18-04-09

Beweegredenen

Mijn motivatie waarmee ik begon te lopen? Iemand zei me: "het maakt je hoofd zo leeg, en het is mijn ME-time; drie keer per week ben ik even egoistisch". Dat klonk wel wat; op dat moment kon ik dat goed gebruiken! Dus ik begon.

En nu? Wat lopen voor mij doet... Ik ben gelukkiger, ik ben in een betere conditie, heb gespierde benen (en bruin! want zelfs in de winter loop ik in shortje en ik pik dus echt alle zonnestralen mee). Je komt meer buiten, je ademt frisse lucht in, je ziet meer. Ik heb mijn omgeving (Kessel-Lo) zoveel beter leren kennen: al lopend, maar ook via google earth parcourtjes uitstippelen; het groen opzoeken... Als ik binnenkort meer ga fietsen ga ik mijn wereldje nog vergroten!

En de mensen die je leert kennen! Niet alleen de webloglopers; dat schept een band. Maar ook die leuke collega; die ik niet zo goed kende. Hij zat maar een paar meter van me af; maar eigenlijk praatten we nooit veel tegen elkaar. Tot ik onder de middag ging lopen en hij sporadisch begon mee te gaan. Sporadisch werd vaker. Tijdens onze looplunches leerden we elkaar pas echt kennen.

Volgende maand zijn we 1 jaar samen. Op de stadsloop van Gent vieren we het 1 jarig bestaan van "ons". Normaal loopt hij tijdens wedstrijden zijn eigen tempo; maar die dag gaat hij mij hazen om onder het uur beginnen te geraken op de 10km. Da's echte liefde :-)

 

 

Vandaag 8km wisselduurloop gelopen; morgen 15km in Brussel.

14:32 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-04-09

Heavy stuff!

De training van vandaag; amaaaaikes :-) Mario schreef:

fartlec/ 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust ,/
Dan 1 km loslopen / 3 x 500 m in 2,35 min, dus tegen 5,10 min/km met 500 m loslopen tussen / uitlopen 

Ik ben zo slecht in snelheden inschatten!!

090416

Ik wist niet echt een goeie brug/helling zijn... Ik ben 10 keer een viaduct op gelopen maar die was volgens mij bijlange niet steil genoeg. Hoe steil moet zoiets eigenlijk zijn om efficiënt te zijn?

Ik had in ieder geval supporters genoeg!!! Denk dat er toch wel 20 auto's geclaxoneerd hebben tijdens die 10 keer dat ik daar omhoog spurtte. LOL. Toch iet speciaal hé; zo'ne loper; sommige mensen hebben da precies nog nooit van dichtbij gezien :p Laat staan da ze heuveltrainingen en intervaltrainingen snappen.

Of dat iemand überhaupt loopt; da snappen er velen ook al niet.

Ik vroeger ook niet :-)

Een bedenking die ik me onlangs maakte toen iemand zei dat ik toch wel veel sport. Ik percipieer mijzelf dus nog altijd niet als een sportief iemand. Mijn eerste reactie is zeggen dat ik sporten haat. Ik ben lui.

Ik loop al meer dan 2 jaar; maar ik ben zo lang een luiwammes geweest die alleen tegen haar goesting naar de fitness ging om niet dik te worden; dat ik af en toe vergeet dat ik ondertussen al lang die luiwammes niet meer ben :-) Grappig; hoe het menselijk brein kan werken.

20:32 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-04-09

And let it all just rain on me

Vandaag stond er geen looptraining op het programma. Ik was van zin om een toerke te gaan maken met de koersfiets nadat ik hem bij de fietsenwinkel goed had laten afstellen. Maar het regende. Ik hou van regen! Lopen in de regen is zalig! Maar fietsen in de regen... Met veel wind... Op een koersfiets die ik nog niet gewend ben...? Geen sport dan maar? De loopschoenen lonkten; maar ik hield mij in. Ik las een paar loopblogs; surfte langs sportsites, maakte een account aan op het wielertoeristenforum... Overwoog even te gaan zwemmen maar daar was het al te laat voor... Opeens smste mijn liefje dat hij ging vertrekken voor zijn duurloop van een uurtje. En toen was er echt geen houden meer aan. Ik moest en zou de beentjes strekken en die regen op mijn gezicht voelen; al was het maar even! Op een paar minuten tijd had ik mijn loopkleren aan, mijn schoentjes gestrikt, de iPod klaar met Lady Gaga erop (leutig om te gaan lopen) en stond ik buiten. Een half uurtje proeven van het lente onweer, bij valavond, geen kat op straat... Heerlijk!

21:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-04-09

Blarenleed

Ik weet het ... Het klinkt een beetje banaal tov sommige "echte" blessures die sommigen hebben. Maar niet gezeverd; zo'n kanjers van blaren... dat doet dus géén deugd hé.

Ik kreeg ze voor het eerst in mijn nieuwe Nikes, maar ze waren helemaal genezen en ik loop nu al even terug met de schoenen waar ik al zo lang mee loop (het 3de paar van het zelfde model) dus daar kan het niet aan liggen.

Ik loop altijd met het zelfde type sokken van X-socks; nooit problemen mee gehad en ze zijn ook niet versleten.

Ik heb het een beide voeten op exact dezelfde plaats; dus het is niet "iets" in die bepaalde schoen dat scheef zit ofzo.

Maar enfin; als ik de oorzaak maar niet vind; dan ga ik op zoek naar de remedie. Ik heb compeed gekocht; en talkpoeder. Overmorgen loop ik pas terug; dus nu probeer ik ze uit te drogen met talk; dan ga ik de compeed erop plakken en rondom helemaal afplakken zodat ze niet kunnen gaan schuiven én extra talk in mijn sokken doen zodat mijn voeten niet klam worden.

Iets anders kan ik echt niet bedenken... Heeft iemand nog tips? Ik zie geen 16km lang zitten met zo veel pijn :s

21:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-04-09

Jess Speedboot

Zaterdag liep ik 12km met na elke km 3 keer 20/40. Ik vertrok in het bos achter sportkot en had daar vorige keer ergens een tunnelke gezien. Toen had ik echter de tijd niet om te gaan ontdekken wat er daarachter lag. Zaterdag wel; dus liep ik meteen naar het tunneltje en kwam tot de aangename vaststelling dat er daarachter één en al weiden lag. Heel mooi! Ga daar dus nog naartoe; maar liefst als het minder warm is :-) Onderweg kwam ik nog een paashaas tegen; op een fiets. Zonder zever :-)

Gisteren een chill dagje; want zaterdag nog naar een zalige fuif geweest en een beetje Pasen gevierd met schoonmama en papa :-) Kreeft, jummieee

Vanmorgen dan 10km aan 6:15min/km. Had een route uitgestippeld die gedeeltelijk langs de fietsknooppunten liep. Heel mooi; heel landelijk; met hier en daar pittige hoogteverschillen. Het werden iets meer km maar omdat het zo'n zalig zonnig weer was; vond ik dat niet erg. Heb die wel uitgewandeld; niet uitgelopen; want na 10km had ik weer verschrikkelijk veel last van blaren. Ik snap echt niet waar het aan ligt, gewoon op dezelfde plaats blijf ik blaren krijgen. Ik loop nu terug even met mijn Saucony's omdat ik de wedstrijden niet graag met de "nieuwe" schoenen ga lopen en deze terug een beetje wil wennen. Maar ook in de Saucony's krijg ik blaren, wat ik vroeger nooit had. Heel pijnlijke affaire; op mijn linkervoet is de blaar echt 3cm lang en bijna 2cm breed :s

De rest van de dag bracht ik eerst door op ons dakterras; in het gezelschap van Joe Speedboot en één van mijn huisgenootjes;

decoration

 daarna was de zon weg op het terras en gingen we op de Oude Markt verder terrasen tot 19u... toen kwam het andere huisgenootje ook af en hebben we een nieuwe sushibar uitgetest (Parijsstraat in Leuven). Lekker, maar niet overdreven. Net thuisgekomen en mijn liefste gaat hier zo staan. 't Leven is toch zo schoon :-)

Morgen weer spinnen!


21:55 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-04-09

Surprises

't Leven zit vol verrassingen; and... AAJ LAAJK!!!

Dinsdag was het doel een 9km wisselduurloop; 1km loslopen en 2km tegen 6:15. Tijdens de Nike+ training had ik met Lies gepraat over de grootte van je pasjes. Dus ik ging tijdens die 6;15 eens kleinere pasjes nemen. Ik geloof dat het er nogal raar uitzag; maar ... mijn hartslag bleef ZO laag! En ik liep steevast sneller dan 6:15 maar het voelde zoooo makkelijk aan! Echt zalig! Tijdens de spinning nadien had ik ook totaal niet het gevoel dat ik al gelopen had; totaal geen vermoeide benen. Ga daar de komende weken nog wat mee experimenteren.

Woensdag had ik een special date met mijn liefje en verraste ik hem met een picnic op een geheime locatie, maar daarvóór verraste hij mij al door met een bosje bloemen aan mijn deur te staan.

De verrassing van gisteren was dat ik toch ben gaan lopen op de piste; hoewel ik meer zin had in een terrasje. En ben er blij om; want de 10 keer 200 tegen 5min/km gingen heel vlot, iets te vlot; eerder tegen 4:40... En later op de avond nog het fijne nieuws gekregen dat ik mee mag gaan tappen tijdens 4 dagen Werchter én TW Classic! Eerder deze week had ik even een dipje toen bleek dat de combitickets al uitverkocht waren; en TW classic had ik nog niet echt overwogen (hoewel Heather Nova komt dus dat had nog gekund dat ik daar sowieso naar toe  ging proberen te gaan) Maar via een collega die al jaren gaat tappen; ben ik er bij geraakt!!! YESSSS

De verrasing van vanmorgen was een heel tof getalletje op de weegschaal; dat mijn verwachtingen van 700gr per week overtrof; want ik zit na twee weken op -2,2kg. En het gaat zooo makelijk; ik heb echt geen enkel probleem om vol te houden. Sommigen vroegen zich af of ik wel genoeg energie had om intensief te sporten; maar dat is geen probleem. Het is een evenwichting en compleet menu en door de mueslireep en het yoghurtje in de namiddag; kan ik zeker verder zodat ik pas mijn avondeten hoef te nemen ná het sporten. Als ik eerst ga lopen en daarna spinnen; neem ik na het lopen een extra boterham met confituur of een banaan; zodat ik niet zonder reserves van mijn spinningfiets totter :-)

De Nike+ sensor zorgt ook voor verrassingen; maar die zijn iets minder leuk. Ik kreeg deze week een nieuwe chip+receiver in mijn brievenbus; om het probleem op te lossen dat ik zo vaak kilometers kwijt ben. Ik ging er deze week mee lopen en gisteren wou ik de boel opladen; maar iTunes toonde opeens de knoppen niet meer om de trainingsgegevens naar Nikeplus te sturen. Deïnstalleren en opnieuw installeren hielp allemaal niet. Ik begon te denken dat het aan de iPod lag; dus ik heb het spul "hersteld" wat inhoudt dat hij er alles afgooit; incl. je gelopen trainingen. Ik was het zo beu dat het mij niets meer kon schelen. Ik begin dus met een propere lei; en doordat ik weeral kilometers heb afgelegd die toch niet gelogd zijn; zal ik mijn plaats in de top 15 wel niet kunnen in stand houden.

Maar ach, voor wie loop ik? Toch wel voor mezelf zeker? Los van cijfertjes, grafiekjes, gemiddelde hartslagen en kleine PR'etjes is lopen ook gewoon ontspannend, het maakt mij blij, gelukkig... I love to run!

En zo kom ik weer bij de quote die op mijn vorige blog stond en die ik hier maar eens terug ergens moet plaatsen:

I don't run to add days to my life, but to add life to my days

08:38 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-04-09

Countdown+Trots

Bij deze een oproep tot het vinden van een wedstrijdmaatje! Nog drie weken tot de Antwerp Ten Miles, mijn eerste echte wedstrijd van dit jaar (Lier was pure fun). Het wordt een soort repetitie voor de stadsloop van Gent en de 20 van Brussel; een maandje later. Het doel voor deze wedstrijd is hem uitlopen in minder dan 1u40min, ofte aan een tempo van 6:10min/km. Het zou niet héél zwaar mogen worden; maar het is altijd leuker met een loopmaatje. Daarom mijn oproep: wie is van plan de Ten Miles te lopen aan een snelheid van ongeveer 6:10min/km of 9,7km/u en wil samen lopen?

Straks een duurloop van 15km aan een heel rustig tempo. Ik ga Heverleebos verkennen!

EDIT: Ik kreeg een tip in mijn reacties om in Heverleebos te gaan lopen, vertrekkende van de Herendreef. Ikke met de auto naar daar. Begin ik daar aan mijn 15km. Dat leek mij daar nu zoooo klein? Ik stootte telkens op de rand van het "bos" en was een beetje ontgoocheld. Via google maps had ik nochtans veel groen gezien; dus ik snapte er niets van. En opeens; na 8km vond ik ergens een klein tunneltje (blijkbaar onder de E40 door); en daarachter.... JA!!!! DAT WAS NU EENS EEN BOS!!!

Omdat ik nog "maar" 7km moest doen; kon ik het nog niet ten volle leren kennen; maar als ik zo de satellietfoto's bekijk; ligt er daar nog veel onontdekt gebied :-) YAY!

heverleebos

En ... eerlijk is eerlijk... Stiekem ben ik ook wel een beetje trots op mijn huidige plaats in de ranking van de Men VS Women challenge:

ranking090405

Ik ben een traag loperke, maar ik loop wel véél en graag; dus vind ik mijn 13de plaats toch wel niet zo slecht :-)

Maaruh... Wij vrouwen gaan no way nog winnen ;-) LOL De mannen zijn gewoon met te veel

08:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-04-09

Betonnen Bovenbenen

Tinneke schreef deze week over haar betonnen bovenbenen. Iemand reageerde "stijf in de bovenbenen? als ik stijf ben is t normaalgezien in mn kuiten?" Ooooh ja; ik ken die betonnen bovenbenen ook maar al te goed. De kuiten; die voelen wel lekker hard aan; maar die bovenbenen; yep... van beton :-) Althans toch na intervaltrainingen.

Vandaag waren het ook intervallen; maar lange; dus niet supersnel; maar wel sneller dan ik doorgaans loop. De snelheid voor deze intervallen was 5:50min/km. Ik moest eerst 2km inlopen; en dan drie keer: 500m-1000m-500m met een minuut rust tussen elk interval; en 5 minuten joggen tussen de reeksen in. Daarna nog 2km uitlopen; maar dat heb ik een beetje ingekort. Tenslotte was ik al naar de piste van Sportkot gefietst en moest ik dus ook nog een kwartier terug fietsen. Qua cooldown zat dat dus wel goed.

Voor de liefhebbers de cijfertjes

090403

Zeer vreemd is dat die snelheid van 5:50 mij eigenlijk vlot af ging; zeker naar het einde toe voelde het een heel aangename snelheid. Straf ook dat mijn hartslag totaal niet overdreven hoog was. Ik heb vorig jaar de 10km van Gent gelopen met een hartslag van 183; en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik die dit jaar een stuk sneller ga kunnen lopen met dezelfde hartslag.

Het was de eerste keer dit seizoen dat ik op de piste van Sportkot ging lopen. Vorige lente trainde ik daar vaak tijdens mijn lunchpauze; maar sinds we met ons bedrijf verhuisd zijn; geraak ik er niet veel meer. Voor interval is het echter ideaal; en bovendien is het geweldig goed verlicht. Ik was namelijk 's avonds gaan lopen; na het werk vond ik het nog veeeeel te warm en heb ik me gewoon met een boekske in 't zonneke geplaceerd. Ik denk dat ik nog vaak 's avonds ga lopen; als het zo'n weer blijft. De piste wordt dus mijn bondgenoot in de komende maanden!

22:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-04-09

Dieet week 1

De eerste week van het dieet zit er bijna op. Ik heb me netjes aan mijn menuutjes gehouden; en het resultaat mag er zijn. Ik had 700gr vooropgesteld voor de eerste week; maar in de praktijk was het deze morgen al 1100gr! In't begin gaat het natuurlijk snel; dan verlies je ook wat vastgehouden vocht, maar da's goed! Ik voel me een stuk minder "bloated".

Dit smaakt natuurlijk naar meer; laat die kilo’s maar komen! Het gemak van dit dieet is doorslaggevend; je hebt simpelweg geen excuses om ongezond te eten “wegens tijdsgebrek”; “omdat er niets in huis is”; “geen zin om te koken”. Larie :-) Gewoon een doosje pakken; in de microgolf keilen, nog wat extra rauwkost toevoegen (ready-made in a supermarket near you ) en klaar is Jess.

Los van het gemak heb je natuurlijk ook wel nog een béétje doorzettingsvermogen nodig; je kan je dieet natuurlijk hopeloos om zeep helpen door in de junkfood en het snoep te vliegen. Jij bent uiteraard nog altijd diegene die eten in je mond stopt. Maar ik ben niet gezwicht voor: dessertjes in de cafetaria (ook niet die appeltaart!!!) de suikerbonen van een pas-papa-geworden-collega, de koffiekoeken die gisteren op het werk getrakteerd werden, de paaseitjes die mijn huisgenootje in huis had gehaald (zélfs niet die heerlijke fondant!!!), de goddelijke warme chocomelk in de automaten op het werk, … Nee, geen persoonlijk boycotten van "het grote dieet"; Jess has been a good girl!

In combinatie met ettelijke uren sport per week gaat dit dus vlotjes en ik kan niet wachten op het resultaat na 2 maanden!

17:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

31-03-09

Dubbele training

Eerst even beroep doen op jullie kennis :-) Kan het kwaad om met een short te lopen als het koud is? Ik heb mijn lange tight nog maar één keer aangehad in de winter; en had daar na 2km al dik spijt van; wegens veuls te waaaarm. Een meisje op de Nike training zei dat ze bij haar in de club pas met een korte tight mogen lopen vanaf 20 graden. Het zou beter zijn voor de benen...?

En dan nu het verslagje van vandaag... Door de Nike training van zondag, verschoof mijn looptraining van maandag naar dinsdag. Maar dinsdag is de dag dat ik altijd ga spinnen. Moest ik dan mijn spinning missen; snif snif? Nee zenne, Mario vond blijkbaar van niet, want in mijn schema stond: "9km à 6:30min/Km. En spinning."

YAY :-) Dus eerst in het zonnetje flink zweten in het park. Instinctief liep ik altijd eerder rond de 6:20 ipv 6:30; het voelde gewoon natuurlijker. Uiteindelijk werd het dus 6:23 gemiddeld. Interessant ook was de gemiddelde hartslag: 165bpm. Pas na 6km kwam die hartslag boven 170 piepen.

De spinningles daarna zorgde nog voor meer zweten; maar zo leuk weer hé. Heb mijn hartslag daar niet té hoog gedreven. De stukken waar we aan een hoog tempo rechtstaand moesten "joggen" op de spinningfiets heb ik bewust overgeslagen; omdat die nooit fijn aanvoelen aan mijn knie.

Samen met het naar de fitness fietsen, en een kwartier infietsen voor de les begon; en weer naar huis fietsen; heb ik toch 2,5u gesport vandaag. Het was suuuuuper!!!

De iron lady is echt terug. Ik voel me echt weer op het niveau van vorig jaar, vóór het gesukkel met mijn gezondheid. Eigenlijk zelfs beter! IT FEELS SO GREAT TO BE BAAAAACK!!!

20:15 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-03-09

Verandering van spijs doet eten

Ik schreef eerder deze week al dat ik graag al eens op een andere locatie loop; altijd hetzelfde parcourske vind ik maar saai. Vrijdagavond ging ik op bezoek bij mijn ouders. Ik had keuze uit: eerst lopen in Leuven en daarna dik in de file gaan staan richting Antwerpen; of in loopkleren in de auto de file vóór zijn; en in Antwerpen gaan lopen. Dus zocht ik deze keer het Rivierenhof in Deurne op. Een mooi, groot park. Alleen zonde dat het lawaai van de autostrade gewoon door mijn muziek heen klonk. Het was een originele training; eerst 8km rustig lopen. Ik heb dit zeer letterlijk genomen; na de inspanningen in de bergen op woensdag; en liep vaak trager dan 7min/km. Maar echt heel relax dus. Daarna was het 10 keer 100m vlammen tegen 5min/km met maar 1 minuutje rust. Dit was echt supertof om te doen!!!

Vanmorgen dan de Nike training in het park van Laken. Lies had gisteren weer een sterke wedstrijd gelopen en ze ging het vandaag rustig aan doen; dus konden we samen lopen. (wat voor haar rustig is; is voor mij best pittig haha)

Het was een gezellig loopje; we hebben natuurlijk de hele tijd lopen tetteren ;-) Hoe snel we uiteindelijk gelopen hebben; weet ik niet; want jammer genoeg is de ipod er weer uitgeknald en heb ik zogezegd geen training gedaan... :-( Ik vraag me echt af wat daar mee scheelt; want anderen hebben dit nooit voor...? Maar het moet toch dik 10km/u geweest zijn. Ik ben dus echt zo traag niet meer als ik dacht.

Tof om ook Kristof en Slakje te zien (seg Slakje wat is in feite uw echte naam? ;-)). Ook twee andere meisjes leren kennen die het ook beter gedaan hebben dan ze zelf hadden verwacht! De volgende run vindt plaats op 19 APRIL. Dat is één week voor de Antwerp Ten Miles. Ik ga dan 15km vree op 't gemakske lopen. De trainings zijn dus echt open voor iedereen; dus kom gewoon af!

Ook met het dieet gaat het so far so good. Zou ook wel erg zijn; moest ik het na 3 dagen al verknald hebben ;-) Vanmorgen al eens gespiekt op de weegschaal en er was al een beetje af; maar mijn officiële weegdag is vrijdag. Ik ga voor -700g tegen dan; en zo te zien zal dat zeker haalbaar zijn!

13:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-03-09

Heuveltraining... maal twee!

Gisteren deed ik vóór de spinning nog een kleine heuveltraining op de loopband. Ik wandelde/jogde terwijl ik de loopband regelmatig eens goed bergop zette. Wennen aan het bergop lopen; want tijdens de 20km van Brussel zal ik dat nodig hebben. Vorig jaar zorgden de heuvels ervoor dat ik al na een paar km last kreeg in mijn knie; dat wil ik dit jaar kost wat kost vermijden. Zeker omdat ik daar graag een gemiddelde snelheid van 6min/km zou willen lopen. Ik heb nog geen idee of het haalbaar is; misschien zal ik vlak voor de wedstrijd mijn doel nog moeten bijschaven. Momenteel zou ik het nog niet kunnen; maar daarvoor trainen we hé :-)

Vandaag een 12km loopje. Het park waar ik vaak loop, heeft maar een toerke van ongeveer 1.5km; dus om daar nu 12km te gaan lopen; dat zag ik niet echt zitten. Ik hou niet echt van rondjes lopen; zeker als er geen intervallen inzitten. De toer aan sportkot is iets van een 6km dus dat was een optie; om die dan twee keer te doen. Maar eigenlijk wou ik wel eens iets anders; dus ik dacht eens te gaan lopen in de bossen bovenop de Kesselse Bergen. Iemand had me deze week verteld dat je daar fijn op kan lopen; eens je boven bent zou er een plateau zijn. De eerste vraag was hoe ik er op geraakte; want ik kende die côté niet echt. Maar een beetje rondrijden met de fiets en toen geraakte ik er wel.

Als er daarboven ergens een plateau was; dan heb ik het in ieder geval niet gevonden! Mannekes wat een training :-)

De training zoals Mario ze voorschreef was: “12km en elke km versnel je”; ik begon dus bij 7min/km en elke km wilde ik er 5 sec/km afdoen; om dus te eindigen op 06:05min/km. Spannende training; zou ik alles halen? Ik ben niet sterk in het precies lopen van een bepaalde snelheid; maar op een km heb je wel wat tijd om de beoogde snelheid te pakken te krijgen. In het begin liep ik op erg modderachtige weggetjes, na een tijdje werden het bredere lanen (tussen prachtige villa's) en daar ging het wel makkelijker om het tempo te houden. Dit is het resultaat:

090325

Ik was dus eigenlijk altijd nét iets sneller dan gepland, behalve in ronde 9, daar ging het even 500m lang serieus omhoog en kon ik mijn vertraging daarna echt niet meer ophalen. De laatste km heb ik er nog een lap op gegeven; er zat nog meer in die beentjes van mij; en dat moest er nog even uit. :-)

Heb dus weer een nieuw terrein dat ik nog verder kan gaan ontdekken! Mijn >10km trainingen ga ik dus waarschijnlijk wel vaak daar doen. Heuveltrainingen op de loopband zijn in ieder geval NIET meer nodig! Als ik hier nog vaak ga lopen; kan ik Brussel ook wel aan! Want dit is het profiel daar in de bergen:

profiel090325

Ik heb gezweet... Ik heb elk spiertje in mijn benen gebruikt... Ik heb mijn hartslag de hoogte ingejaagd... Ik heb er ongelooflijk veel deugd van gehad. Dit was echt één van de leukste trainingen tot nog toe; telkens die snelheid proberen te halen... Het nieuwe terrein verkennen, op een paar meter tijd enorm in hoogte stijgen... Nog nooit was mijn training zo gevarieerd en spannend :-)

MEER VAN DAT!

Een raad die ik nog wil geven aan mensen die misschien geïnspireerd geraken om daar ook eens een lange duurloop te gaan lopen: niet doen als je geen GPS hebt; tenzij je gezegend bent met het oriëntatievermogen van een postduif of de radar van een vleermuis. :-)

19:34 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-03-09

A little Less of Jess

Het is zo ver. Gisteren heb ik de knoop doorgehakt. Tijdens mijn verhuis in juni, mijn vakanties in juli en september en de maanden waarin ik niet kon sporten door mijn slechte gezondheid; zijn er telkens een paar kilootjes bijgekomen; die ik er maar moeilijk afkrijg. Op zich weet ik perfect wat ik moet doen om te vermageren; dankzij South Beach bereikte ik een paar jaar geleden in no time het gewenste gewicht; en bleef het er bijna twee jaar probleemloos af. Maar ik liet het verwateren, herviel in oude (slechte!) gewoontes en het gevolg is duidelijk :-) Ik weet dat ik alles er af zou krijgen als ik er opnieuw zou mee beginnen. Maar het ook effectief doen is een ander paar mouwen. Ten eerste is het nogal tijdrovend en dat kan ik momenteel gewoon even niet opbrengen. Ten tweede heb ik het even gehad met telkens weer keuzes te maken wat ik ga eten, wanneer…Dus nu richt ik al mijn hoop op een nieuw concept!

Het Diet+ programma is simpel: je tekent in voor een bepaald gewichtsverlies; in mijn geval 8kilo (auch); en dan bepaalt men hoeveel tijd je zal nodig hebben. Je hebt een gewichtsverliesfase; en een stabilisatiefase. Tijdens de gewichtsverliesfase eet je elke dag een volledige dag volgens het Diet+ programma; tijdens de stabilisatiefase maar de helft van de tijd. Om 8kilo te verliezen rekent men; dat je 2 maanden gewichtsverlies nodig hebt; en 4 maanden stabilisatie. Ik gok dat ik tegen eind mei (nog 9 weken) 6 kilo kwijt zal zijn, en dat de rest in de maanden erna nog wel zal volgen.

Het dieet voorziet 5 eetmomenten op een dag. Alles is kant-en-klaar, en in de juiste porties opgedeeld. Het enige wat je nog extra moet toevoegen zijn zuivelproducten en vers fruit; en desgewenst nog extra groenten. 

Het ontbijt is een zakje ontbijtgranen van 50gr en bestaat in 2 variëteiten. Daar zal ik dan 250gr platte kaas en een stuk fruit bijdoen; meestal een banaan. 

Als tussendoortje krijg je een zakje koekjes, met chocoladesmaak of citroensmaak. Het bestaat voor een groot deel uit proteïnen; wat een vol gevoel geeft. Daar eet ik nog een stukje fruit bij. 

’s Middags heb je een salade, met tonijn, kip, … Daar kan je nog een bordje soep bij eten of als je wil; nog wat extra verse groenten bij doen (kerstomaatjes, sla, komkommer, … ) 

In de namiddag kan je een graanreep eten. Je krijgt ook nog een thee om daarbij te drinken. Ik plan daar nog een extra yoghurtje bij; dit is normaal niet voorzien; maar iemand die veel sport kan beter wat meer eten.

’s Avonds heb je dan een kant-en-klare (microwave ;-)) maaltijd; zoals bijv. chili con carne, spaghetti bolognese, fricassee op grootmoederswijze… Ook hier mag je extra groenten bij doen of nog een bordje soep eten. 

De lunches en diners zijn gesteriliseerd; en dus lang houdbaar. Vers is altijd beter; maar eerlijk: hoe lang liggen de groenten soms al in de winkel; en hoe lang bewaar je het zelf nog in je koelkast? Er is niet zo héél veel variatie; maar bij het pakket krijg je ook een boekje hoe je variatie kan aanbrengen door specifieke groenten en kruiden toe te voegen. Ook ga ik er af en toe wat extra noten, zaden en pitten aan toevoegen; en bij het ontbijt al eens wat extra gedroogd fruit. 

Ik sta altijd nogal sceptisch tegenover zulke dingen; maar ik heb de ingrediëntenlijsten bestudeerd, de verhoudingen van Koolhydraten – Eiwitten – Vetten nagekeken, de producten voorgeproefd… En ik kan er echt niets slecht in ontdekken. Bovendien is het helemaal niet zo duur, ongeveer 12€ voor een volledige Diet+ dagmenu. Dus gisteren heb ik de producten besteld; eerstdaags mag ik ze verwachten! 

We gaan er dus voor; en in combinatie met het vele sporten dat ik toch wel doe, moet het lukken! 

Terug 8 kilo minder Jess, ik kijk er naar uit :-) Nu nog wachten op mijn eerste levering :-)

16:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-03-09

Jesske vs Natuurkrachten: 1-0

Regen, wind en 200meterkes tegen 30sec/100m. Dat waren de ingrediënten van de training van vandaag. AND IT ROCKED!!! Geen idee hoe het kan dat Kaat schrijft dat ze niet echt geniet van het lopen. Ik heb genoten van elke meter die ik vandaag liep; ondanks de striemende regen in mijn gezicht; ondanks het feit dat ik soms niet vooruit geraakte door de wind; en ondanks het feit dat ik meermaals afgerukte takken moest ontwijken LOL.

Nee echt, de training was zalig. Ik moest 10 keer 200m lopen tegen 5min/km. Snelheid inschatten is nog niet mijn sterkste kant; want ik was steevast te snel. De eerste 100m waren altijd tegen zo'n 4:15min/km waardoor ik enorm moest afzwakken tegen het einde om gemiddeld toch aan die 5min/km te geraken. Maar tegen het einde lukte het wel. 2km inlopen en 2km uitlopen erbij; goed voor een dikke 6km (tijdens de rustpauzes bewoog ik niet echt veel).

De ipod liet het echter om onbekende redenen afweten na 3km; dus mijn bijdrage aan de challenge is vandaag nogal poverkes :-( En de vrouwen staan serieus achter; er zijn véél te véél mannen die meedoen!!! COME ON GIRLS!!!

Bovendien is het lopen er dit weekend niet van gekomen; omdat ik in Keulen was met mijn liefje. (ZALIG!!!) Vorige week donderdag deed ik wel nog 12km waar ik niet over berichtte, wat inlopen en dan 6 keer 1km tegen maar liefst 5:50min/km - voor mijn doen echt wel snel. Ook tijdens die training kreeg ik vleugeltjes.

Ik liep de laatste twee keer op de schoenen die ik tijdens de Nike persconferentie ontving en deze zitten eigenlijk nog beter dan de andere. Ze zitten een stuk strakker en dat voelt eigenlijk beter als ik snel loop. Ik ga het andere paar dus gebruiken voor trage duurlopen; en deze voor het snellere voetwerk :-)

Morgen weer een spinninglesje en overmorgen staat er 12km op het programma. Dit weekend dacht ik een 12,7km wedstrijdje te lopen in Olen; maar in plaats daarvan doe ik mee met een Nike training in Brussel. Deze is open voor iedereen!!!

Kom dus gerust mee trainen:

Iedereen is welkom vanaf 10u. Training start om 10.30u!
Je kan kiezen uit 3 afstanden: 5km - 10 km - 15 km (vanaf april).
Mogelijkheid tot testen van Nike loopschoenen en Nike+.

Data:
22 maart
29 maart
19 april
03 mei
17 mei

Locatie: Koning Boudewijnstadion op de Marathonlaan in Brussel.

 

18:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-03-09

Nike+ en 65km genot

Gisteren was het zo ver... De vrouwen van de Nike+ bloggers vs blogsters challenge waren uitgenodigd op de Nike+ persconferentie. Enkel Lies en ik waren er; de anderen waren er jammer genoeg niet geraakt. Het was zoooo leuk! De reportage is o.a. te bekijken op de site van de rode loper: http://derodeloper.een.be/reportage/ann-van-elsen-gaat-de...

Ik denk dat er ook wel één en ander in kranten/boekskes zal verschijnen; want er was toch wel wat pers aanwezig.

Ann Van Elsen verklaarde de oorlog aan de mannen; en toen gingen alle vrouwen; geheel in Nike tenue uiteraard samen een symbolische kilometer lopen. De strijd is ondertussen al volop bezig; en 't gaat nog spannend worden; want de vrouwen zijn met minder en staan momenteel nog maar 20km achter, dus laten ons echt niet kennen. Ik vlam er morgen in ieder geval ook nog een boel bij ;-)

En ik sprokkel niet alleen loop-kilometers; maar ook fietskilometers. Vandaag fietste ik met 't ventje een mooie 65km. Een heel mooi parcours, uitgestippeld via de fietsknooppunten (http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx)

en daarna opgeladen in de Garmin Edge. Er zaten wel serieuze beklimmingen in af en toe :-)

Dit was het resultaat:

090318

 

De benen en conditie deden vlot mee; het enige waar ik last van had, was tussen mijn schouderbladen (ben de houding op zo'n koersvelo nog niet gewend) en ook wel een beetje..... zadelpijn ;-)

Maar het was heel tof en voor herhaling vatbaar!

19:10 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-03-09

Crazy

Zomaar, alsof 't niks was... Schreef Mario in mijn schema op 16/03: "7 km tegen 6 min /km" Dat is 10km/u, voor wie niet zo vertrouwd is met die tempo-notatie. Mijn gedacht? "Mario... Mallerd.. Gekkie... Nu overschat ge mij toch zenne" Ofte: no way dat ik dat ga kunnen; vorig jaar liep ik op 2 mei eens 5km tegen 10 per uur en dat was redelijk te doen; maar toen was ik beter getraind. Bovendien ben ik net een week ziek geweest...

Ik was me dus al een hele dag aan het afvragen wat de beste tactiek ging zijn om deze training toch een béétje deftig af te werken. Van in 't begin mijn doelsnelheid maar op 6:15 zetten? Of 6:10? Of toch maar gewoon beginnen aan 6min/km en dan maar zien hoever we komen? "Vast niet heel ver" dacht ik zo; maar ik ging toch voor deze laatste aanpak.

Klein beetje inlopen tot aan het park zodat ik al geen vertraging ging oplopen bij het oversteken; geen risico's nemen om dat gemiddelde tempo te verknoeien hé!...

en toen... 1 km... ok çava..2km joepie... we pakken het kilometer per kilometer aan... toch al 3..... 3km... Tiens; da lukt hier ofwa???hééé ik ben al in de helft? whohoow 4km... ja ja hier is 5km; ok nu gaan die laatste twee ook nog wel lukken... 6km shit mijn blaar komt weer terug?? 6,5km shit, langs de andere kant krijg ik ook een blaar WTF? 6,8km ok nu mag het gaan stoppen, conditioneel gaat het wel maar mijn blaren pikken!!! 7km JAAAAAA gelukt!!!!

090316

 

straf.. echt maf... ik had géén idee dat dit me ging lukken, zomaar 2,5 maand nadat ik maanden niks heb kunnen doen. als dit gaat, dan klinkt die

stadsloop gent 10 km 
doorvlammen voor onder het uur !! Mijn schatting is 57 min 

 die Mario in mijn schema schreef voor 21mei nog niet eens zo gek!

Die blaren; das een ander paar mouwen. Ik voel NIKS aan de schoenen en toch is daar iets wat mij aan mijn rechtervoet nu al toch een blaar van een paar cm doorsnee heeft bezorgd. Pijnlijke affaire... ik voelde mijn vel echt verschuiven :s Ik ga donderdag eens een extra zooltje in mijn schoen leggen, misschien is het daarmee verholpen...

Morgen staat er nog iets héééééél leuks op de agenda; maar dat vertel ik morgen wel :-)

Ik ga morgenavond ook spinnen, maar ga het kalm aan doen. Woensdag ga ik een fietstoerke doen met mijn liefje, we nemen een halve dag verlof en gaan voor ne km of 60 denk ik. Donderdag lopen; maar er stond in mijn training dat ik mijn rustdag moest respecteren... Betekent dit, dat ik niet mocht lopen, maar wel andere sporten? Want Mariooo, ik wil zoooo graag woensdag gaan fietsen; kan het geen kwaad als ik beloof dat ik niet te zwaar zal trappen en mijn hartslag laag zal houden? ;-)

19:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-03-09

Rare sporten

0314

Mijn Mini Me hiernaast vindt er ook niks meer aan. Patience... Nog twee keer slapen en dan komt het goed!

Voor wie hier op mijn blog terecht komt; maar helemaal niet geïnteresseerd is in lopen of fietsen... Misschien is dit iets voor jou?

09:44 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-09

Boring!!!

I AM BORED!!! En ik niet alleen... Ik heb mijn loopschoen daarstraks moeten troosten; ze stonden aan de voordeur te janken en aan de deur te krabben. Poor little things...

Het is al een week sinds mijn laatste looptraining... Anderhalve week sinds mijn laatste spinningles... Ben ook niet kunnen gaan dansen. De enige beweging die ik deze week heb gehad bestond eruit om van mijn bed naar de zetel te strompelen en terug; en één dagje "poging tot werken" gisteren. Te voet, ipv met de fiets; ivm de regen 's morgens en te grote inspanning :s

I'm in SUCH a bad mood!!! Morgen zou het 15 graden en zonnig worden. Ideaal weer om een km of 60 te gaan fietsen. But noooo; I still feel like SH*T.

Het wordt dus een dagje de plant uithangen op het dakterras; enfin; ik zal dan toch de nodige zonnestraaltjes oppikken.

Ik kan dus niet wachten tot maandagavond; hopelijk ben ik dan eindelijk weer in form om te gaan lopen!!!  En kilometers te verzamelen voor de TWEEDE CHALLENGE!!!

18:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-03-09

We have a winner!!!

De eerste challenge is voorbij! En we hebben het allemaal heel mooi gedaan! Ondanks de verloren kilometers, ondanks het feit dat ik een paar dagen gemist heb door ziekte, ben ik toch heel tevreden over mijn persoonlijke prestaties.

De voorbije maand was niet alleen de eerste maand dat ik liep met de Nike+ gear, maar ook de eerste maand dat ik weer met een schema van Mario liep. Vorig jaar heeft zijn schema mij in no time véél sneller doen lopen dan ik ooit voor mogelijk had geacht. En ook nu; na een maand; begint zijn schema z'n vruchten al af te werpen.

Ik heb nu dus noodgedwongen een paar daagjes moeten rusten; maar ik gok dat ik dit weekend, of toch volgende week weer zal kunnen lopen. En dan... gaan we potten breken verdikke :-)

Nog even uitblazen en zodra beginnen we aan de tweede challenge. Ik vrees een beetje dat ik daar nu de uitkomst al van ken; de mannen zijn overduidelijk in de meerderheid. HELP!!!

Voor de Belgische Men vs Women challenge zijn er nu 38 vrouwen vs 67 mannen. AYE CARAMBA.

Mijn conclusie so far? Mannen zijn gewoon veel grotere gadget-freaks dan vrouwen :-)

10:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-03-09

Forfait

Ik moet forfait geven voor de laatste daagjes van de challenge. Dju toch. Of ik moest me op miraculeuze wijze opeens goed gaan voelen morgen. Sinds gisteren een dikke keel en een verstopte neus, maar sinds gisterenavond ook enorm pijnlijke longen... Lig vandaag in mijn bed met ook nog eens hoofdpijn erbij... Straks naar de dokter, lopen zal er niet meer inzitten...

 

EDIT: net zoals velen: een viruske... Uitzieken en de symptomen bestrijden met een halve apotheekkast is het enige wat ik kan doen. Moet alvast tem woensdag binnen blijven en daarna zien hoe het mij afgaat.

Ben een beetje heel erg om te rotten. Ziek zijn komt nooit goed uit, maar de timing is nu wel écht heel slecht. Enfin; tenzij Aaiboek stiekem toch heeft gelopen en er morgen ineens 200km bijvlamt; denk ik dat de vrouwen deze challenge toch zullen winnen.

Dames, jullie hebben het allemaal geweldig gedaan en het was een eer om samen met jullie te mogen strijden  ;-) Voor de tweede challenge hebben we nog sterke vrouwen én sympathiserende mannen nodig die zich bij de vrouwen willen aansluiten! JOIN IN PLEASE!!!

09:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-03-09

Al lopend wakker worden

Vanmorgen was het zo'n training waarbij je al slapend de deur uit gaat en al lopend beseft dat je eigenlijk wakker bent ;-) Ik heb dat al vaker meegemaakt, vooral wanneer ik in de lente en zomer vóór het werk ga lopen, voor dag en dauw sta ik dan op; spring in mijn loopkleren en geniet al lopend van de zonsopgang. Nog even en het is 's morgens weer licht genoeg om dat te doen. Ik kijk er al naar uit!

De training vandaag bestond uit 10km lopen met na elke km 3 keer 20/40. Die zijn zo plezant hé! En ik voel dat mijn quadriceps daar lekker hard van worden ;-)

We hebben zo ook weer 10km extra voor het vrouwenteam! Go ladies, go!

Ik splitste mijn training weer op in twee stukjes van 5km voor de Nike+; het risico dat ik alles kwijt was zo een beetje verkleinend. Maar ik moet zeggen: de Ipod heeft me sinds de laatste keer dat ik erover berichtte niet in de steek gelaten! Ik ben wel meer en meer te vinden voor het systeem; de feedback tijdens het lopen is heel tof; de challenges op de site zijn heel inspirerend en het feit dat je km direct beginnen te tellen als je begint te lopen is ook goed. Bij de Garmin moet ik vaak even wachten tot hij verbinding heeft gemaakt met de satellieten.

De schoenen bevallen mij ook meer en meer. In 't begin had ik er een beetje moeite mee, mijn Saucony's vond ik zo goed dat ik al aan mijn derde paar toe was. Ik begrijp nu voor een stuk waarom ik in het begin soms last had van de schoenen: normaal loop je schoenen een paar keer in; als je nieuwe schoenen koopt, kan je best telkens één training doen met de nieuwe en één training met de oude. Meteen meer dan 30km per week gaan lopen met nieuwe schoenen is misschien niet zo ideaal geweest. Maar nu ze ingelopen zijn, ben ik er in feite echt content van!

13:35 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-03-09

De laatste loodjes

De eerste challenge loop dinsdag op z'n eind. Dinsdag weten we of wij vrouwen het hebben kunnen halen tegen het geweld van de mannen, en dan met name Bruno, die ons op een week tijd al bijna allemaal ingehaald heeft :-) knap bezig in ieder geval!

De challenge doet wat met ons. Stuk voor stuk zijn we allen extra gemotiveerd om meer te lopen. Jammer dat één van de mannen niet heeft kunnen meedoen door een scheenbeenvlies ontsteking. Heb het nog nooit gehad, maar schijnt vree pijnlijk te zijn.

Gisteren liep ik nog eens een kleine 10km. Morgen ook weer. Zo gaan we stilaan richting het einde van de challenge. We geven er nog een lap op.

De blaar op mijn voet baart me wel zorgen, gisteren voelde ik ze niet echt, noch tijdens het lopen, noch tijdens de salsales. Maar vanmorgen was het super dik, en voelde het zo pijnlijk aan dat ik de hele dag last had om te stappen. Ik blijf de boel ontsmetten en we zullen zien hoe het evolueert; ik hoop dat ik morgen weer kan lopen!

Het is heus niet allemaal kommer en kwel. Kijk eens hoe goed mijn hartslag het deze keer bij de 100jes deed tov vorige keer:

090225

 

toen ging ik echt niet lager dan 115

en gisteren...

090305

17:10 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-03-09

Challenge!

De challenge gaat ondertussen door, wat dacht je?

Iedereen is super gemotiveerd, de mannen zitten ons op de hielen... Nog een week hebben ze om ons in te halen...

Ikzelf heb gisteren een uur gespind en vandaag een rustdag gehouden, maar morgen vlieg ik er weer in! Met een giga blaar op mijn voet, denk niet dat het door de schoenen komt, eerder door mijn kous. Compeed moet zich waarmaken morgen :-)

Zaterdag loop ik ook nog volgens Mario zijn schema en zondag een klein toertje samen met een vriendin.

Ik loop op wolkjes!

20:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-03-09

They do run run run

De mannen hebben de achtervolging ingezet, Het kilometertotaal klopt wel niet helemaal, want diegene die het systeem al hadden gebruikt sinds dat wij gestart waren, kregen die kilometers cadeau nadat ze de challenge gejoined hadden. Er zit zo'n dikke 40km te veel op hun teller. Maar los daarvan zijn ze er serieus ingevlogen. Goed bezig boys, maar wij dames zitten ook niet stil.

Ook deze dame niet. 8km aan 6:30min/km moest het worden, maar ik was weer veel te ver van mijn fiets af, dus heb nog een dikke kilometer extra moeten doen.

I love to run ;-)

Gisteren ging ik samen met mijn liefje een mooi toertje fietsen met ons koersfiets, een dikke 40km werd het.

I love to bike :-)

En nu spring ik op mijn fiets richting de fitness voor een lesje bodyjam, de nieue release is er vandaag whohooow

I love to dance :-)

EDIT:

Het dansen was super leuk :-)

Ik ben wel niet zo tevreden over mijn hartslag tijdens het lopen; vond die behoorlijk hoog! Ik liep weer in shortje en topje omdat ik het suuperwarm had, terwijl iedereen nog met trui en lange broek en soms zelfs met muts loopt LOL

090302

18:34 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-02-09

Run in the Sun

Het werd vandaag een zonnig loopje. Ik dacht eigenlijk eens naar Meerdaalbos te rijden met de auto, maar vond het te zonnig om in de auto te kruipen, dus ben met de fiets naar sportkot gereden. Doordat ik nog niet goed weet hoe je Meerdaalbos juist bereikt, leek het mij veiliger om dat niet met de fiets te gaan zoeken; zeker omdat de naamsesteenweg wel lekker bergop is :-)

Twee toertjes sportkot met het bos erachter dus, goed voor een dikke 14km. Aan mijn hartslag merkte ik hoe warm ik het wel had, die ging veel hoger dan ik gehoopt had. Ik kan dus niet wachten tot het 's morgens al vroeg licht is, zodat ik's morgens kan gaan lopen, maar dat zal nog een maand of twee duren vrees ik.

13km aan een tempo van zo'n 7:10min/km; maar de hartslag was dus wel 166bpm gemiddeld. Incl. 15min erheen fietsen en 15min terug fietsen heb ik dus een dikke 2u genoten van het zonneke, het zweten en mijne muziek. De Ipod was braaf vandaag, maar ik heb mijn training wel "opgedeeld" in kleinere stukken, uit schrik om weer een training te verliezen. 2 keer 5 en 1 keer een 4tal dus.

En het was zooooo leeeuuuuk ;-) Weer eens vond ik het gewoon een zalig gevoel om in staat te zijn 13km te lopen en het nog leuk te vinden ook :-) genieten!!!

16:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-02-09

Begrijpe wie 't begrijpen kan

Ik denk dat ik te veeleisend ben voor de iPod. Gisteren ging ik spinnen (wederom mega zalig!) maar ik had nog een kwartiertje tijd vooraf. Ik wilde op 't gemak een rustige heuveltraining doen op de loopband in de fitness. iPod mee, Nike schoenen aan. Workout starten... "druk op de knop om de training te starten" zei ie. Maar ipv het liedje te spelen dat ik 5 seconden ervoor ook al aan't luisteren was; hoorde ik alleen maar veeeeeel lawaai, zo veel lawaai dat ik de oortjes moest uittrekken. En de bediening, die reageerde niet meer. Wat ik ook deed, receiver uittrekken, vergrendeling af en op zetten, proberen te resetten... Nada. Ik snap er niks van. Ik heb hem gewoon moeten laten plat gaan en thuis opladen; want hij bleef volledig hangen en het scherm heeft daar meer dan een uur licht zitten geven.

Enfin, mijn heuveltraining heb ik toch gehad, loopband goed bergop gezet en heel rustig gejogd. En toen een geweldige spinningles.

De training van morgen deed ik vandaag al omdat ik morgen geen tijd heb.

2à3km inlopen, dan 10 keer 100m à 30sec/100m met 2 minuten rusten totdat de hartslag 110 haalt. Sorry mensen, maar dat kan mijn hartje dus niet. Maar als je weet dat ik vaak in rust al rond de 110 zit (soms zelfs als ik gewoon in de zetel lig) dan vond ik het al mooi dat ik onder de 120 zakte. Ik deed mijn intervalletjes wel nét iets te snel; maar leuk was het in ieder geval!

Zaterdag wordt het een 13km run à 6:45min/sec of trager. Hopelijk geraak ik deze keer mijn km weer niet kwijt, want vanaf zaterdag beginnen de mannen ook mee te lopen!

18:09 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-02-09

Inhaalmanoeuver

Vandaag een poging om mijn kilometertotaal toch een beetje op te krikken na de vermiste kilometers van afgelopen zaterdag. Een wisselduurloop van 8km; maar het werd iets meer omdat ik heb opgewarmd door zachtjes te joggen naar het park; daar de 8km te lopen; en dan uit te joggen naar huis. 

Vandaag gaf het Nike+ systeem weer wat meer kilometer aan dan de Garmin; dus het wisselt blijkbaar zo'n beetje...? Ik denk dat het vooral afhangt van de snelheid waarmee je hem kalibreert tov de snelheid waarmee je loopt. Als je dus vaak wisselende snelheden doet, is het Nike+ systeem minder nauwkeurig; ik denk dat het dus vooral goed is voor meer recreatieve lopers die wel ongeveer willen weten hoe snel ze lopen; maar niet té nauwkeurig.  

Ik moest wisselen tussen 500m rustig lopen (in de praktijk zo'n 7:20 min/km) en 500m tegen een snelheid van 6:15 min/km. Dit ging echt prima, de hartslag bleef goed laag, tussen 150 en 160 op de langzame stukken, tussen 160 en 170 op de snellere stukken.

Het was een fijne training, maar dat had nog meer te maken met het feit dat mijn liefje de hele tijd naast mij liep; nadat hij een weekendje weg was geweest. We hadden veel om over bij te praten; en hebben dus meer dan een uur al keuvelend de kilometerkes opgespaard :-)

19:41 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-02-09

Moe maar alles behalve voldaan

Om 6u40 sprong ik uit mijn bed. YAY lopen! YAY kilometers sprokkelen voor ons teampje! Hup in mijn loopkleren, Garmin instellen, Ipod klaarzetten en weg was ik. 't Was nog donker en de mensen die met kleine oogskes hun hondje aan't uitlaten waren, keken mij maar raar aan. Maar ik had er zin in! 12km genieten met m'n R&B playlist.

Het parcours dat ik voor ogen had, liep langs de spoorweg, richting Abdij van 't Park, richting Heverlee. Daar ging ik een rondje sportkot lopen, langs de ontwakende Leuvense Binnenstad terugkomen, en indien nodig nog een rondje downtown Kessel-Lo meepikken om aan mijn 12km te geraken.

Het ging goed, ik moest traag lopen volgens mijn schema; en dat kwam gezien het vroege uur goed uit. De Ipod gaf mij het ene toffe liedje na het andere, ik vond het super. En toen... Na een kilometer of 9 was 't gedaan. De Ipod bleef hangen middenin een liedje. Op welke knopjes ik ook drukte, wat ik ook deed, dat ding deed NIKS meer. Het scherm bleef hangen, de muziek bleef hangen en ik kreeg er geen beweging meer in. Het enige wat ik nog kon doen was die Nike receiver er uit halen. Toen kwam er een appeltje in beeld. En een beetje later het hoofdmenu. Mijn 9km? Die was weg. Foetsie. Net als bij Georgina. Kaat had iets gelijkaardigs voor; maar zij kon haar km recupereren; bij mij zijn ze echt foetsie foetsie...

Om te rotten!!! Ondertussen verloor ik veel tijd; ik stond stil om dat spul terug aan praat te krijgen en de minuten tikten weg. Ik had beloofd op tijd terug te zijn want ik ga zo met mijn huisgenootje naar Antwerpen.

Uiteindelijk heb ik mijn rondje dus wat ingekort, het werd 10,5km, maar volgens Nike deed ik er een schamele 1,88.

Ik zit er dus sterk over te denken om ze morgen te gaan wandelen, mijn 9 verloren kilometer. Ik deed ze, dus ik wil ze ook toevoegen aan de challenge potverdikke!

090221

 

 Nike people, kunnen jullie aub zeggen wat wij mis doen???

08:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-02-09

Lopen alsof ons leven ervan afhangt

Amai de dames zijn allemaal nog al eens aan 't geven seg!! Elke dag sta ik ervan te kijken hoe veel kilometertjes er weer bij zijn gekomen. Iedereen doet da super goed, en dan heeft Georgina nog eens troubles ondervonden met de registratie van haar kilometers, waardoor ze de dag nadien gewoon haar gemiste training opnieuw loopt. Is dat team spirit of wat? :-)

Ik kalibreerde mijn Nike+ systeem woensdag opnieuw, deze keer in het park; alvorens te beginnen aan mijn training. De registratie was nadien een stuk nauwkeuriger. Ik denk dus dat het er een beetje van afhangt waar je hem kalibreert; dat dit best gebeurt op de ondergrond waar je normaal op traint.

Mijn training was echt heel tof, de mensen keken raar op als ik af en toe ineens sneller begon te lopen; om dan weer effe te wandelen en dan weer weg te schieten. Ik zie ook heel weinig lopers die een schema lijken te volgen, laat staan dat ze met één of ander snelheidsregistratie systeem werken. De meesten lopen gewoon maar wat. Ik voel mij soms wel een gadget geek, met mijn gps, nike schoenen met sensor en die ipod erbij.

Doet me soms aan dit filmpje denken ;-)

 http://www.youtube.com/v/GEiRtNLqKQY&hl=en&fs=1

Morgen om 7u ga ik 12km lopen. Om 7u; omdat de rest van de dag van 9 tot 23u volledig volgepland staat. We hebben er iets voor over hé :-)

 

17:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-02-09

20/40skes

M'n schema heeft voor morgen weer een leuke training in petto... 8km wordt het; met na elke km 3 keer een 20/40ske. Dat vind ik nu es toffe dingskes se. 20sec lekker versnellen, en dan 40sec wa uitwandelen. En dat dan 3 keer. Om weer een kilometerke te lopen. Time flies tijdens zo'n trainingen, da mocht ik vorig jaar ontdekken. Het liefst doe ik die 20/40skes vlak achter elkaar; ne keer of 10. Die stonden vorig jaar soms in mijn schema; na een lange duurloop van ne kilometer of 16. Da waren nog al eens tijden :-) En guess what, they're back MOEHA :-)

Geen idee of ik morgen na mijn training tijd ga hebben om het verslagske te posten; want we gaan met een hele bende naar de Out Of Office afterworkparty in het Musicafé in Leuven. Alle mensen uit het Leuvense daarheen :-D

En nu hoog tijd voor mijn bedje, om goed uitgerust mijn training van morgen te kunnen afwerken!

Boys, smeer jullie beentjes maar al in ;-)

23:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |