23-06-09

Geboekt!

Onze vakantie ligt vast! Vanaf 12 september zullen wij twee weekjes doorbrengen in een huisje aan de kust in Frankrijk, vlakbij Béziers. Nu op zoek gaan naar mooie looptochtjes in de buurt. Ik heb via Motionbased al toertjes van 10km en 15km gevonden; en ga zelf via www.afstandmeten.nl ook wat routes uitstippelen. Het lijkt me ook leuk om ginder een wedstrijd aan trainingstempo mee te pikken; als ze dat daar ergens in de buurt doen; moet eens op zoek gaan.

De week vóór we vertrekken zullen wij ook samen deelnemen aan de weblogloperstraining in Mol; waar we normaal gezien de 35km mee gaan doen. Kijk er naar uit om daar een deel van jullie te ontmoeten!

Nu zaterdag loop ik de 5km in Geel, wie zal er daar allemaal zijn? Ik ben best zenuwachtig; en heb wederom het gevoel dat het mij helemaal niet gaat lukken om 12km/u te lopen. Maar zo dacht ik ook over de 11km/u in Gent; en dat ging ook best :-) In zo'n wedstrijd word je altijd zo lekker meegetrokken; go with the flow... :-) De training van vandaag zal al een goede test zijn:

fartlek: 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust /
Dan 1 km loslopen / 5 x 500 m  in 2,35 min of 5,10 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen

Benieuwd hoe ik deze er vanaf ga brengen!

09:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-06-09

Wet wet wet

Na al een aantal weken slecht te slapen omdat het in mijn kamer om te stikken is, en ik elke ochtend benauwd wakker word, snakte ik deze ochtend naar een goeie plensbui om in te lopen. Hoewel de zomer begonnen is vandaag werden mijn gebeden blijkbaar verhoord en plenste het kilometers lang :-)

Ik had op voorhand een route van zo'n 13km uitgestippeld via

www.afstandmeten.nl, 12 daarvan ging ik lopen, tegen 6:45min/km of trager.

toerke090621

 

Toen ik vertrok was het nog droog; maar de wolken beloofden mij iets anders. Ik had de podcast van De Afrekening bij; en nét toen het begon te regenen hoorde ik het mooie "weather to fly" van Elbow. Hoe symbolisch :-)

Pounding the streets where my fathers feet still
Ring from the walls,
we'd sing in the doorways,
or bicker and row
Just figuring how we were wired inside
Perfect weather to fly.

 

Na een tijdje werd het weer droog en haalde ik hier en daar mijn gsm boven om fotootjes te trekken van de mooie omgeving:

21062009(002)

Deze straat doet me altijd aan de Ardennen denken

 

21062009(003)

 

21062009(006)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was zalig, en net toen ik klaar was begon het opnieuw te regenen; ik was meteen weer op temperatuur...

LOVELY!!! Gemiddelde snelheid: 6:53min/km Gemiddelde hartslag: 159bpm.

Dit brengt het weektotaal op exact 30km.

12:57 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-06-09

Onderweg

In de aanloop naar dé uitdaging van 2009 staan er nog een aantal wedstrijden gepland:

27/06: knallen op de 5km in Geel in 25'30''
26/07: 13km op de Bosloop in Tessenderlo; nog geen concreet doel
01/08: een 6.7km loopje in Booischot dat ik op een 33tal minuten zou moeten kunnen doen
29/08: de centrumloop te Mol; met als doel: het 10km record (Gent) te verbeteren en maar 52min nodig te hebben

Dit zijn echter allemaal relatief korte wedstrijden; en in een marathonvoorbereiding zitten laaaaange duurlopen.

Om deze niet allemaal eenzaam en alleen op de platgetreden paden van het Leuvense te moeten doen; ben ik een beetje op zoek naar tien-mijl wedstrijden en halve marathons in de overige weekends in juli/aug/sept. Om deze aan trainingstempo te lopen uiteraard.

Heel veel lange wedstrijden worden er in België echter niet gelopen, en diegene in NL die wel in aanmerking komen; zijn allemaal héél Noordelijk gelegen. En om nu 6u héén en terug te rijden om 2u te lopen; dat vind ik er over :-)

Ik ga dus nog kijken of ik in West-Duitsland niets vind; en anders zal ik aangewezen zijn op de wandelingen van Aktivia om deze al lopend af te leggen en kan ik nog eens aangemoedigd worden door senioren; ook altijd origineel :-) Het voordeel hierbij is dat je onderweg ook drankposten hebt waar je naar de wc kan; altijd handig tijdens een lange duurloop; zeker voor een dame :-) Bovendien heb je misschien minder last van die drang om toch wat sneller te lopen; omdat iedereen je voorbijsteekt :-)

 

14:38 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-06-09

Exit health city

Een jaartje geleden kocht ik van iemand een Gold abo van health city over. Ze had het gewonnen via het nieuwsblad; maar kon er niets mee doen. Ze verkocht het voor 350€. Geen geld voor een jaarlang zweten ;-) Ik zat toen met kniepijn en kon niet lopen; dus voor mij was het de ideale manier om mijn conditie te onderhouden.

De toestellen vond ik doodsaai, maar ik ging supergraag naar de groepslessen. Bodyjam (dansen; hoewel ik er niet veel van bakte); steppen (dat ging al beter) maar vooral: ik leerde het spinnen kennen. Bijna elke dinsdag ging ik om 18u spinnen met Maggie; een geweldig energieke vrouw. Slechtgezind buiten komen na zo'n les met haar; daar was geen sprake van. Hoe down je ook mocht zijn als je binnenkwam; al na 5 minuten zat je met een brede smile euh... af te zien ;-)

Stilaan loopt mijn jaar abo echter op z'n einde; en doordat ik nu zó veel loop haal ik een gewoon abo er écht niet uit met maar één keer per week spinnen (goedkoop zijn ze daar niet!). Binnen een haf jaar verhuis ik bovendien terug naar Mechelen; en daar is helemaal geen Healthcity. Met spijt in het hart neem ik dus afscheid van Healthcity; maar vooral van Maggie.

Vanaf juli ga ik één keer per week spinnen bij Newfit in de Diestsestraat. Geen idee of het daar goed is; maar ze hebben wél beurtenkaarten...

19:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-06-09

The return of Jesske

Zaterdag was het laat (of eerder: vroeg) geworden en gisteren was het zodanig miezerig dat liefje en ik beslisten niet te gaan lopen maar in de zetel te blijven liggen; in het gezelschap van een zwart wit film en een gitaar :-) Een extra dag rust leek me niet onoverkomelijk.

Vandaag dan: de dag van de waarheid: zou mijn knie 10km uithouden? YES WE CAN!!! :-) Het was zaaaalig! Ik liep compleet op gevoel; mijn hartslagmeter droeg ik wel; maar eigenlijk keek ik nooit echt; noch naar mijn hartslag; noch naar de snelheid. Enkel naar de afgelegde afstand keek ik af en toe; en verder hield ik mijn knie in de gaten.

Na een kilometer of 5 kreeg ik opnieuw een blaar aan mijn linkervoet; aan de binnenkant; op diezelfde plek waar ik al maanden constant een blaar krijg. En toen viel mijnen euro. Nog geen paar minuten nadat ik last begon te krijgen van mijn blaar had ik ineens in de mot dat ik meer en meer op de zijkant van mijn voet begon te lopen; om die blaar te ontzien. En... dat ik harder en harder op mijn réchtervoet begon te landen en de linkervoet zo zacht mogelijk probeerde neer te zetten...

Ik ben er dus redelijk zeker van dat ik de oorzaak van de kniepijn gevonden heb: in Brussel had ik na 10km zo'n branderig gevoel van die blaar dat ik waarschijnlijk de overige 10km super onnatuurlijk gelopen heb. Daarnet begon ik het ook zachtjes te voelen; geen pijn; maar wel een andere soort druk dan normaal.

Ik besloot dat kniepijn erger is dan blarenpijn en zette mijn voet terug recht neer. Knal op die blaar; telkens opnieuw. Maar ik was vastbesloten: ik MOEST rechtlopen. Meteen voelde mijn been weer beter aan en voelde ik de rest van de 10km niks meer; ik liep op wolkjes (enfin; op een blaar ;-)).

Nu moet ik dus echt wel eens een deftige oplossing vinden voor die blaar. De gouden tip was: twee paar kousen over elkaar. Maar zowel in Brussel als vandaag was dat blijkbaar niet voldoende...Ik ben sowieso stilaan toe aan nieuwe Saucony's; dus ik ga één van de weken eens kijken; misschien is het met nieuwe schoenen ook al verholpen...

Maar; het belangrijkste: i'm back in business; en potverdikke ik ga mijn uiterste best doen de komende weken; om in Geel te vlammen als nooit te voren. Mijn conditie schijnt niet erg geleden te hebben onder de looprust; ik liep de 10km op 1u03min; terwijl de hartslag maar 169bpm gemiddeld was. YESSS!!!

21:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-06-09

Knie update

Na de zware paniek van dinsdag met de coach gemaild. Zijn advies: nog twee dagen rust en ijsleggen; en vrijdag 15 à 20min lopen op de loopband om te zien wat het geeft. Ook zo'n patella bandje dragen. Vandaag dus zo'n bandje gekocht en naar de fitness gefietst (opwarming). Iets meer dan 20min werd het; pijnloos tegen 8,7km/u. YES!

Als het ging mocht ik zaterdag een uurtje fietsen en zondag 10km proberen. Dus ga ik morgen rustig een uurtje op de hometrainer op een soepele weerstand en zondag 2 rondjes van 5km lopen; samen met mijn vriendje die me gezelschap wil houden op de fiets. Lief hé :-)

Ga dus nog elke dag ijs leggen, just to be sure, en ik heb ook nog ontstekingsremmers van toen ik met mijn nek sukkelde; die neem ik ook. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Ik hoop dus dat het maar toevallig was; en dat de pijn niet opnieuw komt wanneer ik terug langer dan een half uur loop.... DUIMEN!!!

17:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-06-09

Troubles in paradise???

Keek ik zo hard uit naar het weekend om weer te sporten; is het er door allerlei omstandigheden helemaal niet van gekomen. Ik heb al een paar dagen enorme slaapproblemen en dat maakt dat ik me al sinds vrijdag vreselijk belabberd voel, me door de dag heen sléép en nergens meer goesting in had behalve dutten op de zetel.

Maar vannacht had ik redelijk goed geslapen en vandaag ging ik opnieuw 8km lopen. 8km is een ideale toer voor in’t bos aan Sportkot. Dus met het fietske naar daar gebold; onderweg kletsnat geworden van de gietende regen en dan begonnen aan mijn 8km...De bedoeling was 500m loslopen en 500m tegen 5:45min/km.

Na 4,5km begon er iets te zeuren in mijn knie. Na 5km deed het zoveel pijn dat ik even ging wandelen. SHIT wa's da???? Na het wandelen weer een paar honderd meter gelopen en TERUG pijn! WHAT THE F***!?

Dan maar niet meer gelopen en redelijk colèrig terug naar mijn fiets gewandeld. Zit nu met ijs op mijn knie; what went wrong??

Ben nu wel redelijk bezorgd ivm mijn knie... Wat scheelt daar opeens mee? Is een tempo van 5:45 te snel geweest na een week looprust....? HELP???

In alle drukte van het werk en van de wedstrijden, en met ons weekendje weg; had m’n dieet even een bijrol gekregen, maar we gaan weer kei hard verder en maken er weer een hoofdzaak van! Ik wil er toch zeker alles afhebben tegen de marathon! Maar dan mag die knie wel niet lastig gaan doen hé!!!

18:51 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-06-09

Rust Roest

Een weekje zonder sport; om te recupereren van de 20km van Brussel. Het doet raar, weet je. Het doet vreemd aan om thuis te komen na het werk en een sportloze avond voor je te hebben. Ik begin te merken hoe hard ik die endorfines nodig heb, en hoe hard ik snak naar die ME-time. Een uurtje alles uitzweten, mijn gedachten eerst de vrije loop laten gaan, en dan weer alles op een rij zetten. Nooit gedacht, maar ik heb sport NODIG. Dat mag dus nu even niet; en ik ben het nu al dik beu :-)

Vanavond nog een salsalesje met m’n liefje, de laatste van de reeks “vergevorderden”. Jammer dat het er op zit, want het is zooo leuk! Het is wel niet echt sport maar ik kan me er wel geweldig in uitleven!

Omdat ik mogelijk ga meedoen aan de 10km Aardbeienjogging op 14 juni heeft Mario a.s. zaterdag al een looptraining ingepland. YES!!! Dank u Mario :-) 14km op ’t gemakje wordt het, ’s morgens vroeg, op nuchtere maag ga ik ze lopen; want dat gaat me best goed af. En dan is het nog lekker fris, weinig volk, geen rondje “insecten happen”.

Zondag staat er een stevige fietstraining op mijn programma. Maar zondag gaat het een ganse dag gieten en ik heb niet veel zin om met Trekkie de regen te trotseren. Dus heb ik al een spinningsessie gereserveerd in de fitness, voorafgegaan door 45min crosstraining en gevolgd door nog een half uurtje uitfietsen.

Da't ma rap weekend is!!! :p

 

11:55 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-06-09

48u

Het is zo'n 48u nà de finish van de 20km van Brussel. Ik ben nog altijd super opgetogen over mijn tijd. Ik heb me achteraf een paar keer afgevraagd: had ik méér gekund? En het antwoord is quasi "neen". Ik zeg quasi, omdat ik denk dat de eerste paar kilometers misschien nét ietsje sneller hadden gekund, maar over al de rest ben ik ervan overtuigd dat ik alles gegeven heb wat er in zat. Dat geeft een goed gevoel. Ik zou het jammer vinden als ik nu het idee zou hebben; dat ik sneller had kunnen zijn als ik harder mijn best had gedaan.


Ik ben nu redelijk stijf, in de bovenbenen dan, en vermits ik nog wel wat snelle wedstrijdjes voor de boeg heb vraag ik me af: hoe zorg je ervoor dat je spieren snel herstellen nadien? Ik las pas iets over het feit dat een warme douche zo vlak erna niet goed is. Vermits je toch altijd nog naar huis moet rijden na een wedstrijd; zit dat er sowieso niet in. Maar wat doe je de dagen erna? Hoe gaat de stijfheid het beste weg? Een warm bad? Een koude douche? Een bepaald gelleke of zalfke om te smeren?

16:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

01-06-09

De 20km van Brussel!!!

Gisteren was het zover, voor vele lopers in de blogosfeer een groot (jaarlijks weerkerend) event. Vorig jaar was het bij mij heel slecht afgelopen; al na 3km kreeg ik pijn in mijn rechterknie en heb ik de rest van de parcours al mankend, strompelend, proberen uit te doen... Met een paar weken looprust tot gevolg, waarna ik meteen wéér last kreeg van die knie en de goesting me nadien wel een tijdje ontbrak.

Dit jaar wilde ik het grote Brusselse monster dus verslaan. Eerste doel: hem uitlopen, tweede doel: liefst toch wel binnen de 2u. Het werd 1:59:37; nipt dus; maar toch!!! Mission accomplished ==> BIG SMILE  :-)

Ik startte samen met Georgina en Pieter met als doel die 2u en de afspraak: "bij elkaar blijven is leuk; maar hoeft niet" want we wisten dat het moeilijk ging zijn om elkaar niet kwijt te geraken en bovendien waren we niet zeker of het tempo exact hetzelfde ging zijn.

De eerste kilometers gingen telkens iets sneller dan 10km/u maar dat vond ik niet erg; het ging goed dus deden we gewoon verder. Mijn hartslag ging stilaan richting de 190 maar ook daar maakte ik me geen zorgen over; ik ben wel wat gewend met die hartslag van mij :-)

Toen we aan de tunnels kwamen: obstakel 1. Het was warm; drukkend; en eigenlijk vond ik het gebrek aan zuurstof erger dan het bergop lopen. Na de eerste tunnel vonden we Georgina niet meer. We wisten totaal niet hoe ver ze achter ons was; dus besloten we gewoon op ons tempo verder te doen. Achteraf zei ze dat we net te snel waren om te volgen.

Een tijd later kwamen we aan het Terkamerenbos. JEEJ schaduw, maar ook... behoorlijk stuk vals plat. Mijn tempo viel terug tot 9,8km/u en ik KON gewoon niet sneller op dat moment. Kilometer 7 was een hele zware voor mij; en toen Pieter opeens een paar meter voor mij liep ipv naast mij; had ik het gewoon niet in mij om hem weer bij te halen. Dus heb ik hem laten gaan. Later hoorde ik dat ik hem ergens terug ben voorbijgestoken aan een drankpost, waar hij sukkelde met krampen.

In de helft dacht ik: "okay dit gaat wel lukken, we komen er wel".-; ondanks een giga blaar aan de binnenkant van mijn voet die na 10km weer kwam opspelen. Wist ik veel dat het aller- allerzwaartse stuk er nog zat aan te komen :-)

Aan de drankpost zo ongeveer rond kilometer 15 nam ik een rode squeezy; in de hoop dat ik daar een mega boost van zou krijgen voor het laatste deel, maar ik merkte er niet veel van. Enfin; waarschijnlijk had het zonder squeezy nog erger geweest :-)

Ik wist dat die Tervurenlaan heavy stuff was; maar dat het daar zooooo zwaar was??? Mijn tempo was echt lachwekkend, 9,2km/u; meer zat er gewoon niet in; die 18de en 19de kilometer. Steek dat stuk in 't begin en het gaat nog redelijk, maar zo op het einde... Mijn benen deden gewoon niet meer mee; mijn conditie kon meer; maar de benen weigerden dienst. Die voelden zoooo zwaar aan! Nico kwam mij gezwind voorbij gestoken; waar die zijn jus vandaan haalde ...? :-) In ieder geval heb ik geen seconde gestapt en daar ben ik héél trots op!

De laatste kilometer kreeg ik vleugels, zeker toen ik mijn lieve supporters Eva, Sofie en Steven zag staan. Hun gejuich stuwde mij gewoon een paar meter vooruit!!! Dat was echt kicken, ik zag de bogen in de verte en begon te versnellen; de laatste kilometer tegen 11,5km/u. Véél had ik niet meer om bij te steken; maar ik ging er toch voor.

Aan de finish kwam er de opluchting; ik voelde me zooo goed, ik had het gehaald! En toen ik dan mijn garmin afduwde en 1:59 zag staan volgde er even een vreugdekreetje :-) Mijn liefje stond mij op te wachten met een geweldige tijd van 1:31:37!!! Straf gedaan!

Een les die ik voor mezelf trek uit deze race:

de eerste kilometers zijn eigenlijk echt de gemakkelijkste; volgend jaar zou ik daar nét iets meer geven dan het beoogde tempo; want daar kan je je tijd die je op het einde verliest wat goed maken. Een negative split is hier volgens mij alleen voor de échte krakken weggelegd :-)

 

En dan nu: een week verplichte looprust :-)

 

09:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

26-05-09

Destination unknown

In september gaan vriendje en ik op reis. Maar we weten nog niet goed naar waar. "misschien ergens in Frankrijk" en "ergens waar we kunnen lopen en fietsen" want september bevat nog serieuze trainingsweken vóór de marathon. Liefst van al is er ook een atletiekpiste in de buurt. En veel groen. We houden ook wel van cultuur; dus in de buurt van een mooie stad zou helemaal geweldig zijn. Kortom we zijn op zoek naar een goeie mix :-)

Een appartementje, studiotje, bungalow, ... daar zouden we liefst logeren. Kamperen mag evt. ook!

Waar zijn jullie zoal op reis geweest waar je mooi hebt kunnen lopen/fietsen?

20:22 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-05-09

To drankbelt or not to drankbelt?

Wat een rare dag vandaag :-) Weertechnisch dan :-) Mijn gedachten gingen

van: "ik zal maar vanavond laat gaan lopen omdat het te warm gaat zijn na het werk" (om 10u)
over "jeuj het gaat precies regenen en geen beetje" (om 16u)
naar "tiens het is opeens terug zonnig en warm; foert ik ga toch lopen want er gaan nog warme wedstrijden komen dus ik zal er maar aan wennen". (om 17u)

Vooruit met de geit, drankbelt gevuld; rode squeezy mee, extra half litertje water op het bagagerek van mijn fiets en op naar 't sportkot. Daar ging ik 2 rondjes van 6km lopen om dan halverwege langs mijn fiets te passeren voor het extra flesje water om de squeezy te eten. En dat deed deugd :-) In 't begin liep het wat stroef, maar de tweede helft ging een stuk vlotter. Ik heb wel een toertje uitgekozen dat amper in de zon ligt, in het bos is het gelijk een stuk frisser.

Het was heet, véél te heet, maar ik was niet de enige loper. Veel mannen in bloot bovenlijf. Rrrr :-) Ik weet één ding... als het zondag zo heet is... I AM DOOOOOMED!!!!

Voor trainingen vanaf een kilometer of 8 kom ik bij dit weer het huis niet meer uit zonder mijn drankbelt. Op de Nike training noemden ze me er de eerste keer Lara Croft mee; en het ziet er ook best wel spacy uit; maar ik heb dat écht nodig!

Nu zit ik te twijfelen of ik in Brussel ook met de drankbelt ga lopen... Redenen om het wel te doen; de flesjes die ze uitdelen moet je dan gaan vasthouden en dat loopt zo onhandig. Ik kan drinken wanneer ik wil. In de drankbelt zou ik een beetje Leppin poeder kunnen doen. Ik kan in het zakje een squeezy bijhouden. Reden om het niet te doen: het zou me kunnen gaan storen.

Ik heb er al vaak mee gelopen en het heeft nog nooit in mijn weg gezeten... Maar ik heb er ook nog nooit aan een stevig tempo mee gelopen; altijd een stukje trager... Wat denken jullie?

decoration

edit @ Wim
: de rode squeezy heeft men me aangeraden voor de laatste 5km van Bxl en het was er nog ni van gekomen die tijdens een training uit te proberen; vandaar. Ik wilde weten hoe ik erop zou reageren; goed dus :-)

20:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-05-09

Weekendje aan zee!

Ondertussen heeft ons Eva'ke jullie al up to date gebracht. Merci Eva en merci alvast voor alle lieve reacties! Maar ik wil zelf ook nog een postje (of meer ;-)) wijden aan ons weekendje aan zee en dan vooral: DE STADSLOOP VAN GENT!!! Ik was inderdaad mega mega nerveus. Zou ik de 11km/u halen? Het leek mij redelijk onmogelijk, maar ik ging er toch voor. Inderdaad, als ik iets in mijn hoofd haal...

Het tabelletje van hieronder spreekt boekdelen:

stadsloopgent

 

De gelopen afstand was dus volgens de GPS nog een stuk langer dan 10,2km waardoor ik eigenlijk een gemiddelde haalde van 11,8km. WABLIEF?!? Ja echt!! :-) Ik heb een hele avond, en de dag erna 11,8 blijven zeggen :-) Ben die laatste lastige berg opgecrosst tegen een goeie vitesse, ik zat er compleet door maar ik wilde zoooo graag een mooie tijd neerzetten :-)

Die eerste kilometers gingen echt zalig, ik bedoel... 14,7km/u? Waar komt dat ineens vandaan? Het ging wel wat bergaf maar toch....? Ik had Waldkorn bokes met choco en banaan op voorhand gegeten :-) Ik begin nu stiekem te denken aan 13km/u op de 5km.... Wat denken jullie? :-)

Mijn liefje heeft mij ongelooflijk goed begeleid. Donderdagmorgen zei hij: "je gaat toch wel zeker 11km/u moeten lopen hoor want...." en tadaaa hij draaide zich ineens om en toonde mij zijn t-shirt waar hij : "Jess for 11km/u" op had gespoten. Ik lach dubbel van het lachen; zo geweldig!!! Ja, de druk nam toe; ik moest het echt gaan waarmaken hé :-)

 

tshirt

Foto dankzij Herman

Dankzij hem werd ik voortdurend voorzien van water; als ik dorst had; maar ook spoot hij af en toe wat water over mijn kuiten; een gouden truuk die ik geleerd heb van Lies. Onderweg nam hij nog een boel fotootjes en zelfs een filmpje van de finish; die zal ik later uploaden. Bedankt lieve lieve schat voor jouw ongelooflijke steun en toewijding!!!

Het was dus een enorm geslaagde dag en ik heb weer dagen lopen glunderen en gloeien  :-)

Vrijdag reden we dan naar Oostende; waar om 19U30 een wedstrijd van het Oostends Loopcriterium ging gelopen worden. Lies en haar ventje Davy gingen daar aan de start voor resp. de 6 en de 9km. Ik wou hen wel eens bezig zien dus ging ik supporteren en mijn vriendje ging dan ook de 9km meelopen. Dan kon hij ook eens vlammen ipv mij te hazen. Het was het ene kippenvel moment na het andere :-) Wauw; die zijn toch echt zo goed :-) Davy eindigde 1ste, met een enorme kloof tussen hem en de 2de!! En ons Lies werd 2de terwijl ze "slechts" een top 5 verwacht had. Ik heb enorm voor hen gesupporterd; maar natuurlijk ook voor mijn liefje; die ook mooi binnenkwam met een gemiddelde snelheid van 14,6km/u. Jawadde, dat was wat anders dan de 11,8 die hij de dag ervoor met mij liep ;-) Proficiat Lies, Davy en Bert!!!

Zaterdagmorgen ging ik dan een vetloopje doen van 12km. De eigenares van de studio snapte niet dat wij in de file gingen staan om te gaan lopen in Gent want "in het Calmeynbos in de Panne kon je ook goed joggen". Ik legde haar maar uit dat het wel om een wedstrijd ging die ik nogal belangrijk vond ;-) maar had haar tip over het Calmeynbos onthouden. Ik liep er dus naartoe; maar mannekes....

Het was een mooi bos, heel natuurlijk; kris kras door elkaar; lage begroeiing, smalle paadjes... Maar... ZANDPADEN. En dan bedoel ik geen aangestampte grond; maar eigenlijk duinenzand. Het werd dus een soort trailrunning, op sommige stukken geraakte ik echt amper omhoog; want het was niet alleen zanderig; maar ook nog eens heuvelachtig. Echt lopen kon ik het op den duur niet meer noemen; dus na 2km ploeteren ben ik weer uit het bos vertrokken en ging ik richting de zee. Daar was het eb; en had ik dus een mooie brede strook zand ter beschikking, maar dus wel HARD zand :-) Dit liep heerlijk! Alles bij elkaar kwam ik aan 12km zonnige kilometers.

 

depanne

En omdat ik al vaak heb gehoord dat een koud bad goed is voor de benen na het lopen; heb ik mijn schoenen uitgetrokken en ben ik de lekker frisse zee ingewandeld :-)

 

pootjebaden

Foto genomen met m'n gsm die ik maar had meegenomen voor als ik zou verdwalen ;-)

18:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-05-09

Verslag van de reporter ter plaatse :-)

Neenee, het is niet Jess die blogt, het is Eva die blogt!!!  De reporter van dienst :-))  Terwijl Jess gezellig met haar vriend op weekend is, heeft ze mij opgedragen om hier haar blog te komen opvullen met een verslagje van de Stadsloop!!!  Bovendien heeft ze me net gesmst dat ze al goed wat gedronken heeft, dus dat wordt daar weer een gezellige boel vanavond ;-)) (ik kan typen wat ik wil hé :-))

Over de Stadsloop in Gent dan...  Jess haar doelstelling was om 11 km/u te halen, en ondertussen weet iedereen (die haar facebook ook leest) dat ze hier ongeloooooooooflijk zenuwachtig voor was!!  Nergens voor nodig natuurlijk, want als ons Jess iets in haar hoofd haalt, dan gaat ze er ook voor!!  Uiteraard is het dan ook geen verrassing meer dat het haar natuurlijk meer dan gelukt is!!!  11,50 km/u heeft ze zelfs gelopen, waarmee ze de 10 km uitliep in 53'15" en wat haar een 183ste plaats opleverde!!  4847 personen hebben zich uiteindelijk ingeschreven voor die 10,2 km (1040 voor de 5,4 km) dus een prachtige prestatie!!!  Zelf is ze natuurlijk ook superblij hiermee!!!

Dan eventjes over de supporters, want die verdienen het natuurlijk ook om eventjes vermeld te worden hé :-))

Zelf heb ik meegedaan aan de 5,4 km, maar daarover is meer te lezen op mijn eigen blog.  Na mijn aankomst ben ik ergens net voorbij het startpunt gaan staan, zodat ik iedereen goed kon zien vertrekken.  Bert & Jess stonden redelijk vooraan (uiteraard :-)) en met dat felle groene tshirtje kon ik ze goed onderscheiden van al die andere lopers en loopsters.  Toen ze voorbij kwam, heb ik natuurlijk eens goed geroepen, en toen kon ze nog lachen en met haar armen in de lucht zwieren :-))  Nadien heb ik m'n supportersstand opgesteld aan het einde, waar iedereen nog een steil stukje bergop moest lopen.  Toen gaf mijn klok 50 minuten aan, en zag ik Jess & Bert eraan komen.  Snel mijn fototoestel genomen en een kiekje gemaakt, en ook nog enorm hard geroepen en gesupporterd...  Nu kon er geen lachje meer af, en zelfs de armen werden niet meer in de lucht gezwierd, maar het was dan ook een vreselijk vervelend stukje bergop daar!!!  Dus ik neem ze niets kwalijk :-)))

In ieder geval, ze heeft dat supergoed gedaan en uiteraard hieronder ook nog eens het foto'tje na de stomme helling :-))

P5210081 - kopie

21:33 Gepost door Eva in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

19-05-09

Loslopen en Grey's!

In navolging van onze running lady Wendy  deed ik mijn "8km loslopen" met de Stubru Podcast. En het was 8km te gek om los te lopen!! Ik heb gegierd :-) Ideaal om naar te luistere als je geen ingewikkelde interval- of zware tempo duurloop moet doen. Verstand op nul en lachen maar! Heerlijk; heb er echt van genoten!

Het was pertang voordien even spannend of ik zou vertrekken om te gaan lopen. Ik ging namelijk eens 's avonds laat lopen ipv 's morgens of meteen na het werk. Dat is tricky als je thuis leuke dingen aan't doen bent; en zeker als een andere verslaving opspeelt. We hebben hier thuis namelijk een paar seizoenen op DVD liggen van Grey's Anatomy. En potverdikke da's toch wel spannend :-) Ik ging vóór het lopen dus één aflevering zien en daarna nog een (of twee :-)). Gingen Meredith en O'Malley op het einde van die aflevering toch wel net kissie kissie fuckie fuckie doen zeker!?! En ik moest vertrekken!?! Maar mijn oude verslaving heeft het gewonnen van de meer recente en ik ben toch rap in mijn loopkleren gesprongen en de deur uit gevlogen.

And now if you'll excuse me, ga ik dan nu de volgende aflevering kijken, om te weten te komen of Meredith en O'Malley nu écht van bil gegaan zijn!

 

 

decoration

21:07 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-09

Aftellen

Ik ben zwaar aan het aftellen!

Ik tel af naar donderdag 21 mei: niet alleen de dag dat mijn liefje en ik een jaar samen zijn; maar ook de dag van de Stadsloop in Gent! Ik heb de knoop doorgehakt: ik ga proberen te gaan voor de 11km/u! Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik ga tenminste proberen. Mijn vriendje gaat van begin tot einde bij mij lopen; hoewel hij normaal dik 13.5km/u loopt. Zo gaat hij me helpen! Misschien moet hij een stuk chocolade aan een touwtje voor mij houden ofzo ;-)

Ik tel eerst nog af naar woensdag avond; want dan vertrekken mijn liefje en ik al richting de kust; 4 overnachtingen in een studio in De Panne, daar kijk ik enorm naar uit! Van daaruit zullen we in Gent gaan lopen, ga ik supporteren voor Lies en haar vriendje in Oostende; waar mijn vriendje ook gaat lopen, gaan we wandelen, picknicken, … daar ga ik zaterdag ook een vetloopje van 14km doen in het Calmeynbos.

En natuurlijk tel ik af naar 31 mei! De 20km van Brussel! We zijn daar dankzij de Nike Challenge trouwens VIP; wat o.a. inhoudt dat we een relaxruimte ter beschikking hebben; waar we nadien ook een massage krijgen. AAAAAH :-) Ondertussen hebben we ook onze coole Nike Challenge shirt ontvangen; waarvoor de vrouwen de slogan hebben mogen verzinnen. En het is geworden……………. “MEN RUN, BUT WOMEN FLY”

 

15:06 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-05-09

Over muizenstapjes en eendekuikens

Het provinciaal domein van Kessel-Lo werd vandaag mijn playground, voor de (pittige) training die op het programma stond: 2km inlopen; dan 8 keer 600m tegen 30sec/100m met 2min rust; daarna nog 2km uitlopen.

Een soortgelijke training vorig jaar kon ik amper tot een goed einde brengen, dit jaar had ik er het volste vertrouwen in. 30sec/100m is 12km/u en dat schijnt me redelijk goed te liggen. Toen ik (terug) begon te trainen met het schema van Mario in februari liep ik 100metertjes tegen die snelheid; maar nu gingen die 600m ook best vlot:

090516

 

Mijn hartslag was hoog, maar in Brugge liep ik gemiddeld met 192 dus kon ik hier niet echt over klagen :-) Ik had het eerder al eens over kleine pasjes om snel te lopen; ook vandaag liep ik met muizenstapjes. Tot nu toe nam ik altijd grote "sprongen" als ik op de piste ging lopen voor mijn intervals; wat steevast tot stijve (betonnen ;-)) bovenbenen leidde. Vandaag bleven de stapjes veel kleiner en... ik voelde NIKS aan mijn benen. Ook nadien niet. Voelde echt aangenaam.

Die 12km/u wordt zo'n beetje het volgende doel om naar toe te werken; want op 1 augustus staat er een 6,7km wedstrijd in Booischot op mijn schema; waar ik zou moeten proberen om heel de wedstrijd lang 12km/u te lopen! AYE CARAMBA! Maar da's nog veraf; daar gaan we maar niet te veel bij stilstaan ;-)

Na mijn training bleef ik nog even staan kijken aan de vijver; waar ik me enorm heb moeten bedwingen om geen eendekuiken mee naar huis te nemen. Geel en donzig; zooooo cute!!! Maar mijn huisgenootjes vinden mijn idee om een kat te nemen al verwerpelijk, dus deed ik het maar niet ;-)

12:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-09

Mornin'!!!

“12km tegen 6:45min/km” stond voor vandaag in mijn schema; en dat klonk als het ideale ochtendloopje; om de nodige energie op te doen vóór het werk. Geen zware training waarin ik veel te snel zou moeten lopen op een nuchtere maag; geen ingewikkelde tempowisselingen met heuvels of 100 meterkes… Mijn wekker stond om 6u20 maar om 5u50 was ik al wakker; ondanks een heel slechte nacht waarin ik mij constant aan het afvragen was of mijn sportdrankje wel klaar stond LOL. Rare dromen heb ik :-)

Ik sprong dus vrijwel meteen uit mijn bed, enfin, ik hupte stilletjes uit mijn bed, om het liefje niet te wekken; en een paar minuten later ontdekte ik dat ik mijn trui voor niets had meegenomen. Wie denkt dat het om 6u ’s morgens nog lekker fris is; guess again… :-) Toch niet op 14/05/2009! ;-))

Het werd een dik uur freestylen: zonder echte plannen waar ik naartoe zou gaan. Gewoon lopen en de ingeving van het moment laten beslissen. Ik ontdekte weer een aantal nieuwe wegen waar ik het bestaan niet van kende. Kessel-Lo, Linden, Lubbeek… hebben best veel paden, steegjes en binnenwegen waar geen auto’s mogen rijden en het is superleuk om je een weg te zoeken doorheen het netwerk van paden. Sommige stukken deden mij aan de Ardennen denken; groen, heuvelachtig, weinig huizen. Toch een mooie streek waar ik woon!

11km later stond ik thuis, een beetje sneller dan gepland. Om nu nog een kilometer rond de blok te lopen om toch maar aan die 12km te komen vond ik wat dwaas. Bovendien begon ik het duidelijk te voelen: I was running on empty! Dus stapte ik ons huisje maar terug binnen; waar ik in de badkamer mijn uitgeslapen vriendje tegenkwam; hij kwam net uit de douche. Hoewel hij anderhalf uur langer geslapen had dan ik; denk ik dat ik minstens even wakker was. Wat is het toch heerlijk; zo’n ochtendloopje! En mijn ontbijt; dat smaakte jong!

19:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-05-09

Service

De coach zei dat hij me groen licht ging geven als ik in het najaar een marathon wilde lopen. En hij heeft nu al gezorgd voor een goeie asfalt zodat ik vlotjes door dat groen licht kan rijden se; het schema (vanaf de 20 van Brussel eigenlijk) stak namelijk vandaag al in mijn brievenbus. Met als titel: "Marathon Eindhoven". WAUW da's nogal ne service hé!?!

Het zag er ... ZALIG uit! :-) Heerlijke trainingen: mooie, lange duurlopen; pittige intervaltrainingen... kwijl kwijl :-) Ik kijk er al naar uit. Met alles heeft hij rekening gehouden die coach; hij kent mijn snelheden zo goed; naast het lopen regelmatig een tochtje met de koersfiets ertussen; hier en daar eens een zwemmeke placeren... En het ziet er zooo haalbaar uit; ook al zitten er weken tussen met 80km loopplezier :-D

Een zwemmeke placeren dat deed ik vandaag ook. Rustig op 't gemak.  Omdat het zwemmen een weerkerend item wordt heb ik me vandaag ook maar een 20beurtenkaart aangeschaft. En ik moet zeggen: om 16u gaan zwemmen in het zwembad van Kessel-Lo als je maar tot 17u mag zwemmen is ZALIG --> slechts één andere dame in het baantje waar ik bezig was. Geweldig; geen discipline "slalom zwemmen" vandaag!

Al sinds gisteren (allez eigenlijk meteen na de wedstrijd al) voelt mijn lichaam trouwens alsof ik zondag helemààl geen PR heb gebroken; alsof ik helemààl geen 15km in de hitte heb gelopen. Heel straf, want na Antwerpen voelde ik mijn benen veel harder nadien; en toen liep ik trager. Maar ook wel meer bergop; dankzij de tunnels. Brugge was nagenoeg plat; dus dat was wel een voordeel. Zit het verschil daarin?

Ik krijg reacties à la "11km/u op de 10km van Gent gaat u lukken". Mind you dat ik na de Ten Miles in Antwerpen me had voorgenomen om eind juni eens 5km tegen 11km/u te lopen; zou ik het dan nu al kunnen? Zou ik het proberen met het risico ontgoocheld te zijn, of zou ik gewoon ongeveer hetzelfde proberen als in Brugge en met een beetje chance extra blijdschap als er tóch meer in zit? Wat denken jullie?

20:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-05-09

Dwars door Brugge!

Vandaag was het weer een wedstrijdje: Dwars door Brugge! Mijn doel had ik twee weken geleden als volgt geformuleerd: gemiddeld 5:45 handhaven; en de laatste kilometer vlammen ;-) 5:45 was de snelheid in Antwerpen; en ik wou het gewoon minstens even goed doen.

Maar....Ik heb het weer niet kunnen laten hé :-) Ik had in mijn hoofd al 5:40 in mijn hoofd... Uiteindelijk werd het 14,6km op (garmin tijd) 1:21:14 en dus liep ik geen 5:45 gemiddeld maar wel 05:33. (10,8km/u) Oops :-) De gemiddelde hartslag was maar een paar slagen hoger dan in Antwerpen (nu was ie 191bpm; voor mijn normen wel hoog; maar niet overdreven).

Ik had het wel zwaar; maar dat kwam vooral door het feit dat het zo zonnig was. Ik hou van zon; maar niet om te lopen :-) Heb niet datzelfde gemak ervaren als in Antwerpen; toen gingen mijn benen na een km of 7 precies vanzelf. Deze keer heb ik harder moeten knokken en vanaf km 10 voelde het echt zwaar aan, maar toen zat ik ook met een hartslag van boven de 195.

Wat ik als minder fijn ervaarde in Brugge: kasseikes!!! een nachtmerrie voor de koersfiets; maar ook in een loopwedstrijd niet zo leuk. In Gent (binnen anderhalve week) zijn er volgens mij wel minder kasseikes.

Al bij al ben ik er ONGELOOFLIJK blij mee en heb ik nog maar eens moeten toegeven dat ik meer kan dan ik zelf voor mogelijk acht. De 11km/u is binnen handbereik en ik moet zeggen dat dit mentaal een enorme boost geeft.

Ik vraag me af welke snelheid mogelijk is voor Gent; maar ik hou het bij hetzelfde idee als ik al eerder had: elke km niet trager dan 5:40 proberen te lopen en op het laatste (bergop!) nog een tandje bijsteken!

19:44 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-05-09

So many plans; so little time

 

Ik houd van plannen. Ik vind het leuk om te weten wat er allemaal op mij afkomt en ik kijk graag uit naar datgene wat ik gepland heb. Af en toe is het short-term en impulsief (“vanavond gaan we eens op restaurant hé schat”); soms is het redelijk vaag (“morgen ga ik helemaal niets doen”); vaak is het heel concreet (“Gent lopen in 57minuten) en nog vaker leg ik al lang op voorhand bepaalde dingen vast (“30 mei laat ik mij een dagje soigneren in de sauna samen met een vriendin”).

 

Mijn plannen zijn mijn doelen, mijn drijfveren, het zijn soms net die dingen die ervoor zorgen dat ik toch de deur uitga wanneer ik eens geen zin heb (het komt niet vaak voor; maar het gebeurt).

 

De plannen waar ik op heb zitten broeden de afgelopen week; zijn gesmeed in die high die ik overhield aan een prestatie op de Ten Miles. Een prestatie die veel beter was dan verwacht; en aan het feit dat het zó vlot en met zó veel gemak ging. De volgende doelen staan al een tijdje in mijn agenda: dwars door Brugge, de stadsloop in Gent en natuurlijk de 20km van Brussel (dit jaar samen met mijn vriendje zelfs als VIP’s dankzij Nike!). Maar ik miste nog iets voor nà Brussel. Een écht GROOT doel om naartoe te werken. Een doel van 42.195km lang meer bepaald.

 

Dat de marathon er ooit zou komen voelde ik wel al een tijdje. De magische afstand had al langer een enorme aantrekkingskracht op me. In het begin van vorige week kreeg het plan vorm: een voorjaarsmarathon in 2010! “Zeker haalbaar” volgens Coach Mario.

 

Toen hoorde ik uit allerlei hoeken dat Eindhoven toch echt wel de leukste en beste “debuut” marathon is. Maar wachten tot najaar 2010… dat leek me wel een héél ver doel.

 

Na wat over en weer gemail met Mario, hebben we dus het volgende plannetje bedisseld.

 

Ik begin nà de 20km van Brussel te trainen voor de najaarsmarathon; ik doe mee in Eindhoven. Voor de rush, de sfeer, om het al eens meegemaakt te hebben. Ik kom vooral te weten hoe de voorbereiding in zijn werk gaat, trek conclusies en lessen; en ik leer hoe de marathon zélf VOELT. Hem meemaken is de uitdaging. De tijd is absoluut bijzaak: geen illusies, geen al té concrete snelheden, en dus ook geen teleurstellingen.

 

Daarna... begint de voorbereiding voor mijn échte marathon in voorjaar 2010!!!

 

Ik kijk er nu al naar uit :-)

 

p.s. gisteren liep ik vlotjes; zonder hartslagmeter; net geen 21km in het park van Laken. Gewoon op ‘t gevoel; ik keek geen enkele keer naar mijn snelheid of naar de afgelegde afstand. Het waren rondjes van zo'n 5km en ik genoot van het gezelschap; de omgeving; mijn muziek… Mijn benen voelden na 20km alsof ik nog wel kon; maar het was genoeg geweest. Mijn gemiddelde snelheid bleek 6:40min/km; hoewel het toch best veel bergop was. Ik geloof dat die 20km van Brussel tegen 6min/km dus wel in orde gaat komen

17:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-05-09

Ochtendgloren

Een inwendige klok is iets raar. Ik ben nooit een uitslaper geweest. Tijdens de week sta ik op rond 6u; en ik heb daar eigenlijk nooit problemen mee. Soms zet ik mijn wekker al eens wat later (6u45 - living on the edge ;-)) maar dan word ik vaak alsnog wakker om 6u; waarna ik er toch maar uitkom; want wakker=wakker.

Vandaag had ik gepland te gaan lopen om 7u30; best vroeg voor op een feestdag; maar ik wilde van die 10km tegen 6:30min/km een vetloopje maken en had nog vanalles gepland vandaag; o.a. een ontbijt met bubbels met het liefje.

Om 5u20 echter; was ik klaar- en klaarwakker. Krampachtig deed ik mijn ogen weer dicht; "slaaaap Jess, slaaaaap" probeerde ik mezelf te hypnotiseren. Om 5u50 gaf ik de strijd op: slapen zou ik duidelijk niet meer doen. Dan maar de loopschoenen aan en vertrokken, eendjes gaan wakker maken in de Abdij van Park (sorry guys!) en om 7u10 stond ik alweer aan mijn deur.

Grappig aan Leuven is dat je om 6 à 7u 's morgens alleen maar studenten ziet die terugkomen van het uitgaan; de één al begaaider dan de ander. Hilarisch ;-) En allemaal bekeken ze me alsof ik geschift was. Well; maybe I am; but... I like it :-)

07:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

29-04-09

Fartlec

In mijn schema stond voor vandaag: fartlec/ 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust / Dan 1 km loslopen / 2 x 1 km  in 5,15 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen. Ik was zeer benieuwd hoe mijn benen hierop gingen reageren na de toch wel intensieve race afgelopen zondag. Gisteren en eergisteren was ik lichtjes stijf, maar vandaag voelde ik eigenlijk al niets meer. De run van vandaag ging dus ook heel vlotjes:

090429

Ik was de hartslagband vergeten, jammer want ik wilde wel weten hoe mijn hart zou gereageerd hebben op die kilometertjes tegen 5:15 (die in werkelijkheid iets sneller waren)

De echte fartlec was eigenlijk helemaal op het einde; toen ik mijn laatste rondjes in het park van Kessel-Lo deed en moest ontdekken welke toegangspoort ze nog NIET op slot hadden gedaan. Zoek de uitgang; het was een originele afsluiter :-)

22:07 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-04-09

Shake, shake, shake, shake, shake it

Onlangs liep Martine een kanjer van een wedstrijd; de 60km van Texel. Ze postte op haar blog: "Waar ik wel benieuwd naar ben is, want denken jullie als lezers wat ik ga lopen op mijn eerste 60 km?"

Ik gokte op 6u10min en het werd... 6u en 10minuten

ONGELOOFLIJK KNAP!

Maar leuk ook voor mij: mijn prijs was een Herbalife pakketje. Nu had ik gemengde verhalen gehoord over Herbalife; want het scheen wel goed spul te zijn, maar door de directe verkoop en nogal aggressieve verkoopspraatjes van sommige van de verkopers; staat het in het algemeen in België bekend als "iets louche".

Ik vond het dus best leuk om deze producten nu eens op deze manier uit te testen! De proteinereep at ik al; geweldig lekker! Heb ook twee zakjes eiwitpoeder gekregen, en twee zakjes isotone sportdrank. Wil deze gebruiken bij de 2 volgende races: Brugge en Gent; de sportdrank voor+tijdens de run; de eiwitdrank nà de run. Ben benieuwd!

Ik ben voorlopig nog bezig met het Dietplus programma. Vrijdag zal ik 5 weken bezig zijn; en mijn doel was tegen dan -3,5kg.... Maar ik woog dit vanmorgen al :-)

Wanneer het Dietplus programma ten einde loopt; zal ik dus mogelijk wat Herbalife producten bestellen; om mijn gewone voeding aan te vullen met de nodige eiwitten, die een sporter maar al te goed kan gebruiken!

En mijn schema voor de komende maanden stak vandaag alweer in mijn mailbox. DANK U MARIO!

Het ziet er zo uit:

- maandag: rust (LOL da begint al goed hé ;-))
- dinsdag: een relatief korte looptraining (bij voorkeur 'smorgens vroeg af te werken)
- woensdag: korte fietstocht (30km)
- donderdag: idem als dinsdag
- vrijdag: een uurtje zwemmen
- zaterdag: lange duurloop
- zondag: lange fietstocht

Fietsen onder voorbehoud van het weer; regen = niet fietsen :-))

De lange duurlopen zaterdag mogen ook steeds langer en langer worden... Om Het Grote Doel van 2010 al een beetje voor te bereiden .... :-)

Oh en Mario heeft voor Geel de volgende snelheid voorzien: "tegen 5,05 - 5,10 min/km dus aankomen op 25,30 min "

AYE CARAMBA! das nog andere koek dan die 11km/u die ik voor ogen had :-) Maar... Als Mario denkt dat ik het kan........ :-)

20:36 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-04-09

High

Ik heb een ongelooflijke high overgehouden aan gisteren. Plots lijkt alles mogelijk :-) Heb nog met Mario gemaild en de tactiek voor de komende maanden besproken.

Staan op de agenda:

  • 10 mei: 15km in Brugge: oorspronkelijk had Mario dit als trage duurloop tegen 6:30min/km in mijn schema gezet. Maar na gisteren maak ik mij geen illusies; traag lopen op zo'n massa wedstrijd is gewoon bijna onmogelijk; als de beentjes méér willen :-) Dus ik mag hem lopen zoals gisteren; en de rest van de week een beetje minder doen. Doel: gemiddeld 5:45 handhaven; en de laatste kilometer vlammen ;-) Brugge is makkelijker dan Antwerpen; dus dat zou een makkie moeten worden.

 

  • 21 mei: 10km in Gent: hier had Mario voorzien dat ik op 57min zou moeten kunnen finishen. Dat betekent dat ik moet lopen tegen 5:40 ongeveer. No sweat ;-) (vorig jaar had ik het nog zo moeilijk om 10km/u te lopen!)

 

  • 31 mei: 20km van Brussel!!! Het grote monster dat mij vorig jaar de das omdeed ;-) De heuvels bedwingen tegen 10km/u is het plan; maar uitlopen is een zege op zich!

 

  • 27 juni: 5km in Geel; ik zou doodgraag eens proberen 11km/u vol te houden gedurende 5km. Heb net gezien dat die wedstrijd om 19u 's avonds is; zalig!

De tactiek voor de zomermaanden; gelet op het feit dat ik niet zo graag loop als het warm is; en graag vóór het werk train:

  • tijdens de week twee keer een redelijk korte looptraining; van max. een uur; die ik dus 's morgens vroeg kan doen

 

  • in het weekend een lange, trage duurloop en een lange rustige fietstocht (>60km)

 

  • tijdens de week ook één korte (30km ongeveer) maar stevige fietstraining

 

  • één keer gaan zwemmen; maar daar moet je je niet te veel bij voorstellen ;-)

Vanaf september/oktober; als het begint af te koelen en meer begint te regenen, wil ik terug langer lopen en minder fietsen en gaan we voor de 10km in Mechelen en de halve marathon van Brussel of Eindhoven. En misschien nog wat kleintjes tussendoor.

Daarna... goh daarna... ik droom van een marathon. En volgens Mario moet het haalbaar zijn volgend voorjaar. Antwerp of Rotterdam Marathon...?  Aan inzet en doorzettingsvermogen zal 't ni mankeren; en heb er ook alle tijd en goesting voor. 't Zal vooral 't lichaam zijn da mee moet willen hé... 

Time will tell :-)

 

Spannend hé :-)

16:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Ten Miles bis

Netto tijd: 1:32:47 !!!

Ben zooo tevreden!

En ben nu 100% zeker dat 10km in gent tegen 5:40 zal lukken :-D

YESS I CAN!!!!!!!!!!!!

Aan iedereen die meegelopen heeft, aan de ten miles, de ladies run, de short run... En dikke proficiat! Allemaal krakken!!!!

08:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

26-04-09

Ten Miles!

Vandaag de eerste échte wedstrijd van het seizoen! En dan nog een thuismatch (allez; ik woon nu wel in Leuven; maar ben geboren in "'t Stad" :-)) Mijn beoogde doel was 6:10min/km en ik ging deze lopen met Herman. Eerst ging ik nog vriendinnen aanmoedigen (Eva en Odile) die de ladies run gingen komen. Pak dat er van die drie voornemens niks in huis is gekomen :-)

Eerst had arme Odile zo lang onderweg geweest dat ze bijna nog de start van haar eigen ladies run gemist had. Waardoor ik Eva niet meer heb kunnen zien vóór de start (sorry poepie). Ben ze wel vlak na hun start gaan aanmoedigen en toen heb ik beide ladies wel gezien.

Toen liep ik met mijn vriendje terug naar de inschrijftent om de webloglopers te vinden; maar... We vonden niemand. Dus we dachten: ze zullen al aan de start zijn gaan staan. Maar ook daar; geen Herman te vinden. Mijn gsm had ik ondertussen al lang afgegeven dus daar kon ik ook niet veel meer mee doen. Alleen lopen dan maar? En ik had mijn iPod niet mee; vermits ik toch niet alleen plande te lopen. Dju toch; dat zag ik niet al te goed zitten; want 6:10min/km is toch een pittig tempo voor mijn doen; en zeker zonder gezelschap en al helemààl zonder muziek!!!  AAAAAAARGH

Enfin; toch vol goeie moed begonnen; de eerste kilometer ging vlotjes tegen 5:40 ongeveer. De hartslag ging vlug omhoog, maar niet heel hoog. Ik dacht: "oei wat te snel; ik moet vertragen". Maar het lukte gelijk niet; ik bleef vanzelf zo rond de 5:45 lopen. Maar mijn hartslag bleef eigenlijk goed dus ik dacht: "zo lang het gaat; loop ik voort en als het echt niet meer kan; zak ik terug naar 6:10 wat dan best relax gaat aanvoelen in verhouding". Na anderhalve kilometer liep er een meisje naast mij, en ik maakte een grapje over de mannen die al in grote getalen in de kant stonden te p*ssen; dat die toch al wel héél snel aan een sanitaire stop toe waren.

Ik had redelijk vlug in de mot dat zij eigenlijk mijn tempo liep; dus ik vroeg wat haar doel was. "Finishen in 1u30 ongeveer" zei ze; Stéphanie heette ze. Ik zei: "kijk, dat is iets te snel voor mij; ik mikte op 1u40; maar ik blijf bij u voorlopig en ik zie wel waar het naartoe gaat". Uiteindelijk hebben wij tweetjes dus heel de tijd samen gelopen; we hebben elkaar heel de tijd erdoor gesleurd; een hele tijd lachen; af en toe babbelen; grapjes maken.

Ik moest constant het publiek aanmoedigen; die waren zoooo stil!!! Dus ik was ne hele tijd bezig da ze wat meer lawaai moesten maken hé; want op die manier pepte da niet veel op hé!!!

De kilometertjes vlotten goed; de ene na de andere kilometer sneuvelde; allemaal moesten ze eraan geloven! Alsof het niets was; bleef ik de hele tijd ongeveer 5:45min/km lopen; na 8km gingen mijn benen gelijk vanzelf; alsof ik ze niet meer voelde en ze niet meer onder controle had. Een zalig gevoel! :-)

Mijn exacte netto tijd weet ik morgen vroeg pas in de gazet van antwerpen... SPANNEND :-)

Merci Stéphanie voor jouw gezelschap; het was héél tof om met jou te lopen. Hopelijk geraak je op mijn blogje en kunnen we nog eens samen lopen!

21:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

24-04-09

TriaJess?

 

justkeepswimming

18:27 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-04-09

De nek van Jess

Vorig jaar sukkelde ik een tijdje met mijn nek; na een foute beweging was er “iets” ingeschoten dat er vanzelf niet weer uitgeraakte. Twee sessies bij een osteopaat later zat de boel weer als vanouds. Onlangs maakte ik met mijn koersfiets een eerste kennismaking met het asfalt . Lang leve de clicks ;-) ik wist dat ik eens zou vallen; we all do, you know :-) maar ik kwam nogal slecht neer en kreeg een slag waardoor ik een kwartier sterretjes zag. Daarna voelde mijn nek nogal slecht aan; maar het trok toen wel vanzelf weg.

Eergisteren voelde mijn nek opnieuw stijf aan; waardoor ik het spinnen maar liet; maar gisteren deed het nog altijd pijn. Dus trok ik naar de osteopaat achter mijn hoek, om de Ten Miles van zondag niet te hypothekeren. Mijn huisgenootje was heel content van die mens; hoewel hij wel altijd schijnt te denken dat elk lichamelijk probleem gerelateerd is aan een traumatische jeugd hihi. Maar hij kreeg haar nek/schouders altijd goed los; dus ging ik er ook langs.

Hij begon inderdaad over welke erge dingen ik toch had meegemaakt om dit te veroorzaken. Ik dacht in mezelf: “cut the crap en masseer de boel gewoon los”. Maar toen hij aan mijn nek kwam vloog ik bijna tegen het plafond. Het was veel te gevoelig om er iets aan te doen; als hij zou losmasseren zou hij het alleen erger gemaakt hebben. Dus zette hij er één of andere spuit in en vandaag moest het beter zijn. Alleen… het voelt nog altijd heel slecht aan; dus straks moet ik weer gaan… To be continued dus.

Ik vroeg of sporten kwaad kon en hij zei: “Nee! Integendeel! Vooral sporten!” . Ik ga de Ten Miles dus mogelijk met een stijve nek lopen maar lopen zal ik hem!!!
Toen vroeg ik of het kwaad kon als mijn vriendje mij masseerde. En toen was zijn antwoord: “Niet zo helend als love and tender care”. Mijn ventje weet dus wat hem te doen staat hihihihi.

17:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-04-09

Results!!!

De Nike Men VS Women challenge is voorbij! Tegen alle verwachtingen in; heeft het team van Ann gewonnen; mits enige sympathie van mannen die mee hebben gelopen voor het vrouwenteam e.d. Tof, maar ik blijf erbij: als er meer mannen dan vrouwen meedoen; klopt het sowieso niet; en als ze dan nog eens van team gaan wisselen op het einde blijft er van de hele vete eigenlijk niks meer over. Ik had dus een tijd geleden al besloten van mijn eigen kleine wedstrijd te voeren binnenin de challenge. Op elke pagina van het leaderboard stonden 18 namen en ik was vastbesloten van op die eerste pagina te blijven staan. Liefst had ik op de 13de plaats gestaan (ik heb iets met dat getal :-)) maar ik ben toch héél trots op mijn 14de plaats:

menvswomen

en moest ik geen drie volledige trainingen zijn kwijtgespeeld door een niet functionerend nike+ systeem; stond ik wel op de 13de plaats; dus ben dik tevreden.

Dit weekend liep ik voor het eerst in mijn 'loopcarière' twee trainingen na elkaar; het stond zo in mijn schema van Mario. Ik moet zeggen dat ik ze héél goed verteerd heb; ik was wel een beetje stijf; maar eigenlijk heb ik echt nergens last van.

De Nike training gisteren was weer leuk; al keuvelend liepen we daar een dikke 15km. Mijn vriendin Odile gaat volgende week voor haar eerste 5K race en ging gisteren ook mee. Ze heeft dat schitterend gedaan, ondanks het feit dat ze helemaal nog niet lang bezig is én dat het daar in het park van Laken best wel een zwaar parcours is! Ode aan Odile :-) Toi toi voor volgende week girl!

Na het werk heb ik daarnet even wat op souplesse gefietst; 30km op 1u15min; zonder dat ik mij eigenlijk ook maar een beetje ingespannen heb. Dat gaat dus alsof 't niks is; echt maf. Ik wou mijn koersfiets nog eens van stal halen; sinds hij beter op mijn maat was afgesteld. De houding ging al beter; maar het is toch echt wennen. En ik vraag me af of mijn koersbroekje van Decathlon wel een goede aankoop was. Toegegeven; het was goedkoop; maar ik voel daar toch randen en naden zitten aan mijn liezen. Denk dus dat mijn volgende aankoop een deftig broekje gaat worden; maar die zijn zooo duuuuuur. Fietsen en lopen zijn dure hobbies. Maar leuk; gezond; verslavend... En dan weten we weer waarvoor we werken hé :-)

Vanavond start op de fitness een nieuwe les: ZUMBA! De eerste les is eigenlijk vooral een demonstratie en duurt maar drie kwartier; dus ik ga het eens uit proberen; denk wel dat het iets voor mij zal zijn; dus ga hier waarschijnlijk ook wel een gewoonte van proberen te maken.

En zo zijn we de week alweer goed begonnen; er staan nog een paar kleine trainingen op het programma en natuurlijk zondag: de TEN MILES VAN ANTWERPEN!!!

18:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |