-08-09

Op zwerftocht in de ochtend

Gisteren stond er nog eens 7km loslopen op het programma. Ik wilde dit na het werk doen, maar tegen mijn verwachtingen in was het zoooo warm; dat ik ervoor koos om een boekje te lezen in het zonnetje in het provinciaal domein. Natuurlijk ga ik mijn training dan niet gewoon overslaan, en zette ik dus mijn wekker voor deze ochtend om 5u30.

Meestal heb ik er geen problemen mee om vroeg op te staan; maar de laatste tijd slaap ik echt slecht. Toen vanmorgen mijn wekker ging was ik dus héél hard aan het twijfelen of ik wel zou gaan. Maar toen dacht ik aan het feit dat het ’s nachts had geregend en dus hopelijk lekker fris zou zijn en – wie weet – misschien zou het zelfs regenen TIJDENS het lopen!?! Ooooh dat zag ik wel zitten... dus toch maar vertrokken.

Jammer genoeg was het niet lekker fris en nog meer jammer: het regende niet. Het was drukkend en benauwd, maar ik genoot er toch van. Zonder plan vertrok ik, naar de Abdij van Vlierbeek, en daarna…? Ik liet het afhangen van de ingeving van het moment. Op zo’n zwerftochtjes kom je soms plekken tegen waarvan je het bestaan niet afwist. Of waarvan je niet wist dat je er zó ook geraakte. Zoals de parking van de Delhaize bijvoorbeeld, waar ik opeens stond ;-) Ik had er een intervaltraining winkelkarretjes-duwen van kunnen maken, maar hield me toch maar in :-)

7km en 42min later stond ik voor de deur. AAAAAAAH wat was ik blij dat ik toch maar was opgestaan!

08:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

08-08-09

You push me to go the extra mile

16/03/09:

Zomaar, alsof 't niks was... Schreef Mario in mijn schema op 16/03: "7 km tegen 6 min /km" Dat is 10km/u, voor wie niet zo vertrouwd is met die tempo-notatie. Mijn gedacht? "Mario... Mallerd.. Gekkie... Nu overschat ge mij toch zenne"

7km JAAAAAA gelukt!!!!

 

090316

 

 

08/08/09:

7km loslopen stond er op het programma. Loslopen is voor mij; een aangenaam tempo niet té traag en ook niet alsof je je kei hard moet inspannen. De eerste keer weer 7km aan één stuk, maar eigenlijk maakte ik me daarover geen zorgen.

En terecht:

090808

 

Hoewel we 5 maanden verder zijn, is mijn conditie nagenoeg het zelfde gebleven. Ok, ik heb in juli niet zo veel kunnen trainen. Maar toch voelde dit aan als "loslopen"; terwijl dit toen in Maart echt een gigantische drempel was waar ik over moest, die 10km/u was toen een doel dat amper haalbaar leek.

Ik dacht een tijd geleden al dat ik progressie maak in mijn snelheid, niet zozeer omdat ik steeds sneller loop bij de zelfde hartslag, maar wel dat ik dieper durf gaan. Ik weet dat ik met gemak een wedstrijd kan lopen met een hartslag van boven de 190. In mijn tempotrainingen zie ik ook op geen slag per minuut meer of minder.

Hoe het ook zij; ik heb er enorm van genoten; en dat is uiteindelijk nog altijd het allerbelangrijkste!

08082009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wie draagt er nog steeds de chip van de 20km van Brussel als aandenken aan een persoonlijke overwinning? :-)

08082009(007)

 

 

What can I say, I'm a sucker for sweet memories :-)

11:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-08-09

Heverleebos, HeerlijkVeeBos

Hoe hard zag ik er toch tegenop om te gaan lopen in die hitte. De thermometer buiten op een gebouw gaf 32° aan. Hoe hard viel het toch mee toen ik na een dik kwartier fietsen aan Heverleebos arriveerde. Zeggen dat het lekker fris was; is overdreven. Maar de koelte die in het bos hing was enorm aangenaam in verhouding tot op de straat.

De laatste keer van het weer-opbouwen zit erop, met een uurtje 1000m afwisselen met 3min wandelen. Behalve de eerste 1000m waren de kilometertijden altijd zo rond de 5:30min/km en het voelde allemaal weer lekker soepel aan. Toch een heerlijk bos om in te lopen en het kleine hertje dat ik tegenkwam was super schattig. Ik kan al niet wachten om deze zaterdag 's morgens vroeg daar te gaan lopen; de kans is groot dat ik de rest van de familie hert dan ook tegenkom; het is me om 6u 's morgens in het bos achter sportkot ook al overkomen; zo'n machtige dieren!

In Runner's World las ik onlangs dat lopen goed is voor de hersenen. Naar het schijnt word je minder verstrooid als je veel loopt. Voor mezelf kan ik alvast zeggen dat dit niet opgaat; ik ben nog steeds een enorm warhoofd :-)

De hersenen van de eigenaar van deze fiets halen duidelijk toch ook geen voordeel uit het lopen:

06082009(002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik terugkwam hing het slot van de fiets naast me namelijk aan MIJN voorwiel:

 

06082009(001)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste reactie was: "oh shit hoe geraak ik nu thuis?" 6km is niet onoverkomelijk maar toch... En daarbij, ik gebruik die fiets om rond te geraken in Leuven, da's mijn vrijheid! Met mijn gsm in de hand (het zakje van de drankbelt), loop ik door het ganse land. Dus toen belde ik maar naar 101.

De politie, uw vriend en dus ook de mijne, ging langskomen met een tang om het slot over te knippen. Een kwartiertje koud-lijden later (nat van het loopzweet stilstaan in een bos is fris, maar ik had maar niet moeten klagen over de warmte zeker ;-)) kwamen er echter twee jonge gasten uit het bos gejogd.

"Zijn jullie hier met de fiets?" vroeg ik? Ze beaamden het. 'k Zeg "AHA dus jullie zijn de daders???" Ze hadden het eerst niet door, maar toen begon de eigenaar van het slot zich uitgebreid te excuseren en bood hij zelfs een pintje aan, ze woonden niet ver. Klonk niet slecht, maar ik had toch meer behoefte aan een warme douche dus ben ik maar naar huis gefietst.

Eerst nog even terug naar 101 gebeld dat het niet meer nodig was, maar dat ze toch vriendelijk bedankt waren. Wat geen avance was, want toen ik thuis was, belde er een verontwaardigde (pardon my French) flik waar ik toch was, want ze waren juist aangekomen aan Heverleebos en ik stond er niet meer. Flikken zijn duidelijk niet elkaars vriend :-)

 

22:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-08-09

Running at 6.a.m = snail sliding and spider web sweeping!

Het uurtje lopen vanmorgen was zo geweldig, zo lekker fris! Je merkt dat de zomer al een stuk door is; het wordt nog wel warm overdag, maar ’s nachts koelt het tenminste goed af; waardoor het ’s morgens echt heerlijk is. Het blijft wel ook langer donker dan pakweg een maand geleden; toen ik de deur uitging om 5u45 was de zon nog maar net uit haar bedje aan’t komen :-)

Over de smalle paden liep ik, tussen de struiken, over naaktslakken uitglijdend en spinnenwebben uit mijn gezicht vegend. Maar wat een fantastisch loopje! :-)

Vanavond ga ik nog even het zwembad induiken. Eens kijken hoe lang ik doe over 750m zwemmen (ironsprint afstand) en dan dit proberen te versnellen. Ik ga wel eens crawl moeten leren zwemmen ;-)

11:06 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-08-09

TriaEva

Omdat ik zaterdag toch niet meedeed in Booischot; had ik wél tijd om te gaan supporteren voor Eva tijdens de Ironsprint in Antwerpen. Toen ik de mail van de runningtour hierover had zien verschijnen; had ik zelf even gedacht: “ooooo jeeeeej da wil ik ooook”. Maar het was dezelfde dag als Booischot; en bovendien ben ik helemaal niet zo’n goeie zwemmer; dus liet ik het idee maar varen. Achteraf gezien maar goed ook; want met mijn blessure was het misschien toch niet goed geweest om daar voluit te gaan.

Toen ik er stond te supporteren; kriebelde het echter héél erg en besloot ik alvast van dit volgend jaar zeeeeeeker mee te doen. Maar dit jaar bleef het (min of meer) bij supporteren. Eva heeft het echt schitterend gedaan! Ze bleef lachen en het uitleggen ;-) Ik vond dat ze er na het zwemmen nog heel fris en fruitig uitzag; en ook na het fietsen vond ik dat ze eruitzag alsof ze nog niet veel gedaan had. Het voelde bij haar echter niet zo en ik vond dat ik haar moest vergezellen naar de finish. Ik dacht dat die een kilometer verder was dan waar wij stonden te supporteren; dus zag ik er geen graten in om “even” mee te lopen; op mijn bottekes………

Wie had gedacht dat mijn bottekes geschikt zijn om er nog een kilometer of vier mee te lopen?

 

eva tria1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

These boots are made for running, and that’s just what they’ll do… One of these days these boots are gonna run the Ironsprint :-)


Een volledig verslagje kan je lezen op Eva haar blog. Vooral de politie-escorte was echt priceless :-)

eva tria 2

 

18:15 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-08-09

Van 500 naar 1000

Na drie trainingen met stukjes van 500m lopen; was het vandaag de beurt aan een eerste training met stukjes van 1000m lopen. Ik moest deze afwisselen met 3min wandelen. Normaal was er vandaag 6,7km gepland in Booischot, maar deze liet ik dus maar passeren. Liefje gaat seffes wel de 13km doen!

Omdat ik vanmorgen toch in Diepenbeek was, ben ik nog eens naar Park Midden Limburg gereden. Om 8u30 wilde ik op een nuchtere maag 13km afleggen; telkens 1000m lopen en 300m wandelen; en dit dan 10 keer.

Ik heb eerst het rondje van 5km gedaan en was terug aan mijn auto na 4,8km dus heb nog even 100m verder gelopen en dan rechtsomkeer gemaakt zodat ik precies aan 5km zat aan mijn auto; en dan rap in mijn auto een flesje water gedronken want ik had mijn drankbelt niet bij. Daarna nog de 8km-ronde van vorige week gedaan.

Het ging HEEEEEEL goed! Ik liep héél soepel; heb niks gevoeld (de vorige keren ook niet, maar ik was toch bang voor die 1000m) en het was echt zaaaalig! Nog zo lekker fris omdat het nog vroeg was en in zo'n bos is het altijd heerlijk koel. BLISS :-)

Maandag en woensdag herhaal ik die training nog eens (maar dan in Kessel-Lo) en dan ga ik vrijdag terug aan één stuk blijven lopen. Mijn schema wordt dan een beetje aangepast; iets andere manier van trainen. Het echte explosieve moet er zo'n beetje uit; want dat kunnen mijn beentjes precies toch niet zo goed verdragen.

Overigens loop ik die loopstukjes nu eigenlijk redelijk snel; aan een soepel tempo waarbij ik me goed voel. De kilometertijden lagen vandaag rond de 5:45. Dinsdag in het park waren de 500m eigenlijk nog een stukje sneller; ze begonnen aan 5:30min/km maar tegen het einde liep ik ze sneller dan 5min/km. Ook dat voelde heel goed aan, maar dat heb ik donderdag niet herhaald hoor!

De komende week gaat er vermoedelijk vooral 's morgens gelopen worden; vóór het werk, want het zou tegen het einde van de week 30 graden worden. AYE CARAMBA!!!!

14:47 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30-07-09

Krieken (van de dag)

Als je ’s avonds niet veel tijd hebt om te lopen. Maar je wil toch perse gaan lopen. Wat doe je dan? ’s Morgens lopen natuurlijk! Profiteren van de frisse ochtendlucht en het feit dat alle insektjes nog in dromenland zijn; zodat je je niet voortdurend hoeft te verslikken in allerlei vliegend grut :-) Daarom neem ik die drankbelt eigenlijk mee hé, om die vliegjes van tussen mijn tanden weg te spoelen ;-) 

Maar ik wijk af; ik ging dus deze ochtend lopen. Mijn wekker stond om 5u40 maar om 5u30 was ik vanzelf wakker geworden en voelde me eigenlijk redelijk uitgeslapen (NOT! Maar dat probeerde ik mezelf wel wijs te maken ;-)). Dus hopla ik vloog de deur uit (uiteraard eerst even mijn pyjama geruild voor loopkleren en mijn teensletsen voor mijn good old Saucony’s).  

Vermits het provinciaal domein ’s nachts toe is, en de nacht in Kessel-Lo blijkbaar duurt tot 9u kon ik daar niet gaan lopen :-( Boeoeh! Alleen al daarom zal ik blij zijn als ik weer in Mechelen woon: het Vrijbroekpark is om 5u30 even open als de rest van de dag en nacht!  

Omdat ik toch niet de hele tijd op asfalt wilde lopen trok ik naar de Abdij van Park. Ik loop daar niet zo héél graag, want je moet daar per rondje drie keer door zo’n houten poortje waar alleen voetgangers door kunnen. Daardoor sta je telkens even stil en dat onderbreekt je ritme echt wel. Maar goed; het was wel een goeie zachte ondergrond; en de natuur is ook gewoon mooier dan een hoop bakstenen in de vorm van een huis (de prachtige villa’s in Linden en Lubbeek niet mee gerekend ;-))

Een uurtje van "500m-lopen-2min-wandelen en nog eens en nog eens en ... " later stond ik weer thuis om daarna een lekkere smoothie te maken. Mijn dag kon beginnen!

12:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-07-09

Cirkeltjes

Vandaag ging ik mijn sort-of-start-to-run training doen in het Provinciaal domein van Kessel-Lo; want de coach had me aangeraden zoveel mogelijk op zachte ondergrond te lopen. Fietsen naar het bos mocht niet :( dus dan maar naar het park. Best saai wel; rondjes van 1400m. Gelukkig liep mijn vriendje er ook; want die ging zijn intervallen daar doen. We kwamen elkaar dus af en toe tegen in tegenovergestelde richting; high five :-)

Het werden 14 blokjes van 500m lopen en 200m wandelen. Pretttyyy booring; maar toch op zich een goeie training. Overmorgen nog één keer blokjes van 500m en dan mag ik weer over naar blokjes van 1000m. En maar hopen dat de knie zich gedeisd houdt :-) Het doet in ieder geval heel veel deugd om weer te lopen; ookal moet ik dan telkens wandelen.

18:33 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

26-07-09

Rustige intervaltraining

Na woensdag gelopen te hebben kwam er terug paniek opzetten. Mijn knie deed weer pijn, vooral de trap afgaan deed geen deugd. Van overbelasting kan geen sprake zijn; ik heb echt niet veel gedaan de laatste tijd; maar ik denk dat ik iets geforceerd heb tijdens mijn laatste intervaltraining; vlak voor de hersenschudding. Ik moest toen 2 keer 10 keer 100m omhoog lopen met 1min rust. Doordat ik maar 1min tijd had om terug beneden aan mijn heuvel te geraken; ben ik ook altijd heel abrupt gestopt om terug naar beneden te gaan na; en ik denk dat dit niet zo gezond was voor mijn knie.

Ik zag mijn marathondebuut al bijna in het water vallen; nu geblesseerd zijn ai ai ai. Maar Mario stelde me gerust en stelde me een beetje andere manier van training voor: meer lange en trage duurlopen en minder intensieve interval. En eerst even rustig aan doen de komende weken: een training of drie 500m lopen afgewisseld met 2min wandelen; en nadien een paar keer 1000m lopen met 3min wandelen.

Vandaag normaal gezien de bosloop in Tessenderlo; maar dit heb ik maar laten gaan. 5,5€ betalen om een lange start-to-run training af te werken is er over :-) In plaats daarvan zijn we naar Park Midden Limburg gereden waar ik een toertje van 8km heb gelopen/gewandeld en waar mijn vriend een toerke van 14km (bijna 17km :-))  heeft gelopen. Mooi bos daar, fijne wandelpaden, alleen jammer van de modder op de grote toer; ik heb er op mijn klein toerke geen last van gehad.

Ik heb geen pijn gehad; en heb toch het gevoel gehad dat ik goed getraind heb; ondanks de wandelpauzes. Morgen een rustdagje en dinsdag nog eens een dik uur lopen. We geven voorlopig de moed dus nog niet op :-)

22:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

22-07-09

Out of shape

Juli was niet zo'n succesvolle maand voor mij tot hiertoe. Tijdens het vele werken op Werchter kwam er niet zo veel van lopen. Daarna had ik dan last van mijn benen als ik met de Nikes liep. En nu ben ik ook nog eens out geweest met die hersenschudding.

8km loslopen stond normaal voor gisteren op het programma; maar toen was ik nog druk met andere dingen bezig; terwijl ik vanavond massa's tijd had. Loslopen vond ik eigenlijk een goeie herstart-training. Niet te veel regeltjes, gewoon op gevoel. Ik had verwacht dat het héél slecht ging gaan. Mijn conditie zou wel achteruit gegaan zijn; en ik loop ook nog altijd niet zo graag als het zo drukkend warm is.

Omdat ik toch echt beter loop als mijn spieren opgewarmd zijn, ging ik (gewapend met mijn drankbelt) met de fiets naar Heverleebos (5,5km) en volgde ik een route van 8km die ik op voorhand uitgestippeld had.

De conditie heeft dus zwaar te lijden gehad onder de slechte trainingsweken: zo rond de 170bpm voor trager dan 7min/km. Hoge hartslag; zelfs voor mijn doen. En het was niet eens zo warm meer, om half negen 's avonds.

De knie deed ook een beetje zeurderig, maar ik kon blijven doorlopen. Ik twijfel wel een beetje over de 13km bosloop in Tessenderlo a.s. zondag; maar ik wacht eerst even de training van vrijdag af voor ik me al dan niet terugtrek. Sowieso ga ik niet doorlopen; maar gewoon genieten van de bosrijke omgeving.

Het feit dat mijn hartslag zo slecht was, bijna 20 slagen hoger dan toen ik begin juli 14km deed aan bijna dezelfde snelheid, bevestigt nog maar eens dat regelmatige training écht nodig is. Een gouden tip dus voor mensen die ontmoedigd geraken als ze traag blijven, ondanks dat ze toch 2 à 3 keer in de week een paar kilometer lopen: kom je maar aan één à twee keer per week is het eigenlijk heel logisch dat je weinig vooruitgang boekt. Consistent trainen is dus een noodzaak!

22:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-07-09

De kluts kwijt

Maandagmorgen. 7u. Ik ga voor ik ga werken nog even naar de wc, draai me om, om het deksel toe te doen. Draai me terug om. BOENK! Even vergeten dat er op schouderhoogte in het kleinste kamertje een raam is. En dat raam heeft een vensterbank. Een zeer harde, stenen, vensterbank. Met een harde punt eraan. En die punt, die kwam terecht juist boven mijn linkerslaap.

Ik voel het kloppen, héél mijn hoofd doet zeer. Als ik in de badkamer mij wil gaan shminken kijk ik toch maar even naar mijn hoofd. Een joekel van een buil. Vriendje zegt bezorgd dat ik er precies toch maar even ijs moet ophouden. Maar al na een paar seconden krijg ik zodanig veel hoofdpijn van het ijs dat ik ermee stop.

Niet flauw doen en naar het werk gaan is mijn reactie. Eens op het werk krijg ik meer koppijn. En word ik steeds misselijker. Ik ga even langs de medische dienst, waar ze er nog eens wat ijs opleggen, zalf smeren en mij een aspirine geven tegen de hoofdpijn. Als het erger wordt, moet ik terug komen. 

Een uur later wordt het erger, dus ik ga terug. Ondertussen heb ik ook een beetje de bibber gekregen. Het meisje van de medische dienst zegt dat ik maar beter naar huis kan gaan. Of ik thuis geraak, vraagt ze. Ik bedenk me dat ik ook op het werk ben geraakt, dus die 800m naar huis fietsen zal wel lukken.

Ik ga naar mijn team lead en zeg haar dat ik naar huis ga; maar ik tril steeds meer en zie ondertussen ook wat zwarte vlekken. Ze vraagt of het wel gaat. Nee, eigenlijk gaat het helemaal niet. Ik crash. Ze brengt me terug naar de medische dienst waar ik op het ziekenbedje ga liggen en vervolgens 2u aan een stuk in een diepe slaap verzeil.

Daarna brengt mijn liefje mij naar huis, handig, een vriendje één verdieping lager op het werk. De rest van de dag breng ik in mijn bed door. De volgende ochtend is het nog steeds niet beter, de hoofdpijn lijkt opgeschoven, maar is nog héél duidelijk aanwezig. Het voelt aan als een stevige kater. Naar de dokter dan maar. Na een uur in de wachtkamer zegt de dokter: een flinke hersenschudding, de rest van de week thuis blijven, in het donker. En rusten!

BORING!!!

Inmiddels is het 5 dagen later en heb ik eindelijk geen hoofdpijn meer. Ik merk wel nog dat licht mij niet veel deugd doet. Gelukkig moet ik pas woensdag gaan werken. Lopen stel ik ook nog maar even uit. Potverdikke...

 

16:51 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-07-09

No More Nike for me

Van de Nike kledij ben ik héél tevreden. De dry fit reeks is een zegen voor mijn huid, die van andere materialen gewoon telkens weer openschuurt. Maar de Nike schoenen die ik kreeg via de challenge... Hoewel ze ook een correctie hebben voor het overproneren ben ik er toch niet van overtuigd.

Vóór de reeks wedstrijden in april en mei was ik terug overgeschakeld op mijn Saucony's omdat ik het gevoel had dat ik pijn in mijn onderbenen kreeg van de Nike's. Ik liep probleemloos alle wedstrijden en de trainingen in die weken. Dat bevestigde mijn vermoeden dat de Nike's toch niet helemaal geschikt waren.

Onlangs ging ik terug naar de loopwinkel met de Nike's; waar ik hen vroeg eerlijk te zeggen of ze goed waren of niet; zo nee; zou ik terug Saucony Omni Grid Pro kopen. Maar nadat ze mijn passen gefilmd hadden op de loopband zeiden ze dat de Nike's toch echt goed voor mij zijn. Dus ik ging ze nog een kans geven. De afgelopen drie keren liep ik dus terug op Nike. Maar nee, vandaag ben ik na 5km gewoon gestopt (moest er 8 doen). Het voelt echt slecht! Mijn schenen krijgen schokken, hoewel ik op de zandpaden liep in het park; de zijkant van mijn benen verstijft en mijn voeten lijken helemaal niet goed neer te komen.

Jammer; want mijn portemonnee kan het eigenlijk niet aan; maar ik durf echt niet meer verder lopen op de Nike schoenen; dus ik schakel terug over naar mijn Saucony's; welke ik één van de weken zal vervangen door een nieuw paar...

17:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01-07-09

Villa's, Zweet en Z1

In mijn schema stond 14km tegen 0:06:45. Dat betekent dat het ook trager mag; want dat is een lange, trage duurloop. Ik begon tegen ongeveer 6:45min/km en zag dat mijn hartslag behoorlijk laag bleef. Ik besloot van te proberen zeker onder de 160bpm te blijven, en liefst nog rond de 150bpm (Z1 volgens de Zoladz zones). Ik liep weer richting Linden, Hooglinden... De naam doet al vermoeden dat het daar niet plat is :-) Ik wist dus dat ik geen te hoge snelheid mocht verwachten als ik die hartslag wilde nastreven. Maar snelheid was ook niet het doel; genieten wel! Het werd uiteindelijk net geen 7:30min/km (bijna 8km/u) met een hartslag van 152bpm en mooi 14km.

Ik heb Martine al vaak benijd om de mooie trails die ze loopt. Vandaag kon ik hier en daar mijn hartje ophalen; ik ben stukjes van het Bleekbos (lindenbos wandeling) gaan verkennen. Ik vond er nooit de toegang toe; maar nu dus wel :-) Op sommige stukjes ging het plots enorm bergop; zodat ik amper 7km/u haalde; het was meer klimmen dan lopen. Je zet op zo'n moment nog juist je tenen meer. Maar LEUK dat dat was :-)

Tussen de stukjes bos door; liep ik door prachtige (moderne) villawijken; en als je zo traag loopt kan je lekker rondkijken. Ik moest onderweg veel drinken; niet alleen omdat ik aan het zweten was van de warmte; maar ook gewoon omdat ik zo moest kwijlen van die enorme villa's bovenop de bergen :-) hihi

23:18 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

29-06-09

Officiële tijd van Geel

0:23:59 :-) 

7de vrouw, 51ste plaats overall :-) (van de 277)

11:57 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

28-06-09

Dwars door Geel!!!

Heet, heter, heetst. Ik rolde vanmorgen om 10u vanuit mijn bed ongeveer rechtstreeks naar de hangmat op het dakterras en ik wist het al: het ging vandaag afzien worden. En er is zo hard afgezien :-)

Ik was, zoals gewoonlijk, weer een hele dag (eigenlijk al een paar dagen ;-)) zo zenuwachtig als iets. En zoals gewoonlijk dacht ik: "waarom stel ik de eisen toch altijd zo hoog?" Maar langs de andere kant; een doel waar je voor moet knokken geeft toch veel meer voldoening!

Ik stond in het startvak voor de 5km samen met Eva en Steven. Eva ging voor 35min, ik voor 25 en Steven daar ergens daar tussenin; maar liever nog 28min. De eerste kilometer wilde ik wel doseren, maar het ging eigenlijk maar moeilijk. Ik had al snel door dat ik eigenlijk redelijk aan kop liep; want ik liep daar zooo alleen. Steven was zelfs nog sneller vertrokken; dus die liep een stuk voor mij; maar moest op een gegeven moment toch afzakken en toen ging ik hem voorbij. Ik probeerde hem nog even te overtuigen bij mij te blijven; maar ik moest toch alleen verder van hem. Dju toch, een runningmaatje had toch fijn geweest :-)

Ik probeerde heel de tijd sneller dan 5min/km te lopen; maar het was echt zooo verschrikkelijk zwaar. De zon brandde nog altijd; en ik had het heel benauwd. Het water halverwege was een welkome verrassing; want ik had deze niet verwacht op een 5km run.

Dat Slakje op 4km stond te supporteren én bijna tot de finish met mij is meegelopen om mij; de zeekomkommer ;-)); te hazen, vond ik ook geweldig :-) Merci Slakje :-)

Uiteindelijk is dit het resultaat op de 5km (let op de hartslag!!!)

 

 

090627

 

 

Alsof het zo moest zijn, zat de rondendatabase van mijn Garmin blijkbaar juist vol na 5km; want de laatste paar meter van het parcours staan er niet meer op (volgens de gps was het parcours een 150 tal meter langer dan 5km)

Maar ik ben dus zéér tevreden want hoewel mijn officiële tijd iets van een 25min15sec zal zijn; zat ik op de 5km dus wél mooi onder de 25min! WHOHOOOOW

Bovendien ben ik redelijk ver vooraan geëindigd; ik had zelf al min of meer in de mot dat ik wel in de top 10 van de vrouwen ging zitten; Mario denkt zelfs 7de vrouw. WOW dat zou echt pas kicken zijn :-)

Het resultaat staat maandag pas in de GVA aaaaaargh nog zo lang wachten :-) Wel zoeken op nummer 2524, ik heb met het nummer van ons Odile gelopen die jammer genoeg geblesseerd was!

Ook de andere bloggertjes hebben allemaal geweldig goed gelopen; sommigen haalden hun doel, sommigen ook niet, sommigen hadden last van de warmte; sommigen wonnen zelfs ;-) Wendy, zéér straf van jou!!! Dikke proficiat!!!

Omdat ik wist dat ons Kaat graag gezelschap had op de 10km; heb ik me na haar eerste ronde van 5km het parcours ingesmeten en hebben we de volgende 5km samen gelopen. Dus eigenlijk vandaag een 10km run gedaan ;-) Ook hiervan heb ik geen tijd in de Garmin omdat de database dus nokvol zit.

Nadien hebben we allemaal samen nog een goe pintje gedronken op een terrasje; aaaah da smaakte :-)

Op naar de volgende? Als alles goed gaat; zal ik Dirk hazen op de 10km in Tessenderlo; volgende week maandag. Hij wil onder het uur duiken; dus dan gaan we daar voor zorgen hé! Leuk!!!

00:12 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

26-06-09

Loslopen

Ik was gisteren behoorlijk stijf van de training van dinsdag. De "10km loslopen" die in mijn schema stond; leek me dus ideaal om de stijfheid eruit te krijgen. Mijn liefje ging mij vergezellen, ik ging hem mijn “Leuvense Ardennen” eens tonen. De eerste kilometer liep heel stroef. Mijn bovenbenen waren echt stram; en de Garmin leek van slag door het warme weer; want hij vond maar geen satellieten. Tegen dat we een dikke kilometer later bij de abdij van Vlierbeek waren; was de stijfheid er al bijna uitgelopen en was de Garmin ook weer terug bij de levenden.

Ik begon met een vertrouwd stukje, en na een paar kilometer koos ik een nieuw stuk uit dat ik nog niet geprobeerd had. Opeens herkende ik een straatnaam van mijn verkenningstochten op Google Earth; een weg die stijl omhoog het bos inging. Ik vermoedde dat we aan de Kesselse bergen uitgekomen waren. Dus gingen we daar bergop en kwamen op een mooi plateau uit. What goes up; must come down; en niet veel later ging het alweer stijl naar beneden. Zo volgden nog een paar pittige hellingen en na 3km stonden we aan de andere kant van de bergen.

Nog even het “Genadepad” genomen richting huis en na 10km volgde nog 10 keer 100m vlammen met 1min rust en toen stonden we weer voor mijn voordeur.

Ik heb dus weer een nieuwe manier gevonden om de Kesselse bergen te bereiken; alles bij elkaar ken ik nu toch al wat mooie stukjes. Tegen dat ik het hier helemaal ken; ga ik alweer verhuizen :-)

 

 

toerke090625

 

Wat betreft GEEL morgen! Ik zal om 18u aan de plaats zijn waar de rugzakken kunnen afgegeven worden; en tegen 18u30 naar het startvak vertrekken. Na mijn 5km kom ik supporteren voor de 10km. Nadien terug afspraak met alle bloggertjes om 21u20 aan de plaats waar je de rugzakken kan afgeven!


IK BEN ZOOOO NERVEUS :-)

17:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-06-09

Valse start

De zware intervaltraining die vandaag dus op mijn programma stond:

fartlek: 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust /
Dan 1 km loslopen / 5 x 500 m  in 2,35 min of 5,10 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen

Ik was zeer benieuwd wat dat ging geven.

Hoewel het warm was, ging ik meteen na het werk lopen; terwijl mijn liefje heerlijke lasagne ging maken. Ik liep naar de heuvel die ik uitgekozen had, en begon aan mijn eerste snelle 100m en toen... Poef...De GPS biepte "Batterijspanning laag..." Gedaan ermee... SHIT! Dan maar terug naar huis gejogd, waarbij ik dus 5 à 6km gejogd had.

Maar die mooie training aan me voorbij laten gaan; dat zag ik niet zitten. Ik merk dat die intervaltraining mij zoveel sterker maakt; en bovendien had ik een test nodig voor Geel: als ik deze training tot een goed einde kon brengen; kon ik in Geel die 5min/km ook wel 5km lang aan.

Dus... na het eten gewoon terug vertrokken, met onderstaande getalletjes als resultaat:

090623

 

Zoals je ziet heb ik alles véél te snel gelopen... Ik probeerde me wel in te houden; maar ik vind dat zooo moeilijk. Maar enfin; ik heb nu écht het gevoel dat Geel wel zal lukken!

Donderdag nog even 10km loslopen met 10keer een 100 meterke erachter en dan ben ik er klaar voor!!!

Overigens moet ik zeggen dat ik niet alleen een déjà vu gevoel ervaarde toen ik voor de tweede keer vandaag de deur uitging en begon te lopen; maar dat het ook héél soepel aanvoelde; alsof ik nog altijd opgewarmd was van een paar uur eerder :-)

21:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |