16-02-09

Wisselloopje

Het werd vandaag een wisselloopje van 10km. 10 keer deed ik 500m aan een "lage" hartslag, en 500m aan een tempo van 6:15min/km. Ik ga nog moeten wennen aan die eenheid; maar zo staat ze in m'n schema, en ik zie toch dat veel lopers die gebruiken, dus ga ik maar eens leren stoppen met denken in km/u :-)

Het was een zalige run; ik liep hem in het park van Kessel-Lo waar veel volk aan het werk was :-) En al dat volk moet gedacht hebben dat ik gek was, want ik heb op een gegeven moment een minuut aan een stuk de slappe lach gehad! Ik heb namelijk nog niet helemaal door hoe je met die iTunes selectief muziek kan overzetten op de iPod en had de shuffle functie gebruikt omdat ik ook nog geen playlists heb. En ja... ik was vergeten dat ik dus tussen mijn uitgebreide muziekcollectie van allerlei salsa, r&b, rock en vanalles en nog wat OOK kerstliedjes had staan. En omdat ik juist aan mijn eerste 6:15  begonnen was en niet meteen aan de iPod geraakte die in het zakje van mijn trui stak, heb ik dus een paar minuten lang op "walking in a winter wonderland" gelopen. Absurd :-) Chance dat het geen hoogzomer was; dan was het helemaal idioot geweest :-) Maar wel grappig :-)

Enfin, het was een vree tof loopje. Dit zijn de cijfertjes, voor de geinteresseerden:

 090216

Het werden iets meer km omdat ik nog lang niet terug thuis was, dus heb ik zo'n beetje uitgejogd/gewandeld naar huis. Volgens het Nike+ systeem deed ik wel maar 11,18km ipv 11,5. Ik vind dat toch een groot verschil. Morgen ga ik hem dus opnieuw proberen kalibreren, ahja; da moet hier toch  just zijn hé! De schoentjes bevallen me wel. Alleen moeten ze hoogdnodig wat vuiler worden; want spiksplinter nieuwe schoenen die spikenspanwit zien vind ik zo newbie staan hahahaha

Mario heeft mij inmiddels een geweldig schema bezorgd; dat mij toelaat 3 keer per week te lopen, 1 keer per week te gaan spinnen (op dinsdag) en op zondag ook te gaan fietsen. Wanneer ik zondags niet ga fietsen, ga ik wel iets anders doen, step aerobics, of zwemmen ofzo. Ik ga ook proberen van één keer per week op de fitness krachttraining te doen; waarschijnlijk wordt dat vrijdagavond. Armen, schouders en buik dan vooral.
Mario, kan
ik dan ook de benen doen of moet ik die sparen voor de lange duurloop op zaterdag?

18:25 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-02-09

Me and my bike

Sinds ik m'n koersfiets heb, is het nog geen denderend weer geweest. Logisch ergens, want het is ook maar pas februari. Zo'n dag als gisteren, is ideaal fietsweer; maar toen was ik dus aan't lopen :-)

Vandaag had ik helemaal niks gepland om te doen. Ik keek buiten. Grijs... Maar DROOG! Tijd om mijn stalen aluminium met carbon voorvork (stoef stoef ;-)) ros van stal uit de kelder te halen.

In vol ornaat (zeemvel: check! helm: check! SPD schoentjes: check!) kroop ik op Trekkie (zoals ik haar - tis een wijfke - gedoopt heb). HOLA! Toch iets heel anders dan Frits de Fiets, het vehikel waar ik dagelijks mee naar het werk rijd. Vooral bochten nemen doet wel vreemd aan met zo'n stuur; en de houding is ook helemaal nieuw voor mij. Op de spinning fiets leun ik ook wel al meer naar voor, maar hier zit je toch nog anders op.

Het waaide wel veel, en het begon zelfs zachtjes te druppelen; dus ik hield het bij een dik half uurke. Maar het was wel leuk! Het gedeelte dat ik naast de Leuvense Vaart reed, kon ik vlotjes 25km/u halen, zonder dat ik echt mijn best deed. Snelheid durfde ik nog niet halen; en eigenlijk was dat ook niet nodig, want morgen staat er alweer een mooi wisselloopje én een spinninglesje op het programma. Dus na een half uurtje stond ik alweer thuis.

We gaan nog schoon toerkes doen; Trekkie en ik!

15:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-02-09

Ze zijn binnen!

JAAAAA! de eerste 10km voor de Nike+ challenge zijn binnen (maal twee dan ;-)) Vandaag liep ik samen met Kaat de 10km natuurloop in Lier. Vlotjes liepen we daar tegen een gemiddelde snelheid van 9,4km/u. Bedoeling was zo'n 9,3 dus het werd zelfs nog nét iets vlugger. En ik voelde dat er nog meer in zat, in die beentjes van mij. Maar niks forceren hé, het was voor de fun; dus dat werd het ook. Gezellig; met een stralend blauwe hemel, een schone omgeving en twee tetterende wijven bij elkaar :-)

Kaat woont niet ver van bij mij; en we lopen ongeveer hetzelfde tempo; dus ik denk dat we nog wel wedstrijdjes samen gaan lopen! En af en toe trainen misschien, wie weet?

Merci voor 't gezelschap Kaat!

De ipod bevatte nog geen muziek, maar we konden hem toch al gebruiken om onze snelheid te registreren. Vooraf moest ik hem nog kalibreren. Ik deed dat op de piste, met de Garmin als ijking. Ik ga hem wel nog eens opnieuw moeten kalibreren denk ik; want volgens de Ipod was de race maar 9670m; terwijl hij op mijn Garmin exact 1000m was. Leuk ding wel; die Ipod en dat weegt twee keer niks. Net als de schoenen trouwens; vederlicht tov mijn Saucony's! Even wennen, maar op zich voelden ze niet slecht aan!

To be continued!

lier090214_5 - kopie

Lachen naar m'n ventje die aan de aankomst stond te supporteren ;)

17:45 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

De eerste 10

Equipe Oestrogeen start vandaag met een kleine voorsprong. Mannen lopen nu eenmaal graag achter ons aan ;-) zei Sofie van Talking Heads, het bedrijf dat ons gecontacteerd heeft voor deze Nike Challenge.

Toevallig wou ik vandaag al met mijn vriendje een 10km gaan lopen in Lier. Hij is wel heel snel en wou eens goed doorvlammen vandaag. Ik ben nog niet zo lang terug bezig en wil vandaag eigenlijk totaal geen records breken, maar gewoon een leuke training doen en eens niet lopen in het park waar ik altijd loop.

Maar stiekem vond ik het wel spijtig dat ik geen loopmaatje had dat m'n tempo liep. En kijk; Kaat blijkt ongeveer hetzelfde tempo te hebben! En ze woont dan nog niet eens zo veraf; dus gaan we samen lopen! Leuk! Het doel is ongeveer 9,3km/u; en we zien wel of we op het einde nog een tandje kunnen bijsteken. Het leukste aan de challenge is dat de snelheid er niet toe doet, het draait om wie de meeste kilometers loopt. Dus dat we straks aan ons rustige tempo waarschijnlijk ergens achteraan in de race zullen hangen; maakt helemaal niks uit.

Straks gaan we dus nog even mijn schoenen halen in Lier en dan kunnen we straks de eerste Nike+ kilometers bij elkaar lopen! Ik heb al gelezen dat onze andere dames er ook allemaal voor gaan dit weekend; dat komt goed :-)

Mario ging dit weekend een schema voor me maken; wat ik eigenlijk los van de challenge al wou vragen; ter voobrereiding van mijn voorjaarswedstrijden. Ik liep een beetje op mijn eigen gevoel; wat ook leuk was; maar zo'n goei schema met voldoende en de juiste trainingsprikkels doet wel veel; dat heb ik vorig jaar wel mogen merken! Thanks; Mario! Ik kijk er naar uit!

09:16 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-02-09

The race begins

 

Of ik zin had om mee te doen aan een running challenge tussen mannen en vrouwen en daarover te bloggen….? Ik moest er niet lang over nadenken!

 

Er zijn momenten waar je loopt omdat het fijn is, ter ontspanning, om je goed in je vel te voelen. En er zijn momenten dat je nét iets meer uitdaging nodig hebt. Een reden om af en toe door te bijten als de zetel lonkt en de DVD-box van je favoriete serie ligt te blinken in je woonkamer. Af en toe kwam er zo’n moment, dus de Nike+ challenge kon geen betere timing hebben!

 

Voor de challenge zijn we met 5 mannen en 5 vrouwen. Hoe meer kilometers we lopen, hoe beter. We worden uitgerust met het Nike+ gear en gaan de uitdaging aan. Wie wint? Mannen of vrouwen?  De vrouwen beginnen morgen, de mannen op 1 maart. Tot 13 maart strijden we enkel tegen elkaar; wie loopt de meeste kilometers?

 

Vanaf 14 maart trekken we echt alle registers open, en lopen we niet enkel met ons tienen; maar nodigen we alle lopers met het Nike+ systeem uit om ons te helpen de overwinning te behalen. Tot 19 april hebben we de tijd om de mannen te verslaan! Dan weten we wie er echt gewonnen heeft (de vrouwen natuurlijk ;-))!

 

Op 31 mei is er dan de finale: de 20km van Brussel, waar ik vastberaden ben mijn beste beentje voor te zetten, en ook het beentje dat vorig jaar niet tegen heuvelachtig Brussel opgewassen bleek! ;-)

 

Ik ben erg benieuwd, benieuwd hoe ik lopen met het Nike+ materiaal zal ervaren; wie er zal winnen; hoe mijn loopprestaties de komende maanden zullen evolueren… Benieuwd ook om te zien hoe ieder de wedstrijd aanpakt. Gaan ze vaak korte stukjes lopen? Een paar keer per week lange stukken lopen? Het is niet de bedoeling dat we ons schema zwaar overhoop gooien, maar het kan ons wel die drive geven om net ietsje verder te gaan dan we anders zouden doen. I love it!

 

Succes alvast aan alle lopers!

 

Ready… Set… GO!!!

 

 

13:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-02-09

Sporty spice

Amai ik heb zalig gesport vandaag :-)

Het afschuwelijke weer zorgde ervoor dat ik niet buiten ging lopen tijdens mijn middagpauze vandaag; maar op de loopband in de fitness ging. Nu vind ik dat normaal altijd zoooooo saai, dus ik ging er een Fartlek training van maken. Zonder echte planning begon ik eraan; ik wou ongeveer een half uurtje doen. Ik heb zitten afwisselen tussen traag lopen, bergop lopen, 12km/u lopen; wandelen... Ik heb me echt geamuseerd :-) Eerst had ik al 10 minuutjes opgewarmd op het steptoestel; dus na een half uurtje lopen was ik al serieus op temperatuur.

Maaaar het is dinsdag en dat betekent niet alleen loop maar ook spinning dag; dus om 18u kroop ik mét klikschoenen op het spinningfietsje voor één van de coolste spinninglessen ooit. De muziek was super; de lerares is prettig gestoord; en ik heb LITERS gezweet. Heel erg geslaagd dus!

Ik begin mijn groove hier echt helemaal terug te vinden; en mijn hartslag is zo laag voor mijn normen dat ik me af en toe afvraag of ik nog leef ;-) Morgen spuitje nummer 6, ik kijk er al naar uit; ondanks de pijn en de bloeduitstortingen nadien ;-)

20:27 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-02-09

Running faster than my shadow... AND YOURS!!!

Ik ben altijd competitief geweest. Tegenover mijzelf dan. Mijn eigen zwaktes overwinnen. Als kind was ik voortdurend gebuisd voor LO. Conditioneel kon ik gewoon niet mee. Mijn hartslag was altijd al torenhoog, moest ik lopen, ging mijn hart zodanig in overdrive dat ik steken kreeg, en duizelig werd.

Mijn cardioloog deed tal van onderzoeken, maar ik werd naar huis gestuurd met "'t is den aard van 't beestje" en daar moest ik het maar mee doen...

Het leren lopen met Start to run; heeft ongelooflijk veel veranderd. Ik herinner me nog goed hoe ontroerd ik was, toen ik na een aantal weken voor het eerst een stukje van 12minuten aan één stuk moest lopen van Evy... En dat het mij lukte! Om 10u 's morgens was het, in het park van Mechelen. Juist op dat moment zag ik een paar eekhoorntjes elkaar achterna zitten. Het leven is toch schoon :-)

Ik liep, en bleef lopen, en ik merkte vooruitgang. De hartslag bleef veel hoger dan eender wie met mij mee liep, maar ik kon het. Waar ik in het begin amper 9km/u haalde; kon ik vorig jaar in Gent 10km lopen tegen 10,1km/u. Een gigantische overwinning; voor mijzelf. Mezelf verbeteren werd mijn doel.

Dit najaar trok ik toch opnieuw aan de alarmbel; niet alleen was mijn hartslag zelfs in rust regelmatig 130, lag ik vaak in mijn bed wakker omdat mijn hart te snel klopte om in slaap te vallen, maar ik was dood en doodmoe. Ik had gewoon geen energie meer over. Een bloedcheck bevestigde nog maar eens wat me al heel mijn leven achtervolgde: een bijzonder laag ijzergehalte; maar nu was het lager dan ooit. Het ijzergehalte was 18 waar dat tussen 40 en 115 moest liggen; de ijzerreserve was slechts 6; waar het tussen 15 en 150 moest liggen.

Pillen helpen niet, dus gingen we het eens met ijzerspuiten proberen... Na 5 ijzerspuiten gaat het nu ongelooflijk veel beter met me, en mijn waarden zijn nog niet eens helemaal op peil; ik moet nog 5 spuiten bijkrijgen om helemaal goed te zitten! Als ik zie wat een vooruitgang ik geboekt heb dankzij het ijzer; vind ik het zo jammer dat ik de spuiten niet jaren eerder heb gekregen, langs de andere kant ben ik dankbaar dat ik dé remedie dan nu eindelijk heb gevonden zodat ik nooit meer in zo'n diepe put terecht kom!

Herstellen heeft mij de kracht gegeven om er weer voor te gaan. Ik kan weer verder waar ik vorig jaar ben gestopt. Ik kan opnieuw de strijd aangaan met mezelf, mijn grenzen opzoeken, en ze verleggen! Maar het gevoel dat nu komt piepen is nieuw: misschien kan ik nu ook de competitie aangaan met anderen, ik ben niet meer diegene die bijna laatst eindigt op de 10km van Lier :-)

De wedstrijdjes die de komende maanden gepland staan? IK GA ERVOOR!!!

09:25 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-02-09

Goooo

Wauw, dit is niet normaal!

Het ijzer doet echt mega veel met mijn lijf. Ik ben nu minder goed getraind dan vorig jaar in mei, doordat ik in de zomer niet heb gelopen met de warmte, en in het najaar niet heb gelopen omwille van mijn ijzertekort. Vorig jaar in mei liep ik gemiddeld 9km/u met een hartslag van 166bpm; nu loop ik 9,4 bij dezelfde hartslag!

WAUW :-)

Gisteren heb ik opnieuw mijn bloed laten checken, morgen of overmorgen weet ik waar ik nu zit met mijn peil. Waarschijnlijk ga ik nog extra spuiten nodig hebben.

 

Voor diegene die het niet via facebook gezien hebben;

Ik heb GEEN coeliakie!!!! *vreugdedansje*
Wat dan wel: blijkbaar één van die zeldzame mensen die geen ijzer opnemen via de spijsvertering, zonder echte reden. TOF ;-)
Overgevoeligheid voor graan: zelf gaan experimenteren welke granen kunnen en welke niet, tarwe heel duidelijke no go; maar verder ......... ? Boekweit schijnt te gaan, haver lukt op het eerste zicht ook, gerst is nog een twijfelgeval... Mijn menuutjes worden in ieder geval alleen maar extra gevarieerd en creatief!!!

21:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-01-09

Sport, HOEVEEL?

Als ik sport, word ik heel gauw verslaafd aan het voldaan gevoel dat je krijgt nadien, als je flink zweet, als je nadien fysiek moe bent... Ik sport graag en veel.

Nu vroeg ik me af: wat is te veel sport?

Is elke dag een uur à anderhalf uur te veel? Ik doe nooit twee dagen na elkaar de zelfde sport, er zijn af en toe rustdagen (1 à 2 per week) en niet elke sport is even intensief (ik loop bijv. nog maar een half uurtje en de dansles op maandag doet me wel zweten, maar is niet zwaar voor mijn spieren)

Ik weet dat herstel goed is, maar anderzijds is veel cardio goed voor de uithouding en om te vermageren.

Dus: hoeveel sport zou ik eigenlijk mogen doen?

22:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-01-09

Plannen

De gastroscopie was echt AFSCHUWELIJK!!! Nooit in mijn leven maakte ik zoiets vies mee... Maar goed, het is achter de rug en binnen een dag of 10 mag ik het resultaat verwachten... Nog even afwachten dus. Als ik coeliakie heb, moet ik de rest van mijn leven op een héél streng dieet. Heb ik het niet, gaat de zoektocht naar de oorzaak van mijn eeuwige darmkrampen en mijn ijzerproblemen verder...

MAAR... Nu ik stilaan weer beter begin te worden, begint ook het plannen weer. 5 ijzerspuiten later voel ik mij een stuk sterker, krachtiger, minder moe. En dan voel ik het van binnen weer bruisen, de sportkriebels, het verlangen om er nog eens stevig tegen aan te gaan.

Staan alvast op het programma:

  • 29/03 Oefenwedstrijd in Olen: 12,7km
  • 26/04 Antwerp TEN miles
  • 10/05 Dwars door Brugge: 15km
  • 21/05 Stadsloop Gent: 10km
  • 27/06 Dwars door Geel: ?km
  • 09/08 Fietsdodentocht: 100km
  • 06/09 De Gordel: 100km
  • 27/09 Dwars door Mechelen: 10km
  • 04/10 Halve marathon BXL: 21km

En er komt waarschijnlijk nog wel het één en ander bij. De oplettende lezer heeft er ook fietstochten tussen zien staan. Mijn Trek 1.9 WSD is namelijk besteld! Een van de dagen heb ik hem, dan nog wachten op prachtig weer en dan begin ik met Start to Bike :-) Ben alvast elke week aan het spinnen om me voor te bereiden!

decoration

14:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-01-09

AT LAST

Eindelijk, EINDELIJK kan ik weer sporten!

ik heb lang op mijn honger moeten zitten, maar de ijzerspuiten beginnen eindelijk te lonen. Heb er nu 4 gehad, dinsdag de (voorlopig) laatste.

Woensdagmorgen a.s. heb ik een gastroscopie + biopsie voor coeliakie, want men is nog altijd niet zeker. In het bloed vond men geen antistoffen, maar het stomme is dat zeker de helft van de volwassenen met coeliakie helemaal het gen niet hebben voor antistoffen die in het bloed zichtbaar zijn, dus eigenlijk weten we daar nog niks mee. Feit is dat ik het ijzertekort al heel mijn leven heb én dat ik me beter voel als ik gluten laat (proefondervindelijk; en dan eigenlijk granen in het algemeen) dus jah...  time will tell!

Maar dus; ik heb weer gesport, gisteren wat cardio en wat op de loopband, vandaag een lesje spinning, morgen salsa, vrijdag wat cardio en 's avonds ijsschaatsen, zaterdagmorgen figuurtraining.

Ik doe het allemaal nog op mijn gemak, want mijn conditie is serieus achteruit gegaan door niet te kunnen sporten; maar ik voel dat ik terug kracht heb, en dat voelt ZALIG!!!

21:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-12-08

Onderzoeken

Heb er al een paar onderzoeken opzitten:

weer een bloedonderzoek, resultaat daarvan ergens volgende week of de week erna. Wordt deze keer getest op anti-stoffen tegen gluten.

echo van de buik: toonde geen bloedsijpelingen aan; dus da's alvast goed nieuws

stoelgang moet ook nog onderzocht worden

heb inmiddels nog een virale infectie gekregen ook; het blijft maar opstapelen...

van de dokter kreeg ik nog hoogwaardige vitamines én ijzerspuiten, vanavond krijg ik de eerste! gedurende vijf weken moet er elke week een verpleegster één in mijn bil komen zetten...

14:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-08

Weinig te melden

Op sportgebied heb ik niets meer te melden, want door de vermoeidheid is het niet meer gelukt...

15:33 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-11-08

WEEKEND!!!

HET IS WEEKEND!!!

Maar eerst nog even overzichtje van afgelopen sportdagen

Woensdag: gaan lopen met evy, opnieuw 10 10 12, maar laatste 12 werden er meer want voelde goed, dus een stuk of 15 en toen was ik aan m'n fiets. Ik loop tegenwoordig zonder hartslagmeter en zonder garmin, gewoon met Evy en dat voelt goed. :-) Daarna naar de fitness nog 35min op de crosstrainer, 10min step en 5min fietsen. Toen kreeg ik honger en werd ik beetje draaierig dus ben ik maar naar huis gegaan ;-)

Donderdag: een uur salsa

Vrijdag: naar het park gefietst en 15 15 gelopen.

Zondag ga ik 10 12 12 lopen met Evy.

Dan wat rust, ik ga zondag met mijn vriendje een paar daagjes naar Brugge, kasteelweekendje (FLAIRBON ;-)). Waarschijnlijk gaan we nog een dagje sauna doen ook.

BLISS

16:07 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-11-08

Ups&Downs

Mijn vermoeidheid gaat met ups & downs. Gisteren was ik overdag echt op, ondanks een héél rustig weekendje. 's Avonds ben ik toch gaan dansen, maar heb het rustiger gehouden dan anders, en het voelde wel goed aan. Ik ben keurig om 22u gaan slapen en ben bijna meteen in slaap gevallen. Had dus mooi 8u geslapen vannacht en voelde me vandaag een stuk beter. Ik ga dus proberen om altijd aan die 8u te geraken.

Vandaag wilde ik dan ook gaan spinnen omdat ik me best goed voelde; maar de les ging jammer genoeg niet door omdat de lesgeefster haar pols bezeerd heeft en er geen vervanger gevonden was. Gelukkig wist ik het niet van tevoren, dus stond ik toch in de fitness; zodat ik alsnog heb gesport, anders was ik gewoon thuis gebleven :P

Het werd 35min crosstrainen, 20min steppen en 20min fietsen. Daarna nog even in de sauna en nog wat "zon" opgezocht door 12minuutjes onder de zonnebank te liggen en het deed allemaal heel veel deugd.

11 december heb ik een afspraak in UZ Gasthuisberg op de dienst maag- en darmziekten.

20:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-08

Moe

De rest van de week is sport niet meer gelukt. Ik ben weer zo moe geweest dat ik de trap amper op geraakte en gisteren lag ik om negen uur 's avonds alweer te slapen in de zetel; ookal had ik uitgeslapen die dag en een hele dag rustig bezig geweest.

Ik heb gisteren het resultaat gekregen van mijn bloedonderzoek, en ik heb inderdaad weer helemaal niks opgenomen uit het ijzersupplement. Omdat ik noch uit voeding, noch uit medicatie ijzer opneem, denkt mijn dokter dat ik coeliakie heb (glutenintolerantie). Dit zou veel verklaren... Ze verwijst me dus door. In afwachting daarvan probeer ik de energie bij elkaar te sprokkelen om te sporten, maar het valt me sommige dagen echt gewoon veel te zwaar...

10:04 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-10-08

Tuesday = Spinning day

Dinsdag ga ik om 18u spinnen. Het is altijd zalig om te doen en 18u vind ik zo'n ideaal tijdstip, want dan heb je nog iets aan je avond na het sporten.  Zoals vandaag, heb ik mij in de zetel genesteld met een heerlijk boek: De Opwindvogel Kronieken van Haruki Murakami.

Normaal had vanmiddag gelopen, maar door productieproblemen had ik maar héél even tijd gehad om een broodje te eten. Ik moest dus veel stress weglopen toen ik om half vijf eindelijk was weggeraakt van het werk (ik was al van zeven uur bezig, dus ik vond het wel genoeg geweest ;-)). 10, 10, 12 zei Evy en het ging heel goed. Cijfertjes heb ik eigenlijk niet. El Garmin weigerde dienst omdat volgens hem de ronden-database nu echt wel volzit. Ik ga maar eens moeten googlen om dat op te lossen.

Na het lopen ben ik dus vlug naar de fitness gefietst om daar op alweer een ander soort fietsje te springen. Daarna naar de dokter om bloed te laten aftappen. Vrijdag verwacht ik de resultaten, ben eens benieuwd...

21:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-10-08

Monday = Bodyjam day

Maandag wordt er op de fitness BODYJAM gegeven, een heel intensieve dansles met een mix van allerlei stijlen en pasjes op supertoffe muziek (nee ik heb geen aandelen ;-)). Klein detail is dat ik er niet veel van bak: als ik de stapjes al kan onthouden, voer ik ze niet echt goed uit. Ik heb 8 jaar klassiek ballet gedaan als kind en al die MTV-moves lijken veel te soepel en nonchalant voor mij ;-) Maar soit, ik amuseer mij en verbrand tijdens zo'n uurtje al gauw 600 kcal en drijf mijn hartslag hoger op dan wanneer ik intervals loop, dus het is een geweldige aanvulling op mijn sportschema en ééntje waarin ik me heel erg kan uitleven.

Vandaag deed ik dus een uur bodyjam, maar vooraf was ik al naar de fitness gefietst en had ik een kwartier stevig doorgetrapt op de hometrainer. Na de les kondigde de lesgeefster aan dat ze nog buikspieroefeningen ging geven op de mat, maar ik had nog tijd om nog 10min op de crosstrainer te staan. Een kwartier buikspieroefeningen dan, en dan weer naar huis fietsen. Alles bij elkaar dus 1300 kcal verbrand, niet slecht hé :-)

Morgen ga ik 's middags met Evy lopen, 10, 10, 12. 's Avonds een lesje spinning en dan de sauna in.

Daarna moet mijn bloed opnieuw onderzocht worden. Een dik jaar geleden sukkelde ik namelijk met een ijzertekort. Na een kuur van drie maanden moest ik kijken wat de kuur had teweeggebracht en mijn dokter (toen in Mechelen) wist er toen geen raad mee, want mijn ijzervoorraad was zelfs lager geworden ipv verhoogd. Hij voorspelde dat ik binnen een jaar volledig door mijn voorraad heen ging zitten, maar kon er zo niet meteen een antwoord op geven. Een maand geleden kwam zijn voorspelling uit, ik was stik-en stikkapot. De dokter hier in Leuven klonk redelijk gealarmeerd toen ze mijn bloedresultaat zag. Ik zat ver onder alle peil met mijn ijzer. Ik moest een maand een ander soort kuur nemen en dan opnieuw laten checken hoe ik er voor sta. Dat moet morgen dus gebeuren. Ben eens benieuwd. Ben in ieder geval niet meer van plan om me te laten doen, ik sukkel hier nu al jaren mee, er moet eens een deftige oplossing komen, want telkens maar een kuur geven die niet veel uithaalt, dat vind ik maar niks!

22:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-08

Slow and steady wins the race

Vlak voor het noodlot toesloeg in Brussel (beetje overdreven maar het was redelijk kl*te ;-)) liep ik in Gent de 10km stadsloop tegen een snelheid van 10.1km/u

 

 

 

 

080512

 

Voor velen niets speciaals, voor mij een geweldige zege, een ongelooflijk record. Al maanden probeerde ik die magische grens van 10km/u te kunnen oversteken en toen hield ik het maar liefst 10km lang vol, terwijl het 27 graden was en er hier en daar toch mooie hoogteverschillen waren ook.

Toen ik dus afgelopen zomer voor een stuk terug opnieuw moest beginnen na de last van mijn knie, vond ik het redelijk balen dat ik terug zo traag was geworden als vroeger. Waarschijnlijk had ik beter moeten weten, maar ik bleef toch altijd zo ongeveer 9km/u lopen, wat maakte dat ik het lopen helemaal niet zo fijn vond. Enerzijds was het zomer en toch wat te warm voor mij om te lopen, maar anderzijds liep ik gewoon te snel waardoor mijn hartslag steeds torenhoog was.

Vandaag besloot ik dus eens wat rustiger te lopen. Ik had een hectische week achter de rug en met die mooie herfstsfeer rondom mij werd ik vanzelf lekker rustig en ging ik niet crossen zoals anders. Het resultaat was dat ik al na een kwartier in die zalige "flow" kwam die ik vroeger altijd had, dat ik vandaag echt terug GENOOT van het lopen en dat ik eindelijk weer snap waarom ik lopen altijd zo zalig vond.

Jessy's got her groove back :p

081024

 

Nog een praktisch vraagje voor Garmin Forerunner gebruikers. Ik krijg al een tijdje dat de ronden-database vol begint te geraken. Ik heb al geprobeerd om de wis-functie van het toestel zelf te gebruiken; maar dan gebeurt er niets. Noch als ik kies voor 1 maand bewaren, noch voor 3 maand bewaren; noch als ik alles wissen kies. Als ik de trainingen vanuit het trainingcenter verwijder gaan ze wel daar weg, maar niet uit het toestel, en de volgende keer dat ik mijn toestal aansluit, haalt het trainingcenter alle trainingen weer opnieuw binnen.

Hoe krijg ik die geschiedenis écht weg??

20:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-10-08

Start to run ... Again

Vandaag nam ik Evy weer onder de arm. Na haar zoetgevooisde stem ongeveer anderhalf jaar niet meer gehoord te hebben besefte ik dat maar één iemand mij uit mijn loopdipje kon sleuren. Dear old Evy!

Nu heb ik de laatste maanden niet helemààl stilgezeten, ik deed nog wel andere sporten en met momenten liep ik weer een paar weken redelijk veel. Helemaal van nul beginnen was dus niet nodig, maar ik had wel nog nood aan wandelpauzes. Ik ben dus begonnen in week 7 van de 0 naar 5km reeks; waarin ik 3 6 7 8 min liep.

Ik fietste eerst een klein kwartiertje naar het bos aan Sportkot. Jammer genoeg was daar één of ander evenement aan de gang met o.a. een loopwedstrijd. Moest mijn fiets dus vroeger wegzetten en me een heel stuk door al het volk wurmen voor ik echt kon beginnen lopen. Dit was het resultaat

081022

 

Daarna nog terug naar huis gefietst. Alles bij elkaar dus een uurtje gesport!

Ik ben echt terug en het doet ongelooflijk veel deugd :-) Evy en ik; wij gaan dat goed doen samen, de komende weken!

18:30 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-10-08

Back in Business

Beste bloggertjes,

We gaan hier weer van start!!! Zowel met sporten als met bloggen. Het bloggen lag stil door de aanpassing van de skynetpass waardoor ik in mijn vorige blog (jess-jogt.skyblogs.be) niet meer ingelogd geraakte. Het sporten lag (af en toe) stil door een blessure na de 20km van Brussel waardoor ik niet meer kon lopen en opnieuw opbouwen is niet zo fijn, plus het feit dat ik in de zomer niet graag sport wegens te warm, en dan nog (weer eens) een zwaar ijzertekort. En dan nu: ik heb geen last meer van mijn knie, het is niet meer warm en ik heb een ijzerkuur genomen en voel me al een stuk beter.

Weg excuses dus (want de zin om te sporten was bij momenten ook gewoon een stuk geminderd ;-)) ... er terug serieus invliegen is de boodschap! Ik voel me altijd zo veel beter als ik vaak sport, maar je went vlug aan luiheid :-) Mijn blogje (met alle bijhorende leuke reacties) heeft me altijd gigantisch gemotiveerd dus weet ik zeker dat ik mijn MOJO rap weer terug ga vinden ;-)

Waarom geen jess-loopt blog of iets in die aard? Ik doe tegenwoordig ook andere sporten dan enkel lopen. Ik heb het idee dat die lange lopen niet echt aan mij besteed zijn; telkens als ik lang loop krijg ik weer last. Ligt het aan de afstand of aan het feit dat ik voor mijn lichaam toch iets te vlug overga tot lange duurlopen? Geen idee, maar ik ga me dus beperken tot 10km.

Andere sporten die ik tegenwoordig doe: bodyjam (intensieve dansles), spinning, fitness/aerobics allerlei en salsa (hoewel ik met dit laatste nog niet lang mee bezig ben dus héél intensief is het nog niet, leuk des te meer!).

Ik wou al langer een koersfiets kopen, dus ga ik dat binnenkort ook doen. Iemand tips??

Basis schema:

Ma: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u bodyjam
Di: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Woe: half uurtje lopen
Do: 1u salsa
Vrij: half uurtje lopen
Zat: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Zon: rust

Ga dit zo ongeveer volgen, maar met ruimte voor improvisatie als ik eens zin heb in andere groepsles e.d. IT'S ALL ABOUT FUN!!!

Voorbeeldje van vandaag: naar de fitness gefietst, 20min op de crosstrainer, 1u spinning en terug naar huis gefietst. Veel kcal verbrand, maar ga me eerder proberen te concentreren op het verbeteren van die conditie dan op die kcal.

En omdat het nooit slecht is van doelen te stellen is mijn doel tegen volgende zomer: de fietsdodentocht fietsen in een mooie tijd (wat hiervoor realistisch is, daar heb ik nu nog geen zicht op ;-))

 

Sportieve groetjes,

Jess

20:50 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7